14 Aralık 2008 Pazar

Arkadaşlar Arasında / İpek Ongun

Arkadaşlar Arasında / İpek Ongun

Yazar hakkında bilgi: İpek Ongun
1961yılında Arnavut köy, Amerikan Kız Kolejinden mezun olan İpek Ongun yazı yaşamına 1980 yılında yayımlanan -Mektup Arkadaşları- adlı kitabıyla başladı.
Gençlik romanlarından sonra gençlere yaşama kültürü ve kişisel gelişim gibi konularda yardımcı olmasını amaçladığı Bir Parıltıdır Yaşamak, Bu Hayat Senin ve Lütfen Beni Anla kitaplarından alınan bir üçlü yazdı. Bu kitaplardan ilki 1991 yılında Tüyap'ta -Altın Kitap- ödülünü aldı. Ayrıca gençler için yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine Rotary Klüü tarafından 1995-1996 Meslek Hizmetleri ödülü verildi.
Kitabın sayfa sayısı: 302
Kitabım ölçüleri: 12,5 cm en, 19,5 cm boy
Kitabın basıldığı yayın evi: Altın kitaplar yayın evi / 1999
Kitabın özeti:
Bu kitap Serra adında bir genç kızın günlüğünden oluşmaktadır.
Serra ile annesi İzmir'dem yaşıyorlardı. Daha sonra annesine gelen bir iş teklifi nedeniyle İstanbul'da boğaza yerleştiler. Önce Serra yeni okula başlayacağı ve yeni arkadaşlar edinmesi gerektiği için panik yaptı.Yeni arkadaşlar edinemeyeceğini düşünerek bazı kötü arkadaşlarının eline alet oldu. İstemediği halde onların isteklerini yerine getirdi.
Böyleve Serra yeni arkadaşlar edinmenin zorluğunu yaşarken kendisine güvenmeyi öğrendi. Annesi ona, ' kendine inana-mak zorundasın, aksi halde her zaman sana el uzatacak birini beklersin' demişti. Böylece Serra kendi ağılığını ortaya koyarak iyi arkadaşlar edindi.
Lise 1C sınıfının en iyi öğretmenlerinden biri olamn Mualla Hanımın sayesinde Serra ve arkadaşları 'düşünme' nin önemini anladılar.
Mualla Hanım okul için çok yararlı bir öğretmendir. Çocukları hafta sonlarında çeşitli bale, tiyatro ve operalara götürmektedir. Ayrıca okulun güzelleştirilmesine katkıda bulunmuştur.
Bu kitap bir çok olaydan ders çıkarmamı sağladı, herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap olduğuna inanıyorum...

Kitapta adı geçenler: Toprak, Sıla, Serra, Mualla Hanım, Derya, Tümay, Sırma, Dilek, Melis, Esin, Cüneyt, Defne, Zeynep, Ayşegül, Özgür, Burak, Serhat, Suphi, Filiz, Mükremin Ağabey, Aylin, Simten, Kaan.



HANDE GÜRSOY
MSÜ Devlet Konservatuarı

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kitabını okuyorum çook güzelll

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR