20 Temmuz 2008 Pazar

ABDÜLLATİF ŞENER'E SOĞUK DUŞ !

ABDÜLLATİF ŞENER'E SOĞUK DUŞ !

AK Partili eski milletvekillerinin, yeni parti kurma sürecini başlatan Şener’e destek verdiği konuşuluyordu. Fakat vekillerden Şener'e kötü haber geldi
AK Parti’de 22 Temmuz seçimlerinde liste dışı kalan eski milletvekilleri arasında Abdüllatif Şener çatlağı çıktı. 22 Temmuz seçimleri öncesinde AK Parti’den 9 milletvekili kendi isteğiyle aday olmazken, 155 kişi de liste dışı bırakılmıştı. Eski vekillerin, geçen hafta AK Parti MKYK’dan istifa ederek yeni bir siyasi parti kurma sürecini başlatan Şener’e destek verdiği konuşuluyordu. Özellikle bazı isimlerin Şener’le birlikte yurt içi gezilerine katılması bu iddiayı güçlendirdi. Ancak eski vekillerin de AK Parti ve Şener arasında ikiye bölündüğü ortaya çıktı. Şener’e destek vermeyen milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi ve Meclis’teki toplantılara daha sık katılmaya başladılar. Bazı isimler ise yaklaşan yerel seçimlerde aday olmak için çalışma yürütüyor.

Şener’e destek verenler

155 eski AK Partili vekil içinde Şener’e destek verenlerin sayısı 10 ila 15 arasında değişiyor. Şener’le görüşen ve kuracağı partiye destek vermesi beklenenler şunlar: Halil Özyolcu, Mehmet Soydan, Osman Nuri Filiz, Abdülbaki Türkoğlu, Ahmet Işık, Mahmut Kaplan, Mustafa Öztürk, Sebahattin Yıldız, Maliki Ejder Arvas, Mustafa Nuri Akbulut, Cavit Torun.

Eski vekiller, Genel Merkez ve Meclis’te daha fazla ziyaret etmeye başladı. Özellikle Salı günleri yapılan AK Parti Grup toplantılara katılmaya başlayan AK Partili eski milletvekilleri Erdoğan’a “seninleyiz” mesajı veriyorlar.

İçel eski Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu, “Ben Erdoğan’la birlikteyim. Belediye seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayıyım. Partim aday gösterir veya göstermez. Başka bir kişinin yapacağı çalışmada yer almıyorum, almam” dedi.

samanyo

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR