5 Ağustos 2009 Çarşamba

Kekeleme

Çocuk konuşmaya başladıktan sonra arada sırada dilinin dolaşması normaldir. Belki çocuk kendini ifade edebildiğinden daha hızlı düşünüyordur. Dildeki bu dolaşmalar ve teklemeler konuşmanın gelişmesinde doğal bir geçiş dönemidir. Bu dönem çocuk yaklaşık üç yaşındayken başlar ve yaklaşık altı ay sürer. Çocuk dört yaşından sonra gerçekten kekeliyorsa, yani aynı harf ya da kelimeyi zorlanarak tekrarlıyorsa, beyindeki uyarı sisteminde bir işlevsel bozukluk vardır. Bu bozukluk kalıtsal olabilir, ya da ruhsal çatışma durumlarından kaynaklanabilir. Sürekli olarak çocuğun kekelemesine dikkat çekilirse, genellikle durum daha da kötüye gider.

0 DOKTORA GİTMEK GEREKİR Mİ?
Sorunun temelinde yatan fiziksel ya da ruhsal bozuklukların anlaşabilmesi için çocuğunuzu bir doktora göstermelisiniz.

0 DOKTORUN YAPABİLECEKLERİ:
> Gerçek bir kekeleme sorunu söz konusuysa, doktor bir logopedi tedavisi ya da gerekiyorsa, davranış eğitimi ve psikoterapi önerir.

0 SİZİN YAPABİLECEKLERİNİZ:
En iyisi çocuğun kekelemesini dikkate almayın, onunla sanki normal konuşuyormuş gibi konuşun. Sabırlı olun ve logopedi uzmanının tavsiyelerine uyun.
Uyarı: Sitede yer alan her türlü içerik sitemizin telif hakları kapsamında olup, koruma altındaki bilgilerin aynen kullanılması, 5846 sayılı FSEK ve 5651 sa. İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Suçun Önlenmesi' ne ilişkin yasalara göre maddi ve manevi tazminat talep etme hakkımızı doğurmakta ve ceza davalarına muhatap olmanız yanında sitenizin kapatılmasını da sonuçlamaktadır.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR