11 Ağustos 2009 Salı

Web hosting firması seçiminde dikkat edilecek konular

Web hosting firması seçiminde dikkat edilecek konular,

1.
Güvenlik ve hızlı erişim: Web hosting firmanız güvenli olmasının yanında web sayfalarınız hızla erişilebilir ve 24 saat kesintisiz yayında olmalı.
2.
Veri transferi - bant genişliği (bandwidth): Bant genişliği yada veri transferi ziyaretçiler web sitenizi gezerken sunucu tarafından ziyaretçi bilgisayarına aktarılan/transfer edilen byte miktarıdır. Web hosting firmalarının sınırsız bant genişliği reklamlarına inanmayın, çünkü tüm hosting firmaları ve data centerlar ödemelerini kendilerine sağlanan anlık ve aylık bant genişliği üzerinden hesaplayarak yaparlar. Bu hosting firmaları için ciddi bir maliyet unsurudur. Genelde sınırsız olarak belirtilen tüm hizmetlerin de bir sınırı vardır. Size bildirilen çok yüksek miktarda kotalar aslında web sitenizin kullanabileceğinden çok daha fazlasıdır ve genelde hiç kullanmayacağınız bir özelliğe ücret ödemiş olursunuz.
3.
Web alanı (sınırsız web alanı kandırmaca mı?): Ne yazıkki bant genişliği için geçerli olan kandırmaca aynı şekilde disk alanı içinde geçerlidir. Popüler bir web hosting firması sınırsız web alanı sağladığı müşterilerine email konusunda çok cimri davranmakta 10 adet email ve her email için 10 MB mail saklama alanı sağlamakta çünkü ortalama bir kurumsal websitesi maksimum 20 MB web alanı kaplar ama emailler için yüzlerce MB alan gerekir. Bu durumda bizim en çok sattığımız paket 100 MB web + 100 MB mail alanı ile bir çok firmadan %50 daha ucuza gelmekte. Dikkat edin sizi de hiç kullanamayacağınız sınırsız web alanı ile şaşırtıp fazla ücret ödetmesinler.
4.
Teknik destek: Teknik destek en önemli unsurlardan birisidir. Teknik destek için telefon açınca sorunu çözmekle görevli kişiye kaç dakikada ulaşabiliyorsunuz? Görüştüğünüz kişi sorunu çözebiliyor mu yoksa sizi başkasına mı aktarıyor? Email ile destek taleplerinize geri dönüş zamanı nedir?
5.
Email, otomatik cevaplayıcı, POP3, web mail: Web hosting hesabınız bunları destekliyor mu?
6.
Web sunucusunda kaç tane site barındırılıyor: eğer 1499 web sitesi var ve sizin kurumsal siteniz 1500. olacak ise işiniz gerçekten zor. Eğer sunucudaki diğer sitelerden bazıları forum sitesi yada seri ilan sitesi gibi çok ziyaretçi trafiği olan web siteleri ise sunucunun kaynaklarının çoğunu bunlar tüketeceğinden sizin web sitenize erişimin yavaşlamasına sebep olacaktır.
7.
Web sunucusunun donanım özellikleri nelerdir? Eğer web sunucusu Intel Celeron yada Pentiun IV gibi çok eski model işlemci çalıştırmakta ayrıca 256 yada 512 MB RAM gibi çok düşük değerde RAM varsa büyük ihtimalle web sayfaları sunucunun hizmeti yetiştirememesinden dolayı çok ağır yüklenecektir. Bu sizin için ziyaretçi kaybı demektir. "Eski model teknoloji / donanım her zaman ucuzdur"
8.
Hosting firması seri ilan sitesi yada arkadaşlık siteleri veya amatör siteler barındırıyor mu? Bu tür we siteleri barındıran sunucularda hem yavaş çalışacaktır, hemde yeni başlayan tasarımcıların yapacakları programlama hatalarından dolayı sunucu daha da yavaşlayacaktır. Özetle komşularınız amatör sitelerse sizinde web siteniz amatör siteler performansına sahip olacaktır. "Web hosting firmasının referanslarını dikkatle inceleyin, ne kadar az kurumsal müşteri varsa okadar çok sorun var demektir."
9.
Web hosting firmanızı seçerken kaç tane web sitesi barındırdığını da önceden öğrenmelisiniz. Bir web sunucusunda nekadar çok web sitesi varsa size düşen kaynak o oranda azalmakta. Web hosting firmanızın sizi yerleştirdiği serverda kaç tane web sitesi var olduğunu öğrenmek istiyorsanız linki tıklayın ve karşısında check yazan kutuya web hosting firmasının name serverlerini yazıp kontrol ediniz. Neotasarım name serverları "ns01.neotasarim.com" ve "ns02.neotasarim.com" dur kontrol linki için tıklayınız...
10.
Web hosting firmanız " Telekomünikasyon Kurumu Yetki Belgesi " ne sahip mi? 24.01.2008 den itibaren Türkiye'de faaliyet gösteren web hosting firmalarına Telekomünikasyon Kurumu tarafından yer sağlayıcı belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Buna uymayan hosting firmalarının faaliyetleri durdurulacaktır, sizde web hosting firmanızın faaliyet belgesi var mı kontrol ediniz.

SİTE İNTERNET WEB HOSTING PAKETLERİNİN ÖZELLİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Site İnternet Hizmetleri Ltd. Şti. kurumsal hosting sağlamaktadır, bu ayrıcalıklı hizmetimizden sadece işyerleri faydalanabilmektedirler. Hiç bir şekilde arkadaşlık siteleri, portal siteleri barındırılmamaktadır.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR