25 Şubat 2009 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Gül, Kenyalı öğrencilerle Türkçe konuştu

Cumhurbaşkanı Gül, Kenyalı öğrencilerle Türkçe konuştu




Gül, Kenya'da Kayseri türküsü dinledi

Cumhurbaşkanı Gül, Kenyalı öğrencilerle Türkçe konuştu

Kenya'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada bir Türk okulunun açılışını yaptı. Ömeriye Vakfı'na bağlı Işık Lisesi'nin açılışını yapan güle okul öğrencileri ise bir sürpriz yaptı. Okulun Türkçe sınıfı öğrencilerinden birisi, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'e Kayseri'nin Gesi Bağları adlı türküsünü söyledi.

İŞTE TÜRK OKULUNDAN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR- TIKLAYIN



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açılışını yaptığı Işık Lisesi'ne ait yurtları dolaşarak okul hakkında bilgi aldı. Fizik ve Türkçe sınıflarını gezen Gül, öğrencilerle de yakından ilgilenerek ders kitaplarını inceledi.



Öğretmenlere de yakın ilgi gösteren Abdullah Gül, öğretmenler arasında Boğaziçi Üniversitesi mezunu olduğunu öğrenince öğretmenlere teşekkür etti. Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Türkçe sınıfındaki öğrencilerle de Türkçe konuştu.



Türkçe sınıfındaki öğrenciler ayrıca Cumhurbaşkanı Gül için hazırladıkları sürprizi sundu. Ömer Abdullah isimli bir Kenyalı öğrenci, Cumhurbaşkanı Gül'e memleketi Kayseri'nin meşhur türkülerinden Gesi Bağları'nı söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, türkü sırasında duygulu anlar yaşadı.



Ardından öğrenciler Cumhurbaşkanı Gül'e kendi bir Afrika portesini, Hayrunnisa Gül'e de yine kendi yaptıkları el yapımı bir ayna hediye ettiler.



Okulun açılında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "burada faaliyet gösteren Türklere, Türkiye'nin sesini duyuranlara" bir kez daha teşekkürlerini iletti. Cumhurbaşkanı Gül, "Kilometrelerce ötede dostluk köprüsü olan okulların iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileriye götüreceğini" söyledi.

CİHAN
21.Şubat.2009 18:02:12
http://www.samanyoluhaber.com/haber-138899.html

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR