11 Şubat 2009 Çarşamba

Haber7'ye HAMAS tepkisi

Haber7'ye HAMAS tepkisi
İşgal edilen Filistin'i savunan İslami direniş örgütü ve partisi HAMAS'a yönelik yazıları nedeniyle haber7'de sert tepkiler geliyor.


Kurumsal bir açıklama yapan kudusyolu.com, HAMAS'ın terörist ruhlu bir örgüt olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, haber7'yi son bir kez daha uyardığını açıkladı. Haber7'ye cemaat.com ve velfecr.com'dan da sert tepkiler geldi.

Haber7'den, Yaşar İliksiz, Fatih Bayhan ve Prof. Osman Özsoy'dan sonra, Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık'ın da, HAMAS'a yönelik sert eleştiriler içeren yazılarına aynı sertlikte tepkiler geliyor.

İŞTE O TEPKİLERDEN BİR KAÇI

Haber7.com'u Son Bir Kez Daha Uyarıyoruz!

Önce Haber7.com'un yazar ve editörü Yaşar İliksiz... Sonra Haber7.com'un yazarı Fatih Bayhan... Sonrasında yine haber7.com'un yazarı Prof. Osman Özsoy... Ve Şimdi sıra Haber7.com'un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık'ta...

Ünal Tanık, 30 Ocak'lı "Masaya yumruğunu vuracak lider arayanlar nerede?" başlıklı köşa yazısında, Hamas'ı terörist ruhlu ve kendi halkını düşünmeyen bir hareket olarak niteledi.

İslami ve insani hassasiyetleriyle bilinen Haber7.com'un Genel Yayın Yönetmeni Tanık, yazısında Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'a çok ağır ithamlarda bulundu: "Türkiye Hamas'ı savunmuyor. Türkiye, basiretsiz, kendi insanını İsrail'in bombalarına hedef yapan terörist ruhunu bırakmamakta direnen Hamas liderlerinin sözcülüğünü yapmıyor.

Filistinliler'in liderliğini işbirlikçi El Fetih'e bırakmamaktan başka bir şey düşünmeyen Hamas'tan daha çok o insanları düşünen ve politika üreten bir Ankara var sahnede. Türkiye mazlumların sesi oluyor. İsrail bombalarının altında can veren masum yavruların sözcülüğünü yapıyor."

Kudüsyolu olarak içimizdeki bu zihinleri körelmiş ve yozlaştırılmış kardeşlerimize gereken tepkiyi bize uygun bir şekilde vermeyi, aydınlatılmaları ve siyonist virüslerden kurtulmaları için elimizden geldiğince yardımcı olmayı bir görev bilmekte ve 'destek olmaktan korkuyorsanız, köstek olmamayı becerin' diyerek son bir kez daha uyarmış bulunmaktayız.

Hamas'ın sivil ve masum insanları hedef aldığını söylemek Siyonist terör rejimi İsrail'i meşru görmenin başlıca tezahürlerindendir. İsrail'e karşı direnen hareketlerimiz, başta Hamas olmak üzere Hizbullah ve İslami Cihad hareketlerinin hedefinde asla masum hedefler yoktur. Ve böyle bir eyleme şuana kadar imza atmamışlardır ve atmayacaklardır. 'İsrail' denilen ama Hayfa'sından, Mecdel'ine, Telaviv'inden (Telir Rabi), Eliyat'ına kadar Filistin olan o topraklarda, bu siyonist varlığı meşru görerek, gururla İsrail kimliğini taşıyarak, seçim zamanlarında en çok Filistinli kanı döken terörist liderlere oylarına vererek, kendileri tarafından katledilmiş ya da mülteci kamplarına mahkûm edilmiş yüzbinlerce Filistinlinin evlerinde gaspçılar olarak yaşayan yahudiler, kadınıyla erkeğiyle işgalcilerin ta kendileridir. Ve -masum çocukları dışında- hepsi direnişin hedefindedir ve işgalciler olarak muamele görmeye devam edeceklerdir. Ki işgalci yerleşimcilerin ne kadar sivil olduklarını ve imza attıkları katliamları da hepimiz çok iyi bilmekteyiz.

Elbetteki bu konuda yazılıp izah edilmesi gerekenler bunlarla sınırlı değil. Biz özellikle böylesi bir dönemde Hamas, İslami Cihad ve Hizbullah gibi İslam ümmetinin ve onurlu insanların gururu olan bu hareketlere iftira edilmesini, hele bu iftiraların ve ağır ithamların 'içimizden' diyebileceğimiz kişi ve kurumlardan gelmesini kabullenemeyiz. Bu vesileyle ilgili makamlara tepkimizi verdiğimizi ve vermeye devam edeceğimizi, hem bu ithamların sahipleriyle hem de akıllarında soru işaretleri olan tüm vicdan sahibi kardeşlerimizle diyaloğa hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Kudüs Yolu

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni'ni Protesto!

İşgal edilen Filistin topraklarını vatanlarını savunan İslami direniş örgütü ve partisi Hamas'ı Siyonist ağzı ile eleştiren ve "Erdoğan'ı öfke kontrolüne çağıranlar, önce durdukları yeri gözden geçirmeliler. Türkiye'yi Hamas ile aynı cephede göstererek elini zayıflatmaya çalışanlara sesleniyorum. Bırakın bu ideolojik ihtirasları. Türkiye Hamas'ı savunmuyor. Türkiye, basiretsiz, kendi insanını İsrail'in bombalarına hedef yapan terörist ruhunu bırakmamakta direnen Hamas liderlerinin sözcülüğünü yapmıyor..." diyecek kadar alçaklaşan Haber7 genel yayın yönetmeni Ünal TANIK'ı protesto ediyorum.

İçimizdeki bizden bildiğimiz Haber7'nin başında böyle bir düşüncenin olması da ilginç değil mi? Ya özür dilesin ya da Haber 7 münafıklık yapmasın!

Vatanını savunmak, direnmek terörist ruhlu olmak mıdır? Yazıklar olsun bu zihniyete... Kartel medyasının Olmertleri biliyorsak da bunlar da bizim mahallenin Olmertleri olsa gerek! Tepkinizi göndermek için Genel Yayın Yönetmeni Ünal TANIK'ın e-posta adresi: tanik@haber7.com - Cemaat.com

ÜNAL TANIK'LA DA GÖRÜŞÜLMÜŞ

Velfecr.com'dan Nureddin Şirin de, konuyu köşe yazısına taşıdı ve Ünal Tanık'la arasında geçen diyaloğu sert ifadelerle işte böyle aktardı:

Ardından künye üzerinden telefonla Haber 7'yi aradım. Karşımıza çıkan sekreter hanım "buyrun Kanal 7" dedi. Çünkü Haber 7 internet sitesi Kanal 7'nin bir birimi olarak yayın yapıyordu..

Sekreter hanıma kendimi tanıtarak Ünal Tanık ile görüşmek istediğimi söyledim ve telefon bağlandı...

Telefonun ucunda siyonist ruhlu ve Ünal Tanık adlı … vardı..

Öfkemi zor tutuyordum, söze nasıl başlayacağımı bilemiyordum... Kendimi biraz topladıktan sonra, kendisine, "30 Ocak tarihli "Masaya yumruğunu vuracak lider arayanlar nerede?" başlıklı yazınızda şöyle ifadeler kullanmışsınız... "Erdoğan'ı öfke kontrolüne çağıranlar, önce durdukları yeri gözden geçirmeliler. Türkiye'yi Hamas ile aynı cephede göstererek elini zayıflatmaya çalışanlara sesleniyorum. Bırakın bu ideolojik ihtirasları. Türkiye Hamas'ı savunmuyor. Türkiye, basiretsiz, kendi insanını İsrail'in bombalarına hedef yapan terörist ruhunu bırakmamakta direnen Hamas liderlerinin sözcülüğünü yapmıyor..." Siz bu ifadelerle Hamas hareketinin liderlerini, Halid Meşal gibi, İsmail Heniye ve Mahmud Zahar gibi liderleri "terörist ruhlu liderler" olarak mı tanımlıyorsunuz..?" dedim...

Adam konuşmuyordu... "Size soruyorum" diyerek cevap vermesini beklerken, verdiği cevap çok kısa oldu: "Ben orada düşüncelerimi dile getirdim. Gerekirse ileriki günlerde o ifadeleri niçin kullandığımı açıklarım."

Bunun üzerine ben de kendisine "Sizin bu yazdığınız yazı Jerusalem Post gazetesinde yayınlanabilirdi ancak. Mademki yazdığınız yazının arkasında böyle duruyorsanız, biz de bu andan itibaren kendi yayın düzlemimizde sizin "içimizdeki Olmert" olduğunuzu yazacağız... Biz Siyonistlerin katliamları üzerine geceli gündüzlü çalışırken, Olmert ruhlu birisinin aramızda olduğunu yeni öğrendik" dedim...

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR