21 Şubat 2009 Cumartesi

İKİ ÖĞRENCİ ULUSLARARASI ARENADA

İKİ ÖĞRENCİ ULUSLARARASI ARENADA




Türk okulundan parmak ısırtan başarı

Pakistan'da 15 yıldır eğitim faliyetinde bulunan Türk Okulları büyük bir başarıya imza attı.

Pakistan'da 15 yıldır eğitim faliyetinde bulunan Türk Okullarının iki öğrencisi ABD de düzenlenecek Uluslararası İNTEL İSEF Olimpiyatları na katılmaya hak kazandı.

Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve İntel Firması işbirliği ile düzenlenenulusal proje yarışmasında Pakistan genelinden binlerce öğrenci arasından 250 öğrencinin projesi sergilenmeye layık görüldü. Sergilenen 121 proje arasında birinciliği kazanan Pak-Türk Okulu öğrencilerinden Malik Usame Avan ile Selahattin Han Pakistan'ı ABD de temsil etmeye hak kazandı.


Her yıl düzenlenen uluslararası İNTEL İSEF bilimsel proje yarışmalarınının bu yıl 5.si Pakistan'da düzenlendi. İNTEL proje yarışmasından beklenen amaç dünyanın karşı karşıya kaldığı sayısız problemlerin orta öğretim 9 ile 12. Sınıf arasındaki öğrencilere bilgi ve bilimsel zekalarını kullanarak çözümler bulunması teşviketmek amaçıyla düzenleniyor. Pakistan genelinde binlerce proje arasından sergilenmeye hak kazanan 121 projenin 23 adeti Pak-Türk Okulu öğrencilerinın bilimsel projelerinden oluştu. PakTurk Okulu Peşaver şubesi öğrencisi Selahattin Han kimya branşından 'Oceanıs Precious' (temiz okyanus); Pak-Türk Okulları Hayirpur şubesinde eğitim gören Malik Usame Avan biyoloji branşında 'Effect of Mixed Culture' (atık suların organik yollardan temizlenmesi) projesi ile ABD'ye gitmeye hak kazanarak Pakistan için büyük bir başarıya imza attılar. İki Türk Okulu öğrencisi 12 Mart 2009 tarihinde ABD'de düzenlenecek olan İNTEL İSEF olimpiyatları nda Pakistan'ı temsiledecek.


Dünyanın en geniş katılımlı bilimsel organizasyonları ndan biri olarak kabul edilen İNTEL İSEF 40 fazla ülkede 1200 ü aşkın öğrenciyi bir araya getirip çağımızın dünyasının problemlerine çözümler arıyor. Toplam değeri 3 milyon dolar olan 900 ü aşkın ödül için yarışıyor.



Gectiğimiz yıl dünyaca tanınmış New York Times Gazetesi Pakistan Türk Okulları bilimde elde ettiği başarı ve Pakistanda radikalizme alternatif bir eğitim sistemi getirdiği için manşetinden duyurduğu Pak Türk Okulları 1995 yılından beri Pakistanın 7 farklı kentinde eğitim veriyor. Türk Okulları 2006 yılında Pakistan için yaptıklarından dolayı yüksek fedakarlık ödülüne layık görülmüştü. Pak Turk okullarına ödülünü düzenlenen devlet töreni ile Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref vermişti.

AHMET ERKAN YİĞİTSÖZLÜ-PAKİSTAN
http://www.samanyol uhaber.com/ haber-135515. html

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR