20 Şubat 2009 Cuma

326 BİN ÇOCUK OKULA GİTMİYOR

326 BİN ÇOCUK OKULA GİTMİYOR
326 bin çocuk okula gitmiyor

MEB'in yaptığı araştırma ilköğretim çağındaki 326 bin çocuğun okula gitmediğini gözler önüne serdi.

En fazla okula gitmeyen çocuk İstanbul ve Ankara’da bulunuyor...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), hiç okula gitmemiş veya okuldan ayrılmış 10-14 yaş arasındaki çocuklarla ilgili rapor hazırladı. 'Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı' kapsamında okula gitmeyen öğrenci durumunu değerlendiren Bakanlık, her ile 'karne' gönderdi. Okula kayıt olmayan veya kayıtlı olduğu halde okula devam etmeyen öğrencileri izlemek için 'e-okul' sistemini devreye sokan Bakanlık, hiç kaydı yapılmamış çocukların nüfus ve adres bilgilerinin il, ilçe, okul düzeyinde görülebilmesini ayrıca okul müdürlerinin, çocukların okula kayıt ettirilmemesinin nedenlerini sisteme işlemelerini de sağladı.

YÜZDE 22’Sİ OKULLU OLDU

Çalışmalarda, Türkiye'de zorunlu eğitim çağındaki okula kayıtsız çocuk sayısı 326 bin 513 olarak tespit edildi. Bakanlığın Şubat ayı verilerine göre, bu çocukların yüzde 22'si okula kazandırıldı. Ayrıca okula gitmeyen 326 bin 513 çocuktan 144 bin 292'sinin okula kayıt olmama nedenleri de belirlendi.

Çocukların, nüfus kayıt sistemindeki adreslerinde oturmamaları, yurtdışına çıkmaları, nüfus yaşları ile fiziki yaşları arasındaki farklılık, ailevi nedenler, gelenekler, yoksulluk ve diğer bazı nedenlerden dolayı okula kayıtsız oldukları saptandı. Araştırmalara göre, ilköğretim çağında okula gitmeyen çocukların en fazla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Van, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muş, Mersin, Diyarbakır, Erzurum, Mardin, Ağrı, Batman, Hakkari ve Adana'da olduğu belirlendi.
bugün
Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR