8 Şubat 2009 Pazar

Abbas'ın ziyareti, Davos'taki çıkışla çelişiyor

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Mahmut Abbas'ın Türkiye'de ağırlanmasının Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışıyla çeliştiğini söyleyerek, Abbas'ı İsrail'e bilgi sağlamakla suçladı.

* Abbas'ın ziyareti, Davos'taki çıkışla çelişiyor -

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Türkiye ziyaretini eleştirdi. Tongüç, 9 Ocak'ta görev süresi sona ermiş olan Mahmut Abbas'ın halihazırda hiçbir resmi bir görevi bulunmadığının altını çizerek, Filistin Anayasasına göre Abbas'ın yerine halen İsrail zindanlarında rehin bulunan Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk'in Filistin Başkanlığı'na vekalet etmesi gerektiğini söyledi. Abbas'ı kukla devlet adamı olarak niteleyen Tongüç, " Bu adam ne sıfatla olursa olsun ülkemize kabul edilmemelidir. Mahmut Abbas'ın kabulü geçtiğimiz günlerde Başbakan nezdinde Türkiye'nin Dovas zirvesinde sergilediği tutumla da çelişmektedir" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, dernek genel merkezde yardımcıları ile düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Gazze saldırıları boyunca yaptıkları eylemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. AGD olarak Türkiye'nin birçok yerinde meydana gelen İsrail'i lanetleme mitinglerine destek verdiklerini dile getiren Tongüç, ayrıca imza kampanyası da düzenlediklerini söyledi. Mahmut Abbas'ın Türkiye ziyaretini eleştiren Tongüç, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının arkasında durması için Abbas'a uluslar arası destek vermemeleri gerektiğini söyledi. Abbas'ın Türkiye'ye gelmesinin Gazze direnişine karşı saygısızlık olarak algıladıklarını dile getiren Tongüç, "Unutulmamalıdır ki işgal, cinayet, ırkçılık gibi işbirlikçilik de bir suçtur. İhanet gibi çok önemli bir iddiayı üzerinde taşıyan Abbas'ın kabulü telafi mümkün olmayan bir hatadır. İsrail'le derin ilişkilerine dair her gün yeni bir kanıt ortaya çıkan ve Siyonistlere karşı takındığı tavizkar tutumlarıyla tanınan Mahmut Abbas'ın kabulü geçtiğimiz günlerde Başbakan nezdinde Türkiye'nin Dovas zirvesinde sergilediği tutumla da çelişmektedir. Peres' in yüzüne katil olduğunu haykıranların şimdi aynı duruşu sergileyerek katillerin işbirlikçilerine de gereken cevabı vermeleri boyunlarına borçtur" diye sert bir şekilde eleştirdi.
Gazze'ye "250 bin" hatim

Tongüç, Çanakkale'den Gazze'ye 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyasının startını büyük bir heyecanla verdiklerini de sözlerine ekleyerek, "Türkiye genelindeki şubelerimiz aracılığıyla vatandaşlarımızdan şehitlerimizin ruhları için hatim toplayacağız. Ülke genelinde okunacak hatimler, 14 Mart'ta Çanakkale'de yapacağımız toplu hatim duasıyla şehitlerin ruhlarına hediye edilecektir" şeklinde konuştu. Filistin halkının yanında olduğunu tüm dünyaya duyurmak amacıyla "Filistin'e Özgürlük Koşusu" tertip ettiklerini de altını çizen Tongüç, "23 Ocak'ta Selimiye Camii'nde Cuma namazını müteakip Edirne'de başlayan koşu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana ile devam edip 31 Ocak 2009'da Hatay Cilvegözü sınır kapısında son bulmuştur. Koşu sonunda Türkiye halkının duygularına tercüman olan ve Filistinli kardeşlerimize iletilecek olan mektup yetkililere teslim edilmiştir" diye konuştu.
Milyonlarca imza!

AGD Başkanı Tongüç, Gazze'de yaşanan insanlık dramına tepki için ilk olarak ülke genelinde bir imza kampanyası başlattıklarını da söyledi. Tongüç, imza sayısının 1 milyon 177 bin 360 olduğunu belirtti. Bu imzaları başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere hükümetin yetkili organlarına ileteceklerini de dile getirdi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR