8 Şubat 2009 Pazar

Yeniden geliyoruz

Millî Görüş çatısı altında bulunmanın anlamının farklı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Ne oldu da bizim dönemimizde, birbirinden güzel hizmetler veren arkadaşlar, Millî Görüş'ten ayrılınca hizmet yapamaz hale geldiler? Bunun cevabı çok açık. Bunun cevabını Mustafa Sandal bir şarkısında 'Onun arabası var ama ruhu yok' diyerek çok iyi anlatıyor" ifadelerini kullandı.

* Yeniden geliyoruz -

"Tamam inşallah" seçimi

Kurtulmuş, "Dünyanın başkenti İstanbul'u Saadet kenti haline getirecek kadro hazır. 29 Mart seçimleri 'tekrar tamam inşallah' seçimleridir. Saadet Partisi'ne yerelde ihtiyaç vardır. Çünkü, Millî Görüş kadroları yerel seçimleri kazandığı 1989 yılında Türkiye çapında büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bu büyük devrim 5 alanda gerçekleşti. Bunlar, halkla ilişkiler devrimi, bütçe devrimi, çevre devrimi, yatırım devrimi ve insani devrimdir" dedi.
Gerçek gündem saklanıyor

28 Şubat'ta ortaya konan oyunun devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ise, "Türkiye'de çatışma alanları oluşturularak halkın gerçek gündemi tartışılmıyor. Halka 'ya CHP'yi ya da AKP'yi seçeceksiniz. Oyları bölmeyelim' deniliyor. Ama millet bu oyunu bozacak. Ben diyorum ki. Hayır bunlardan birini seçmek zorunda değilsiniz. İşte karşınızda Saadet kadroları. Yeniden İstanbul'dan başlıyoruz" diye konuştu.

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, Bağcılar'da düzenlenen bir etkinlikle İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını partililere tanıttı. Saadet Partisi'ni rüzgârı arkasına alan ve milleti selamete çıkarmak için sahile doğru hızla ilerleyen bir gemiye benzeten Kurtulmuş, Anadolu'nun dört bir yanından gelen katılım haberlerinin Saadet'e olan ilgiyi ortaya koyduğunu belirtti. Saadet Partisince, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının açıklanması ve ilçe belediye başkan adaylarının basına tanıtılması amacıyla İstanbul'un en büyük salonlarından biri olan Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda coşkulu bir program düzenlendi.

Sanatçı Orhan Hakalmaz'ın verdiği konserle başlayan programda konuşan Genel Başkan Numan Kurtulmuş, ülkenin ve bölge coğrafyasının yeniden Millî Görüş'e ihtiyacı olduğunu söyledi. Saadet Partisi'nin güçlü, sürükleyici ve etkili adayları ile halkın karşısına çıktığını belirten Kurtulmuş, "Dünyanın başkenti İstanbul'u Saadet kenti haline getirecek kadro hazır. 29 Mart seçimleri 'tekrar tamam inşallah' seçimleridir. Saadet Partisi'ne yerelde ihtiyaç vardır. Çünkü, Millî Görüş kadroları yerel seçimleri kazandığı 1989 yılında Türkiye çapında büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bu büyük devrim 5 alanda gerçekleşti. Bunlar, halkla ilişkiler devrimi, Bütçe devrimi, çevre devrimi, yatırım devrimi ve insani devrimdir" dedi.
Onun arabası var ama ruhu yok

Millî Görüş çatısı altında bulunmanın anlamının farklı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Ne oldu da bizim dönemimizde, birbirinden güzel hizmetler veren arkadaşlar, Millî Görüş'ten ayrılınca hizmet yapamaz hale geldiler? Bunun cevabı çok açık. Bunun cevabını Mustafa Sandal bir şarkısında 'Onun arabası var ama ruhu yok' diyerek çok iyi anlatıyor" ifadelerini kullandı.

Partilerine ilginin her geçen gün arttığını, Anadolu'da gittikleri her ilde coşkuyla karşılandıklarını dile getiren Kurtulmuş, bu ilginin iktidar olacaklarının belirtisi olduğunu kaydederek, 30 Mart sabahının Türkiye için bir dönüm noktası olacağını söyledi. Kurtulmuş, partisinin geçmişte çok zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, ''Dünyanın neresinde olursa olsun sizlerin geçirdiği süreci yaşayan hiçbir siyasi hareket ayakta kalamazdı. Rüzgârın tersten estiği dönemlerde bile yılmayarak bugünlere geldik. Bu kadar zor şartlarda ayakta kalmayı başaran sizlere teşekkür ediyoruz'' dedi.
Değerler siyaseti olmazsa, olmaz

Numan Kurtulmuş, siyasetlerinin bir medeniyet siyaseti olduğunu, makam, mevki ve menfaat gütmediklerini, siyasetlerinin değerler üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Millî Görüş'ün sadece bir siyasi hareketin adı olmadığını anlatan Kurtulmuş, "Millî Görüş eskimeyen daima dipdiri olan evrensel bir medeniyet projesinin adıdır. Böylece Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yeniden adaletin, refahın hâkim olması, için sizin gibi kadrolara ihtiyaç vardır. Bugün bazıları değerler siyasetin bittiğini ve pragmatik siyasetin geçerli olduğunu söylüyor. Ben deiyorum ki, değerler siyaseti biterse Bağcılar'ın, Esenler'in arka sokaklarında, okulların arkasında esrar satarlar. Değerler siyaseti biterse 15 yaşındaki çocuklar annelerini keser. Bu milletin değerlerinden vazgeçilirse iktidar olunsa da muktedir olunamaz. Bizim siyasetimiz değerler siyasetidir ve muktedirdir'' şeklinde konuştu. AKP'nin yüzde 47 oy oranı ve 367 milletvekili ile muktedir olamadığını ve statükoya teslim olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Halk bu oyu size özgürlükleri artırın, statükoyu değiştirin ve ülkenin gelirinden bize de pay verin diye verdi. Halkın taleplerini neden yerine getirmiyorsunuz. Bugün getirmeyecekseniz ne zaman getireceksiniz? Eğer bana bugün parlamentodaki muktedir olmayan 367 AKP milletvekilini mi istersiniz? Yoksa Millî Selamet Partisi'nin Hayrettin Erkmen'i koltuğundan eden 24 milletvekilini mi diye sorsanız. Yemin ediyorum ki, 24 milletvekilini tercih ederim" dedi.
CHP ve AKP samimiyet sınavında

Saadet Partisi'nin ortaya çıkmasıyla CHP'nin de politikalarının değişmeye başladığına değinen Kurtulmuş, ''Yerel seçimler öncesi her mahalleye Kur'an kursu açma vaadinde bulunan CHP'nin, samimi olmasını diliyoruz. Eğer samimi iseler onlara buradan çağrıda bulunuyorum. Hemen parlamentoda 15 yaşın altındaki çocuklara Kur'an okumayı yasaklayın yasanın değişmesi için teklif verin. Eğer AKP sizin bu teklifinizi engellerse buradan söz veriyorum, meydanlarda CHP'nin teklifini halkımıza anlatacağız" diye konuştu. CHP'nin 2003 yılında akşam Kur'an kurslarının açılmasını engellediğine dikkat çeken Kurtulmuş, şu anda hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de Sayın Deniz Baykal samimiyet sınavındadır. Madem ki CHP, Kur'an kursların açılmasını istiyor. O zaman hemen akşam Kur'an kurslarının açılmasıyla işe başlayın" teklifinde bulundu.
Bekaroğlu: Yeniden İstanbul'dan başlıyoruz

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu ise, Saadet kadroları ile birlikte omuz omuza vererek İstanbul'u kazanacaklarını söyledi. Milletin vicdanı olan Saadet Partisi'nden hiçbir zaman ayrılmadığını belirten Bekaroğlu, "Her zaman mağdurlarla, mazlumlarla birlikte oldum. Onların hakkını ve hukukun savundum" dedi. 28 Şubat döneminde ortaya konan oyunun halen devam ettiğini ifade eden Bekaroğlu, "Türkiye'de çatışma alanları oluşturularak halkın gerçek gündemi tartışılmıyor. Çatışma alanları üzerinden halkın oyu alınmaya çalışılıyor. Halka 'ya CHP'yi ya da AKP'yi seçeceksiniz. Oyları bölmeyelim' deniliyor. Ama millet bu oyunu bozacak. İstanbul kimsenin malı değil. Ben diyorum ki. Hayır bunlardan birini seçmek zorunda değilsiniz. İşte karşınızda Saadet kadroları. İşte milletin gerçek temsilcileri ve işte milletin hak ve hukuk davası. Biz yeniden adil düzen için geliyoruz. Yeniden İstanbul'dan başlıyoruz" diye konuştu. Belediyelerin kamu hizmeti yapılan yerler olduğunu söyleyen Bekaroğlu, "Bu hizmetlerden kar edilmez. AKP'li belediyeler zayıf olanları ezen bir düzen kurdu. AKP bu hizmetleri ranta çevirdi. Üçüncü köprü yapılacak. Ama bunu hükümet ve yandaşları dışında kimse bilmiyor. Bilenler de köprünün geçeceği yerlerde arsa kapatıyorlar. Milleti önce fakirleştirip sonra da yardım ediyorlar. Biz yeniden geldiğimizde bu yağma düzenini yıkacağız. Haramla bizim işimiz olamaz. Belediye hizmetlerine şeffaflık getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Başeğmez: Bağcılar'ın anlamı büyük

Bağcılar Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez de, Saadet Partisi'nin bir millî kökün bir ruhun temsilcisi olduğunu belirterek, "Biz hiçbir zaman zalimlerle el ele tutuşamayız. Çünkü bu zalimler, bugün size dinler arası diyalog projeleri ile gelirler ama yarın fırsatını bulduklarında gırtlağımızı keserler. Ama bu iktidar bitti. Bunu gördükleri için de kamyon kamyon buzdolabı dağıtıyorlar. Ne dağıtırsanız dağıtın artık gidiyorsunuz güle güle. Çünkü benim esnafım kan ağlıyor. Benim insanım sürekli yoksullaşıyor ve artık bu daha fazla devama edemez" dedi. Millî Görüş kadrolarının yerel yönetimleri ilk olarak Bağcılar'da kazandığına işaret eden Başeğemez, "Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz buradan düştük buradan kalkacağız. Söğüt Osmanlı için ne ise, Bağcılar bizim için de aynıdır. Benim adaylığımın açıklandığı gün Bağcılar'da 7.8 şiddetinde deprem oldu. İnşallah hayra vesile olacağız. Halkımızın özlediği güzel hizmetleri yapacağız. Sadece Bağcılar'dan değil, Anadolu'nun dört bir yanından güzel haberler alıyoruz. Artık yeniden Saadet vaktidir" diyerek Bağcılar'ı mutlaka kazanacaklarını söyledi.
Karaduman: Omuz omuza çalışacağız

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman da, Saadet Partisi'nin İstanbul adayını açıklamasının ardından dengelerin değişeceğini belirterek, "Bundan sonra herkes hesabını yeniden yapacaktır. Ülkemiz insanı samimiyetsiz iktidarın elinde aç ve yoksul bırakıldı. Millî davalarımızdan tavizler verildi. Bütün bunlara dur diyecek bir siyasi hareket var. Yeniden Saadet'ın yıldızı yükseliyor. Sert rüzgarların estiği dönemler geride kaldı. Halkımız akın akın Saadet saflarına katılıyor. Biz dursak halkımız durmuyor. Seçime 53 gün kaldı. 29 Mart sabahına kadar el ele omuz omuza çalışacağız ve İstanbul'da belediyeleri kazanacağız" dedi.
Ankara'da Saadet şöleni

Başkent Ankara bugün Saadet Şölenine sahne olacak. Saadet Partisi'nin Ankara'daki şöleninde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından kamuoyuna tanıtılacak. Saadet Şöleni'nde Büyükşehir adayının yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları da açıklanacak. Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'ndeki program saat 13.00' de başlayacak.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR