8 Şubat 2009 Pazar

Başsavcı CHP'ye kör!

Başsavcı CHP'ye kör!
AK Parti'ye açtığı kapatma davasında, yalan haberlerin kupürlerini bile iddianameye alan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, CHP'nin ‘çarşaf ve Kur'an kursu açılımı'yla yaptığı din istismarcılığı karşısında sessizliğe bürünmesi dikkat çekiyor...


AK Parti'lilerin başörtüsü, imam hatip liseleri, laiklik ve cumhuriyetle ilgili açıklamalarını mercek altına alarak laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursu açılımlarıyla dini istismar etmesine sesiz kalması dikkat çekiyor.

CHP Kocaeli Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in, belediye başkanı seçilmesi halinde her mahalleye Kur'an kursu açacağı vaadinde bulunması, fiyaskoyla sonuçlanan çarşaf açılımını hatırlattı. CHP'nin yaklaşan yerel seçimler öncesinde dini istismar ettiğini belirten uzmanlar, AK Parti'ye sudan sebeplerle kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya, “Aloooo Abdurrahman orda mısın? CHP'ye karşı ne zaman harekete geçeceksin” mesajları verdiler. İşte o mesajlar:

“CHP, DİN İSTİSMARCILIĞININ DANİSKASINI YAPMAKTADIR”
Özgür Öğretmen Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi: “Türkiye'de bir parti kapatılacaksa o da CHP olmalıdır. Çünkü din istismarcılığı yapan, Anayasa Mahkemesi'ni tehdit eden, demokrasiyi işlemez hale sokan, millet iradesine ipotek koyan, totaliter bir rejim isteyen, darbelere zemin hazırlayan ve insan haklarını hiçe sayan parti CHP'dir. Türkiye'de din istismarcılığı yapan tek parti CHP'dir, istismarcılığın daniskasını yapmaktadır. Başsavcı Yalçınkaya'yı göreve davet ediyorum.”

“CHP ZİHNİYETİNE SAHİP BİRİSİCHP'YE DAVA AÇMAZ”
Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Uğur Yaralı: “Siyasi partiler yaşadığı toplumun değerlerini dikkat almak zorundadır. CHP gibi almadığı zaman tarihe gömülme tehlikesi ile karşı karşıya kalır, tabela partisi haline gelirsiniz. Bu nedenle bir siyasi partiyi ancak millet açar, millet kapatır. CHP çarşaf ve Kur'an kursu açılımlarıyla milletin oyunu almak istiyor. Bu doğru bir yönelimdir ama devamlı ve kararlı olunması gerekir. Sadece seçimden seçime yapılıyorsa bunun adı tam olarak din istismarıdır. Bunun adı takiyyedir. Ben Yalçınkaya'nın CHP'ye dava açacağını düşünmüyorum. Çünkü Başsavcı da CHP zihniyetine sahip birisidir. CHP'ninki ‘komünizm gelecekse onu da biz getiririz, şeriat gelecekse onu da biz getiririz' mantığıdır.”

BAŞSAVCI DA MI İNANMIYOR?
Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Mustafa Başoğlu: “Sayın Baykal, bu tür vaatler yerine önce çocukların Kur'an öğrenmelerinin önündeki saçma kanun maddesinin değiştirilmesini teklif etsin. CHP başörtüsü ya da çarşaf giymenin sakıncalı olmadığına inanıyorsa, bunu da kanun yoluyla düzenlenmesi gerekir. Vaatlerin daha çok seçim arifesine denk gelmesi dikkat çekiyor. İnsanların duygularıyla, eğitim ihtiyaçlarını seçim malzemesi yapmak doğru değil. 28 Şubat sürecinde Kur'an kursları kapatılırken nerdeydiniz? Bazı partileri kapatmak için adeta harıl harıl çalışan başsavcı, CHP'nin açılımlarına inanmıyor mu acaba?”

ŞIK OLMAĞI İÇİN Mİ DAVA AÇILMIYOR?
Yalçınkaya'nın, Ergenekon Terör Örgütü ile ilişkisi tespit edilen İşçi Partisi (İP) ve hesaplarında usulsüzlüğü belgelenen CHP hakkında hiçbir işlem yapmaması, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın izinden gittiği yorumlarına neden oldu. Refah Partisi (RP) hakkında bir defa bile uyarıda bulunmadan kapatma davası açan Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, yasalara aykırılığı tespit edilen DSP'yi 6 defa uyarmasına rağmen kapatma davası açmamıştı. O dönem DSP'ye neden kapatma davası açmadığı ile ilgili sorulara, “DSP'ye dava açmam şık olmazdı” diye cevap veren Savaş, emekliliğinden sonra 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde DSP'den milletvekili adayı olmuş fakat aldığı oy yüzde 1'i bile geçememişti.

HASAN TOSUN-VAKİT

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR