4 Temmuz 2009 Cumartesi

Erbakan`a haksız mahkumiyet tescillendi

Erbakan`a haksız mahkumiyet tescillendi.
04-07-2009 11:01

CHP`ye açılan davada eğer CHP suçsuz bulunursa mahkemenin kararı Milli Görüş Lideri Erbakan için verilen haksız mahkumiyet kararı içinde emsal teşkil edecek...

CHP`ye açılan davada Necmettin Erbakan`a müthiş bir fırsat doğdu. Erbakan kurtulacak...Anayasa Mahkemesi`nin CHP`nin 2004 yılı hesaplarında usulsüzlük tespit etmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Açılan davada CHP`nin eski Saymanı Mahmut Yıldız, eski muhasebe müdürü Ertuğrul Kaya ve muhasebe görevlisi Ersin Şenol`un yargılanması istendi. CHP lideri Deniz Baykal hakkında dava açılmamış olması `kayıp trilyon` davasında mahkum olan Necmettin Erbakan için emsal teşkil edecek.

Kayıtlar usule uygun değil
CHP`nin hesapları ile ilgili Maliye Bakanlığı`nın suç duyurusu üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı Anayasa Mahkemesi`ne göndermişti. Anayasa Mahkemesi de CHP`nin hesaplarındaki usulsüzlük nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi`nin, CHP`nin 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ait kesin hesap incelemelerine yer verilen iddianamede, ``2004, 2005 ve 2006 yıllarına ilişkin usule uygun kayıtların tutulmaması, yevmiye defterinin zamanında tasdik ettirilmemesi, defter- i kebire sayfa numarası verilmemesi ve hiç tasdik ettirilmemesi nedeniyle` Siyasi Partiler Yasası`na aykırılık eyleminden, ilgili dönemlerdeki görevlilerin sorumlu olduğu`` belirtildi.

Tek tek hesap soruldu
Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede CHP hesaplarındaki usulsüzlükler sıralanırken şunlar belirtildi: "31 Aralık 2004 gün ve 188 yevmiyeli numaralı mahsup fişinde gider yazılan 13 bin 387 TL 94 KRŞ`luk harcamaya ilişkin hiçbir belgenin bulunmaması, gider yazılan harcamalara ilişkin belgelerin 10 Ocak 2005 gün ve 4 yevmiye numaralı mahsup fişine eklenerek tekrar gider olarak yazılması ile 2004 yılı için 13 bin 387 TL ve 94 KRŞ`luk harcamanın belgesiz, gider olarak gösterilmesi; İtalya seyahatindeki taksi ücretlerine ilişkin düzenlenen iki belgede, havaalanı ücretine ilişkin düzenlenen belgede tahrifat yapılarak bin 132 TL 13 KRŞ`un fazladan gider yazılması.``

Erbakan`a emsal olur
Anayasa Mahkemesi`nin suç duyurusu üzerine CHP`nin 2004 yılı hesapları ile ilgili dava açılması Refah Partisi`nin `Kayıp Trilyon` davasını yeniden gündeme getirdi. Eski Milletvekili Mustafa Kamalak "Deniz Baykal`a dava açılmaması doğru bir karar. Necmettin Erbakan dava açılarak neden mahkum edildi?" diye sordu.

RP`de Anayasa ihlal edildi Kamalak, CHP`nin hesapları ile ilgili izlenene yönteminin doğru bir yöntem olduğunu belirterek "Maliye, CHP`nin hesaplarını inceledi. Hazırlamış olduğu dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderdi. Başsavcılık da Anayasa Mahkemesi`nin hesapları incelemesini istedi. Anayasa Mahkemesi suç unsuru tespit etmesi üzerine Yargıtay Başsavcılığı`na dosyayı gönderdi.

Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu ihlal edildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da dava açtı. Burada izlenen yöntem doğrudur" dedi. Başsavcılığa gönderildi CHP`de izlenen yöntemin kapatılan RP`nin `Kayıp Trilyon` davasında izlenmediğine dikkat çeken Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maliye tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderilen dosya Anayasa Mahkemesi`ne değil Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na iletilerek dava açıldı. Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu ihlal edildi.

CHP davasının sonuçlanmasından sonra Erbakan`ın yeniden yargılama isteme hakkı doğacaktır." Bu arada davanın açılmasındaki usul yanlışlığı nedeniyle `Kayıp Trilyon ile birlikte Cumhurbaşkanı Gül hakkındaki davanın da düşeceğine dikkat çekiliyor. (Bugün)



Bu Haber 2043 kez Okunmuş

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR