26 Aralık 2008 Cuma

Pum Pum Çorması

Pum Pum Çorması



Bartın ilimize ait bir yemek olan Pum Pum çorbası ismiyle de çok dikkat çekici. Kaynamış suya yavaş yavaş yedirilen mısır unundan yapılır. Koyulaştıkça patlamalarının çıkardığı sesten dolayı "pum pum" denilir. Tabi içine tereyağı ve çemensiz Kastamonu pastırması da ekleniyor.



Malzemeler :

• 5 kaşık mısır unu

• 3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)

• 2-3 kaşık sıvıyağ

• 2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk

• Yeterince tuz & karabiber

• İki dilim ekmek



Hazırlanışı:

1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım.



2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını kısalım.



3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım.



4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.



5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR