19 Aralık 2008 Cuma

CHP'li Arıtman'a soyağaçlı cevap

CHP'li Arıtman'a soyağaçlı cevap
18 Aralık 2008 Perşembe 11:59
CHP'li Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Gül'ün annesinin etnik kökeni ile ilgili ortaya attığı iddiaya, Gül hakkında ilk kitabı yazan Fatih Bayhan, "soyağacı" ile cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Gül’ün aile kökenleriyle ilgili imalı bir açıklama yapan CHP’li Canan Arıtman’a cevap “Abdullah Gül” kitabının yazarı Fatih Bayhan’dan geldi. “Bu tartışmaların maksatlı çıkartıldığını ifade eden Bayhan, “Soyağacı ortada, yalan ve haksızlık yapmak siyasi bir üslup olmamalı” dedi.

Arıtman’ın, halen hapiste olan bir gazetecinin kitabına dayanarak bu imada bulunduğunu ifade eden Bayhan, “Aynı kitapta Abdullah Gül’ün aile kökenlerinin “Siirt Araplarından” geldiği ima edilmişti. Bu iddianın da kaynağı yalan yanlış bilgilerden oluşan bu kitap gibi görülüyor. Oysa soyağacı ortada, buyursun baksın, dedi.

KÖKENLERİ SELÇUKLULAR’A DAYANIYOR
Gazeteci-Yazar Bayhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kökenleriyle ilgili iddialara yanıtı Gül’ün soyağacıyla verdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, dedeleri Selçuklular’a dayanıyor.
Bayhan’ın “Kayseri’den Çankaya Köşküne Abdullah Gül” kitabında Gül’ün kökenleriyle ilgili şu bilgiler veriliyor:
Arap kökenli oldukları iddia edilen Gül’ün büyük dedeleri Selçuklular’a kadar uzanıyor. Hatta soyadı olarak bugün kullandıkları “Gül” adı da buradan geliyor. Dedeleri Selçuklular döneminde Kayseri’de yapılan “Gülük Cami ve Külliyesi”nde hizmet etmiş, imamlık yapmışlar. 1934 yılında Soyadı kanunu çıkınca da aile “Gül” soyadını almışlar.

BÜYÜK DEDESİ GÜLÜK CAMİ İMAMI!
“Kayseri’den Çankaya Köşküne Abdullah Gül” kitabından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dedesi Osman Hayrullah Efendi Gülük Camiinde imamlık hizmeti vermiştir. Hatice ve Nimet hanımlarla evlenen Osman Hayrullah, önce Hatice Hanım’la evlilik yapmış, vefatından sonra da Nimet Hanımla evlenmiştir. Abdullah Gül’ün babası Ahmet Bey’in annesi Hatice Hanımdır. Diğer kardeşleri Mehmet ve Hamdiye’dir. Nimet Hanım’dan da Mahmut, Mustafa, Ömer adlı üç çocuk sahibi olan Osman Hayrullah, ailenin en büyük dedesidir.

GÜL’ÜN 4 KUŞAK ÖTESİNDEKİ DEDESİ DE HACI!
Aile Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Kayseri’dedir. Bugün Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanını çıkartan aile, 4 göbek öteden Selçuklulara dayanmaktadır. Osman Hayrullah’ın babası Ahmet Bey’dir. Ahmet Bey, Nefiye Hanım’la evleniyor 2 çocuk sahibi oluyor. Onun Babası Osman Beydir. Osman Bey Fadime hanımla evleniyor ve 3 çocuk sahibi oluyor. Aile’nin bu nesepten hayli çocukları olmuştur. Osman Bey’in babası ise Hacı Mehmet’tir. Yayın Gül’ün 4. göbekten dedesidir.

BAYHAN: KÖKENLERİYLE İLGİLİ YANLIŞ BİLGİLER AMAÇLI YAYILIYOR!
Kitabın Yazarı Gazeteci-Yazar Fatih Bayhan, Abdullah Gül’ün kökenleriyle ilgili çıkartılan iddiaların amaçlı olduğunu belirterek, bir insanın kendi kökenleriyle ilgili bilgi alması da artık çok kolaydır. Bu tür çirkin yöntemler siyasi kimliği kullanan isimlere yakışmıyor. Biliyorsunuz Türkiye’de ilk nüfus kayıtları 2. Mahmut dönemine dayanıyor. Bugün Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden bu bilgileri herkes rahatlıkla alabilir, dedi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR