14 Aralık 2008 Pazar

Hürriyet fitne peşinde

Hürriyet fitne peşinde
Deniz Feneri'nin ardından Milli Görüş Teşkilatı'nı da karalama kampanyası başlatan Hürriyet gazetesinin ‘60 milyon dolar kayboldu' şeklindeki manşet haberi, “Kartel, Müslümanlar arasına fitne sokma peşinde” yorumlarına yol açtı


Kartel medyası Deniz Feneri'nin ardından Milli Görüş Teşkilatı'nı da karalamaya çalıştı. Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesi dün “Milli Görüş'te 60 milyon dolar kayıp-Almanya'da ikinci Deniz Feneri mi?” şeklindeki manşet haberinde, “Milas Bozbük'te geçen yıl alınan arsanın satışından elde edilen 60 milyon doların dağıtım sırasında kaybolduğunu, dolayısıyla Milli Görüş teşkilatının birbirine girdiğini” ileri sürdü. Oysa, sözkonusu 60 milyon doların kaybolduğu iddiası kocaman bir yalandı ve haberin iç sayfadaki devamında bu açıkça görüldü. Güney Bavyera Bölge Başkanlığı'ndaki görev değişikliğini yalanlarına alet ederek, “Abdülsamet Temel'in bu yüzden görevden alındığını” savunan Hürriyet, haberin iç sayfadaki devamında “Temel'in, Güney Bavyera'daki ortaklara paralarını dağıttığını” satır aralarında ifade etti.

AMAÇLARI MÜSLÜMANLARI BİRBİRİNE KIRDIRMAK

Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, Vakit'e yaptığı açıklamada, “Teşkilatımızın birbirine düştüğü yok. Biz birbirimize para yüzünden düşmeyiz. Hürriyet gazetesi kendine göre bir haber yapmış. Olayı teşkilatın tamamında yaşanan bir hadise gibi nitelendirerek kurumu yıpratmaya çalışıyorlar. Kavga ettiğimiz ve birbirimize düştüğümüz yok. Olmayan bir kavga, varmış gibi yansıtılıyor. Bazı mihraklar teşkilat yapısını huzursuz etmeye ve birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Amaç Deniz Feneri'nde yapıldığı gibi kurumumuzun güvenini tartışmaya açmaktır, Müslümanları birbirine kırdırmaktır. Haberin başlık ve içeriği bile birbirine uymuyor. Sanki ortada hırsızlık varmış gibi göstermeye çalışmışlar” dedi.

“GÖREVDEN ALMA NORMAL İDARİ İŞLEMDİR”

Güney Bavyera Bölge Başkanı Abdülsamet Temel'in “normal idari bir işlem” sonucu görevden alındığını belirten Üçüncü, “Bir bölge başkanın görevlendirilmesi veya görevden alınması olayıdır, o kadar. Bunlar teşkilatta olağan şeylerdir. Avrupa'da 33 bölgede bölge başkanlarımız var. Daha iyi çalışmak ve kitlelere daha iyi ulaşabilmek için gelen olur, giden olur. Bu normal bir idari işlemdir. Normal şeylerden farklı anlam çıkarmak kötü niyetliliktir. Bu teşkilat kimsenin malı değildir” diye konuştu.

“ARD NİYETLİ MİHRAKLARIN KURUMU YIPRATMALARINA İZİN VERMEYİZ”

Hürriyet'e Abdülsamet Temel de tepki gösterdi. Vakit'e konuşan Temel “Olay 20 yıllık bir hadisedir. Bugün bu konunun yeniden gündeme getirilmesini, gerçekten ard niyetli bir takım mihrakların devrede olduğunun göstergesi olarak görüyorum. Hürriyet gazetesinin yazdığı gibi ‘60 milyon dolar kayıp' ve ‘birbirlerine düştüler' gibi bir şey söz konusu değil. Hürriyet muhabiri beni aradı, ‘Müsait değilim' dememe rağmen söylediğim afaki bir takım şeyleri ve söylemediklerimi yazmış. Bu haberi ard niyetli, yadırganacak bir olay olarak görüyorum. Çıkan haberle ilgili hukukçularımız değerlendirme yapıyor. Haberi yapanlar hakkında gereğini yapacağız. Kurumumuzun yıpratılmasına izin vermeyiz” dedi.

VAKİT

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR