9 Nisan 2009 Perşembe

GİZLİ BELGELER MEDYAYA SIZDI VE...

GİZLİ BELGELER MEDYAYA SIZDI VE...
Bu fotoğraf ortalığı karıştırdı !
Bu fotoğraf ortalığı karıştırdı !
Üst düzeyi terörle mücadele yetkilisi, gizli operasyonun ayrıntılarının bulunduğu dosyayı taşırken görüntülenince...

İngiltere'de terörle mücadele yetkilisi Bob Quick'in üzerinde "gizli" yazan belgelerle Başbakanlık konutuna girerken görüntülenmesi üzerine İngiliz polisi planladığı terörle mücadele operasyonunu öne almak zorunda kaldı.

Belgelerin görüntülenmesinin hemen ardından operasyonu başlatan güvenlik güçleri, Manchester, Liverpool ve Lancashire'de 12 kişiyi gözaltına aldı. Yüzlerce polisin katıldığın operasyonda birçok evin polis tarafından basıldığı belirtildi.

Bu arada terörle mücadele yetkilisi Bob Quick, belgelerin görüntülenmesinden sonra istifasını sundu. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise sunulan istifanın kabul edildiğini söyledi.

Belgelerin görüntülenmesinden dolayı özür dilediğini açıklayan Bob Quick, operasyonun öne alınarak hızlı bir şekilde yürütülmesinden dolayı da güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Bob Quick'in istifasını kabul etmelerine karşın üzgün olduklarını ve kendisinin önemli başarılara imza attığını belirten Boris Johnson, gizli belgelerin dikkatsizce sızdırılmasının ise talihsizlik olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinden bazı Milletvekilleri ise istifanın doğru bir karar olduğunda birleşti. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR