1 Nisan 2009 Çarşamba

Kurtulmuş: Sonuç, ciddi bir başarıdır

Kurtulmuş: Sonuç, ciddi bir başarıdır
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yerel seçim sonuçlarının hangi ölçü ile değerlendirilirse değerlendirilsin partisi açısından ciddi bir başarı olduğunu söyledi.


Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimlerin demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Kurtulmuş, tüm kazananları kutladı. Saadet Partisi'nin dikkat çekici bir ivme yakaladığını belirten Kurtulmuş, tüm camiaya ve teşkilata teşekkür etti.

Kurtulmuş, AK Parti'nin iktidarın tüm olanaklarını kullandığı bir kampanya yürüttüğünü savunarak, bu nedenle ''asimetrik bir kampanya süreci'' yaşandığını söyledi.

Kurtulmuş, AK Parti'nin toplumsal gücün siyasal taleplerini yerine getiremediği için oy kaybettiğini, CHP'nin ise muhalefeti boyunca özgürlükçü, sosyal adaletten yana bir söylemi geliştiremediğini bu nedenle oylarını sayısal olarak artırmış olmasına karşın kaybedenler arasında yer aldığını savundu.

Kurtulmuş, bir soru üzerine seçim sonuçları nedeniyle bir erken seçim beklentisinde olmadığını belirterek, bunu ancak ekonomik krizin derinleşmesinin gündeme getirebileceğini kaydetti.
AA

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR