1 Nisan 2009 Çarşamba

Ne Çekiyorsak Darbelerden ve Darbecilerden Çekiyoruz

Ne Çekiyorsak Darbelerden ve Darbecilerden Çekiyoruz

Ne Çekiyorsak Darbelerden ve Darbecilerden Çekiyoruz

Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de insanların ‘darbesever ve darbesavar’ diye ikiye ayrıldığını ifade ederek, demokratikleşmenin önündeki engellerin Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in de önündeki engeller olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da çeşitli etkinliklerde bulundu. İstanbul’da Memur-Sen Ümraniye Temsilciliği Toplantısı’na katılan Gündoğdu, daha sonra İstanbul Bölge Temsilcilikleri Toplantısı’nda SBN Sigorta ile yapılan anlaşma hakkında bilgi verdi.

Şubemizin hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere gittiği Kocaeli’de Vali Gökhan Sözer ile İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’yi de ziyaret eden Gündoğdu, akabinde bir konferans verdi.

Gündoğdu, Sakarya Şubemizin düzenlediği İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması ödül töreni ile Memur-Sen evlerinin anahtar teslim törenine de katıldı.

Gündoğdu, SBN Sigorta ile yapılan anlaşmayı İstanbul ve Bursa’daki üyelerimize tanıttı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Gündoğdu, ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde de bulundu.

Sendika olarak tarafsız bir yapı içerisinde bulunduklarını belirten Gündoğdu, “Ülkemiz adına sendikacılık yapmak üyelerimizi de ilgilendiriyor. Üyemizin ekmeğini, alın terini gasp edenler ya da alın terinin hakkını vermeyenler, bazen siyasal iktidarlar bazen de darbeciler oluyor. Ne çekiyorsak, darbeden ve darbecilerden çekiyoruz. Ama bizim derdimiz lokomotifin yönüyle ilgili olmalıdır. Bu konuda da Türkiye’de insanlar ikiye ayrılır: Darbeseverler ve darbesavarlar. Siz darbeseverlerin sevgilerini kursağında bırakmak için ‘Varım’ derseniz, bu çıkardığınız sesi milletle örtüşür hale getirirseniz, milletin yanınızda yer alacağını göreceksiniz. Buna da darbesavarlık denir. Memur-Sen ailesinin yapması gereken de budur. Demokratikleşmenin önündeki engeller, Memur-Sen’in de önündeki engel demektir” dedi.

Demokrasinin olmadığı zamanlarda tehdit sendikacılığı yapanların ölümü kötüleyip insanları sıtmaya razı ettiğini dile getiren Gündoğdu, “Kötülüğün şubeliğine soyunanların güneşi görünce yarasalar gibi kaybolacağını hep beraber göreceğiz. Tehdit sendikacılığını bitirmek de proje ve ufuk sendikacılığı ile siyasetin önünde yer alarak olur. Burada bağımsız ve taraf olmayı Memur-Sen’in tüm delegeleri yapar. Memur-Sen emekten, mazlumdan yanadır” şeklinde konuştu.

Mevcut anayasanın darbe anayasası ve ‘tamamen facia’ olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “Öyleyse anayasa başta olmak üzere mevzuatın değiştirilmesi gerekir. Eğitimde fırsat eşitliliği, herkese toplu sözleşme ve grev hakkı, kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması gibi olmazsa olmazlarımızı da saymak mümkündür” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye yapacağı ziyarete de değinen Gündoğdu, şöyle konuştu: “Obama, Türkiye’yi ziyaret edecek. 30 küsur ülke içerisinde Türkiye’den başlaması çok önemli bir adım. İnşallah bu adım, Sayın Başbakan’ın Davos çıkışının ardından oluşmuştur. Daha önce ‘Ne yapsak, bütün ülkeler sineye çekiyor’ diye düşünen ve buna göre elini kolunu sallayarak gezen ABD’nin artık çekinmeye başlamış olmasını umuyoruz. Obama’nın seçilmişlik ortamı, mazbata alması, rengi, renginin dışlanmışlığı bayağı bir kafa karışıklığı yaptı. Ama Obama’yı devlet başkanlığına taşıyan 1950’lerde başlatılan ırkının, renginin dışlanmışlığına karşı mücadeledir. O mücadeleyle dünün zencisi, bugün devlet başkanı seçilmiştir. Rengi siyah, öyle ise bizden, biz de bu ülkenin beyaz Türkleri olamamışız. Ortaklık mı var? Hayır, yok. Ortaklık kendisinden öncekiler gibi beyaz olanlar gibi icraatları simsiyah olursa, kurulmadan biter. Ama rengi siyah, icraatları beyaz olursa elbette alkışlarız. Başbakan’dan beklentimiz, Obama’nın isteği ne olursa olsun, Afganistan’daki çocuğu, Irak’taki yavruları asla üzmeyecek cevabı vermesidir.”

Sorunlarımızın Çözümü, Eğitim Sorununun Çözümlenmesiyle Mümkündür

Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Şubemizin hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere gittiği Kocaeli’de Vali Gökhan Sözer ile İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’yi ziyaret etti.

Vali Gökhan Sözer ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’ye yaptığı ziyarette konuşan Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin en büyük sorununun eğitim olduğunu, eğitim sorununun çözülememesi durumunda ülkenin sosyal, ekonomik, kültürel açıdan da pek çok sorununun çözülemeyeceğini ifade etti. “Özellikle eğitimdeki değişiklikler, yeni müfredatların nitelikli ve nicelikli hale getirilmesiyle ve öğretmenlere iyi anlatılmasıyla başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sendikal faaliyetlerimizi, eğitim sevdalısı olan kişiler olarak yürütüyoruz. Türkiye’nin geleceğine yönelik sıkıntıların çözümlenmesi de, yine eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümlenmesiyle mümkündür. Bu süreçte, siyasi yasağın kaldırılmasını, memurların da en az işçiler kadar özgürce hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Yeni yasaların da ayrıca halk ile kucaklaşması gerektiğini düşünüyoruz.”

Çalışanlar adına birçok kazanım elde ettiklerini ifade eden Gündoğdu, “Toplu görüşmelerde 3 hizmet kolunda yetkili olmamıza rağmen 11 hizmet kolunda yetkiliymiş gibi masaya oturduk ve toplu görüşmelere damgamızı vurduk. Ek ödemeleri 103 liraya biz çıkarttırdık” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumlara ilişkin ortaya koydukları çözüm önerileriyle gündem oluşturduklarını kaydeden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ortak Akıl Hareketi’yle yüz binleri alanlara topladık, Filistin’deki Mazlum kardeşlerimizin yaralarına, yardım kampanyası ve kermeslerle merhem olduk. ‘Hepimiz Filistinliyiz’ mitingiyle sesimizi tüm dünyaya duyurmaya çalıştık. Sivil Anayasa konulu panel düzenledik ve çok sayıda yerli, yabancı bilim adamının katılmasını sağladık. Ülkemizde ilk defa Uluslararası Eğitim Felsefesi Kongresi düzenledik. Bu kongreye yurtdışından ve ülkemizden katılan bilim adamlarıyla eğitimi masaya yatırdık. Sivil Anayasa konulu panel düzenledik.”

Gündoğdu, ziyaretinde Vali Sözer’e ve İl Milli Eğitim Müdürü İspirli’ye yayınlarımızdan olan Öğretmenlik Hatıraları kitabı, Eğitime Bakış dergisi ve çalışmalarımızın yer aldığı bülteni hediye etti. Ziyarete Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Şube Başkanımız Ömer Akmanşen, Diyanet-Sen Şube Başkanı Selami Tarcan, Şube Sekreterimiz Adem Şahinkaya ve Şube Basın Yayın Sekreterimiz Yılmaz Yiğit katıldılar.

Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, ziyaretlerin ardından Şubemizin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törene, Gündoğdu ve Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan’ın yanısıra; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, İzmit İlçe Belediye Başkan Adayı Dr. Nevzat Doğan, bürokratlar, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, okul müdürleri ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Ülkemiz İçin Sendikacılık Yapıyoruz

Açılış töreninden sonra Kocaeli Şubemiz tarafından düzenlenen “Ülkemizde Sivilleşme ve Memur-Sen Gerçeği” konulu konferansa katılan Gündoğdu, “Bizler ülkemiz adına sendikacılık yapıyoruz. Nemelazımcılık yapmıyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demiyoruz. Bu ülkeyi ilgilendiren, bu ülkenin insanını ilgilendiren herşey bizi de ilgilendirir. Biz darbe günlüklerinin basına çıktığı günlerde, darbe oldu-olacak dendiği bir zamanda 28 Şubat sürecinde olamadığımız için, milleti meydanlara toplayamadığımız için ellerini kollarını sallayarak darbe yapanlara fırsat vermemek için Ortak Akıl Hareketi’nin öncülüğünü yaparak darbesavarlık yaptık. 100 binleri meydanlarda topladık. Biz başkaları gibi darbeseverlik yapmıyoruz. Biz Memur-Sen olarak sendikacılığı birey adına yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen ailesinin ülke için en önemli hedefinin tam demokratikleşme olduğunu söyleyen Gündoğdu, bunun önünde ciddi engeller bulunduğunu, bunlardan kurtulmak gerektiğini bildirdi.

Bir mahalle baskısından bahsedildiğine dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, “Bugünlerde mahalle baskısından bahsediliyor. Dün mahalle baskısı yapanların bugün bunu dile getirmesini anlayamıyorum. Dün ikna odalarını kuranlar, ordu göreve pankartı altında yürümeyi bilim adamlığı zannedenler, bugün varsayımlarla mahalle baskısından bahsediyorlar. Ama bizim çağrımız açık. Öyle bir anayasa yazalım ki; hiçbir mahallenin başka mahalleye baskı yapamayacağı, ötekinin hukukunun saygın olduğu bir anayasa olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Şube Başkanımız Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhlis Öztürk, Teftiş Kurulu Başkanı Seyfettin Karamızrak, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve Şube müdürleri, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz; Adem Şahinkaya, Yılmaz Yiğit, Arif Sağlam, Mürsel Gündoğdu, Zeki Koyun, Zeynel Abidin Kayış, İlçe temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda üyemiz katıldı.

Memur-Sen Evleri Anahtar Teslim Töreni Yapıldı

Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, buradan Sakarya’ya geçerek, Şubemiz tarafından bu yıl beşincisi yapılan İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nın ödül törenine iştirak etti.

Gündoğdu, daha sonra Memur-Sen Sakarya Temsilciliği’nin üyeleri için yaptırdığı ‘Memur-Sen Evleri’ anahtar teslim törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Gündoğdu, Memur-Sen’in Türkiye’de hızla büyüyen bir sendika olduğunu söyledi.

Gündoğdu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar kısa sürede bitirilen bir kooperatif çalışması görememekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Şube Başkanımız Yusuf İlker Şahin ise, daha temel atma çalışmalarına başlamadan önce bazı sendika başkanlarının ‘20 yıl sürecek maceralara atılmayın, paranızı heba etmeyin’ diyerek, bu çalışmayı engellemeye çalıştıklarını hatırlatarak, “Kendileri, çalışanlar ve üyeleri için herhangi bir faaliyette bulunmadıkları gibi faydalı çalışmalar yapanların da önünü kesmeye çalışmışlardır. 2007 Nisan ayında temelini attığımız inşaatı 2008 Nisanı’nda teslim aldık. Temmuz ayına kadar altyapı çalışmalarını bitirdik ve Temmuz 2008 tarihinden itibaren üyelerimiz evlerinde oturmaya başlamışlardır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR