31 Mart 2009 Salı

Kurtulmak için koltuğu kızak yapmış

Kurtulmak için koltuğu kızak yapmış
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında kaybolan İHA muhabiri İsmail Güneş'in (34) cesedi, açık alanda üzeri karla kaplı vaziyette bulundu.
Jandarma, dün yaptığı arama çalışmaları sırasında Güneş'in cesedine enkazın 500-600 metre doğu tarafında ulaştı. Güneş'in, helikopter koltuğunu kızak gibi kullanıp dağdan inmeye çalıştığı sanılıyor. Savcılığa göre ölümlerin kazadan sonraki bir saat içinde gerçekleştiği tahmin ediliyor. Hayatını kaybeden helikopter pilotu İstanbul'da, BBP İl yöneticileri ise Sivas'ta toprağa verildi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kaybolan İHA muhabiri İsmail Güneş'in (34) cesedi, üzeri karla kaplı vaziyette bulundu. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri, dün yaptıkları arama çalışmaları sırasında Güneş'in cesedine enkazın 500-600 metre doğu tarafında ulaştı. Güneş'in yanında bir helikopter koltuğu bulundu. İHA muhabirinin koltuğu kızak gibi kullanıp kayarak dağdan inmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu ile düşen helikopterde bulunan Güneş'in cesedi, çalışmaların 6'ncı gününde saat 13.00'te bulundu. Cep telefonuyla 112'yi arayarak kazayı haber veren Güneş'in yerini tespit için, JÖAK ekipleri, 60 Özel Harekât polisi, korucular, Sivil Savunma ekipleri ve vatandaşların yer aldığı yaklaşık 450 kişi arama çalışmaları yaptı. Karadan zor arazi şartlarında yapılan çalışmalara 2 Sikorsky helikopterle de destek verildi. Yaya olarak 3,5 saatte ulaşılan kaza bölgesinde özel eğitimli iz köpeklerinden de yararlanıldı. Ayrıca kar şişleri, metal dedektörler, diğer teknik cihazlarla bölge didik didik arandı.

Güneş'in cesedi dün helikopterle dağdan indirildikten sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin, otopsi raporunun tamamlanmasının ardından bugün özel uçakla Sivas'a gönderilmesi bekleniyor. İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş de cenazeyi almak üzere Kahramanmaraş'a geldi. 5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu bulunan Güneş, sarı basın kartı sahibiydi. İHA Sivas bürosunda 9 yıldır muhabir olarak çalışan İsmail Güneş'in, spora da meraklı olduğu bildirildi. Güneş'in kendi isteğiyle BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikoptere bindiği öğrenildi.

İlkay Göçmen
31 Mart 2009, Salı

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR