28 Mart 2009 Cumartesi

Yazıcıoğlu'nun, Hz. Peygamber hasreti

Yazıcıoğlu'nun, Hz. Peygamber hasreti
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun, geçirdiği helikopter kazasından sadece 2 saat önce Hz. Peygambere hasretini dile getirdiği öğrenildi.


Kazadan 2 saat önce Anadolu Gençlik Dergisi'nin “Kutlu Doğum Haftası” özel sayısı için verdiği söyleşide Yazıcıoğlu'nun cevapları yürekleri burkan cinsten… Henüz yayınlanmayan Anadolu Gençlik Dergisi'nden muhabir Fatma Acer'in soruları ve Yazıcıoğlu'nun cevapları şöyle:

- Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) ismini duyduğunuzda hissettikleriniz nelerdir?

- Hüzünleniyorum… Görevini yerine getiremeyen bir kölenin hicabı. Onun arkasında bıraktığı mirasa, onun istediği gibi sahip çıkamadık. Onu anlatamadık, çünkü onu anlayamadık. Onun adını duyduğumda bu nedenlerle hüzünleniyorum. Tüm peygamberlerin şahitlik yapacağı yargı gününde onun ümmetinden olma şerefini ve liyakatini inşallah taşırım. Allah onun şefaatinden bizleri mahrum etmesin.

- Peygamber Efendimizin (s.a.v) sizi en çok etkileyen yönü nedir?

- Allah Resulü mükemmeldi. Bu cümleden hareketle, onun bütün güzellikleri karakterine dercettiğini düşünüyorum; o harika bir liderdi. Mütevaziydi, hoşgörülüydü, müşfikti, aydındı, çile adamıydı, kısacası muhteşemdi. Bütün bunlara rağmen o bir insandı. Onun, ilahi kelamda çokça zikredilen beşeri vasfını arka plana iterek onu dünyamızdan uzaklaştırdık ve aslında kendimize kötülük yaptık. Peygamber Efendimiz bir insandı, onun en etkileyici tarafı her yönüyle “güzel insan” sıfatına sahip olmasıydı.

Aslan Değirmenci

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR