27 Mart 2009 Cuma

SON DAKİKA! Bekleyiş Kötü Haberle Bitti

SON DAKİKA! Bekleyiş Kötü Haberle Bitti
27 2009 Cuma : 11:32

Yazıcıoğlu'nun ve beraberindeki 5 kişinin cesedine ulaşıldı.



Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde partisinin düzenlediği mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge giderken helikopteri düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmalarında enkaza ulaşıldı.



İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR:



17:23 - Helikopterin dağa çarpıp 150-200 metre aşağısına düştüğü belirtildi. Helikopterin sadece kuyruk kısmının sağlam kaldığını gövdesinin parçalanmış olduğu ve bölgede 3 metreye ulaşan kar bulunduğunu öğrenildi.

16:33 - Halen 6. cesede ulaşılamadı. Enkaz bölgesindeki köylüler 6. ceset için arama çalışmalarına devam ediyor...Parçalara ayrılmış olan enkazdan aralarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun da yer aldığı 5 kişinin cesedi çıkarıldı. Diğer ceset ise aranıyor.

17:21 - BBP Genel Merkezi'nde birazdan açıklama yapılacak..

17:20 - Askeri birlikler enkaz alanını çevirdi, görevlilerin dışında giriş yasaklandı.

17:00 - Yazıcıoğlu'nun Sivas'taki baba evinde üzüntülü bekleyiş sürüyor. Bulunan enkazın içinden Muhsin Yazıcıoğlu dışındaki beş kişinin cesedine ulaşılmasının ardından Yazıcıoğlu'nun ağabeyine ait Yusuf Yazıcıoğlu'nun evinde anne Fidan Yazıcıoğlu ve diğer akrabalarının meraklı bekleyişi devam ediyor. 87 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu'na aile bireyleri televizyon izlettirmezken, evin önünde de Sivas Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip hazır tutuluyor.

HASTANENİN ETRAFINDA KUŞ UÇURTULMUYOR

16:50 - Enkazının bulunması üzerine Göksun Devlet Hastanesinde hazırlık yapılıyor. Hayatını kaybedenlerin cenazelerinin hastaneye getirilme ihtimali üzerine Göksun Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde 4 sedye hazırlandı. Bu arada, polis hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Acil Servisin caddeye bakan kapısının her iki tarafı barikatla kapatıldı. İçeriye girişlere kontrollü olarak izin veriliyor. Muhabirler fotoğraf ve görüntü alabilmek için hastane girişinde bekliyor.

ALPERENLER TOPLANDI

16:45 - Enkaza ulaşılmasının ardından BBP ve Alperen Ocakları üyeleri genel merkez önünde toplanmaya başladı. Açıklama için parti yöneticilerini bekleyenlerden gözyaşlarını tutamayanlar olduğu görüldü. Genel merkezin balkon ve camlarına çıkan bazı partililer Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını taşırken parti binası ve çevredeki ağaçlara da BBP bayrakları asıldı.

16:30 - Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas'taki ailesinin evinin önünde hareketlilik var. Evin önüne 2 adet ambulans geldi. Polis ekipleri ve gazeteciler de evin önündeler.

16:11 - Bölgede sinirler gergin, olay yerine gelen BBP'li gençler basın mensuplarına tepki gösteriyor. Kameralar kapatılıyor, muhabirler itekleniyor.

16:02 - Muhsin Yazıcıoğlu'nun da cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.
15:43 - Enkaz alanında bir ceset daha bulundu. Enkazda bulunan ceset sayısı 5'e yükseldi.

15:35 - Enkaz alanındaki çalışmalar sürüyor. Ancak bölgeden net bilgiler alamıyoruz. Son edindiğimiz bilgilere göre enkaz bulundu. Enkazla birlikte 4 cesetin bulunduğu açıklanırken, ölenlerin arasında Muhsin Yazıcıoğlu yer almıyor. Ancak Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin bulunduğu helikopterdeki 2 kişi henüz bulunamadı.

15:34 - Enkazda pilot ile İHA muhabiri de dahil 4 kişinin cesedi bulundu. 2 kişi ise kayıp.

15:25 - Paramparça olan helikopterin enkazı 50-60 metrelik bir alana yayınmış durumda..

BAYKAL: 3 SAĞ, 3 KİŞİ KAYIP
15:15 - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Ankara'da yaptığı basın toplantısında, kazada helikopterde bulunan ve 112 ile ses kaydı olan İHA muhabirinin hayatta olduğunu idia etti. Ancak henüz can sağlığı ile ilgili net bilgiler yok. Daha önce de BBP enkazda 3 kişinin sağ olduğunu açıklamıştı.
Enkaz yerindeki bir korucu ise 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 3 kişinin ise kayıp olduğunu söyledi.

14:41 - Enkaz, aramaların ilk günden beri, yoğunlaştırıldığı ELMADAĞ ile SİSLE bölgesi arasındaki Tekir Kasabasında yer alan Döngel Mağaraları'nın üst kısmında yer alan, Keş dağında bulundu. Açıklamanın ardından Atalay konvoy halinde bölgeye doğru yola çıktı. 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan enkaza ulaşmak için ekipler yola çıktı.

14:49 - Şu an İçişleri Bakanı Atalay ile birlikte yetkililer, enkazın bulunduğu iddia edilen Tekir'e doğru yola çıktı..

ENKAZ BULUNDU

14:43 - İçişleri Bakanı Atalay'dan sürpriz bir açıklama geldi. BBP'nin daha önceki "Enkaz bulundu 3 kişi sağ" iddiasına ilişkin bu açıklamada "Enkaza ulaşıldığına dair haber var" denildi. Yazıcıoğlu'nu çarşamba günü Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne götürürken düşen helikopterin yeri olaydan 47 saat sonra saptandı.

DAĞLARDAN İNİN

14:31 - BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı. Alperenlerin bugüne kadarki tavırlarını önemsediklerini belirten Topçu, görevlileri zor duruma sokmamaları için partililerin dağlardan inmesini istedi.

14:03 - Saadet Partisi Muhsin Yazıcıoğlu’na saygının bir ifadesi olarak Göksun adayını geri çekti. Saadet, Göksun’da Büyük Birlik Partisi adayını destekleyecek...

14:00: BBP'den gelen son açıklamaya göre helikopter enkazının bulunduğuna yönelik bilgi doğru çıkmadı. Yazıcıoğlu'na hala ulaşılabilmiş değil.

BBP'li Topçu ise; "Yetkililere yapılanlar için müteşekkiriz ama artık sonuç istiyoruz" dedi.

13: 40: Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde BBP'li olduklarını söyleyen bir grup genç, cuma namazından sonra hükümet aleyhine slogan atıp gösteri yaptı. BBP'liler "Muhsin ölmedi, onu kurtarın" diye slogan attı.

13: 20:Türk Kızılayı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgeye, arama kurtarma çalışmalarına destek için 2 tır, 4 öncü haberleşme araca ve 14 kişilik uzman afet ekibi gönderdi.

13:00: Bu iddia hala doğrulanabilmiş değil. Bu iddia ne reddedildi ne de söylenenler doğrulanabildi.

12:30 - BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini ancak henüz net bir açıklama yapılamadığını söyledi.


Öznur bu bilgiyi teyit etmek için çalıştıklarını belirti.

11:47 - BBP MKYK Üyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Topaloğlu, arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne geldi. Topaloğlu, Uludağ'da arama kurtarma çalışmaları yapan uzman bir ekibin bölgeye hareket ettiğini bildirdi. 17 kişilik ekibe bir Albay'ın başkanlık ettiği bildiren Topaloğlu, gelen ihbarların iyi değerlendirilemedinden şikayetçi oldu.

11:30 - Aynı zamanda Muhsin Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi de olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, ''Yazıcıoğlu, yaralı bile olsa dayanacak güçte ve yapıdadır. Hava biraz açsa yarım saat 45 dakika içinde buluruz'' dedi.
11:10 - Kurtarma ekipleri, gece boyunca zor hava koşullarıyla da mücadele etti. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgede, kar yağışı çalışmaları olumsuz etkiledi. Alçak bölgelerde yağan yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığının Göksun İlçesi’nde 2-3, enkaz çalışmalarının sürdüğü Kurucaova bölgesinde ise sıfırın altında 3-4 derece olduğu bildirildi.

11:00 - BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş'ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirtti.
Kurucuova köyünde yapılan arama çalışmalarını koordine eden Öznur, partililerle birlikte yaklaşık 42 saattir bölgede olduklarını, Göksun merkez olmak üzere dağlık bölgelerde 500 partilinin arama yaptığını belirtti.

10:40 - Başbakanlık Acil Durum masasından bir açıklama yapıldı. Açıklamada gece boyunca karadan devam eden aramalara sabah saatlerinden itibaren helikopterler de katıldı. Ancak sabaha karşı 6'da havalanan skorsky helikopterler yoğun yağış nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

İşte arama kurtarma çalışmalarına katılanların resmi rakamları:
Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter,
1 adet Cooger tipi helikopter
Bir Casa uçağı,
Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter,
20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi,
14 ambulans
toplam 79 sağlık personeli,
Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter,
Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim,
Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş,
Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği,
897 geçici köy korucusu,
60 Akut personeli.

08:00 - CHP ve SP'nin bugünkü mitingleri Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası nedeniyle iptal edildi.

07:00 - BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

02:00 - Arama bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Yer yer kar yağışı görülüyor.

01:20 - Bir BBP'li NASA aracılığıyla enkazın yerini tespit ettirdi. NASA'dan alınan bu bilgi teyit edilmek istenince, resmi başvuru istendi. Bu bilgi, Başbakanlık'a aktarıldı ve ardından da enkazın yeri tespit edilerek bölgeye ekipler yönlendirildi.
01:18 - BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, "Enkazda 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz" dedi.

Tunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada bazı internet sitelerinde helikopterin bir uçurumun dibinde bulunduğu, fotoğraflarının çekildiği ve fotoğraflarda canlı bulunmadığı yönünde izlenimler elde edildiği şeklinde haberlerin yayımlandığını kaydetti.

00:30 - BBP'li dört mühendis Yazıcıoğlu'nun bulunabilmesi amacıyla yeni bir koordinat belirledi. Yaklaşık 100 kişilik bir ekip, aramaların ters yönünde ilerliyor.
26 Mart Perşembe Günü Yaşananlar

22:12 - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'a resmi ziyaretini yarıda keserek özel uçak "GAP" ile saat 21.30'da Kahramanmaraş'a geldi.

21:22 - Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT), BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesinin ardından yürütülen çalışmalara destek amacıyla Niğde, Kayseri ve Bingöl ekiplerinden gönüllüleri de bu gece itibariyle bölgeye kaydıracağı bildirildi.

21:17 - BBP Genel Merkezi, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin ardından, partinin internet sitesinin ana sayfasını değiştirdi.

17:10 - BBP'liler Kahramanmaraş'ta bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'a Yazıcıoğlu'nun hala bulunamamış olmasından dolayı tepki gösterdi.

16:30 - Yaklaşık 30 kişiden oluşan Malatya Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Kurucaova köyündeki 4 kilometrelik alan taramasından da sonuç alınamadı. Ekip çalışmaların ara verdi.
16:19 - Helikopter düşeli 24 saat oldu ancak hala enkaza ulaşılamadı. Artık umutlar tükeniyor.

14:41 - Başbakan Tayyip Erdoğan, helikopter kazasının olduğu Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine ulaştı.



14:39 Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, kış koşullarının, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin arama çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi.
14:25 - Enkaza hala ulaşılamamışken Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden de kötü bir haber geld. Bölgede hava 18:00-19:00 sularında kararacak. Bugün akşam saatlerinden itibaren ise bölgede kar yağışı başlayacak. Meteoroloji uzmanlarına göre, kar kalınlığı yarım metreyi bulabilir. Yarın da hava şartlarının iyileşmemesi ve havanın yarın çok bulutlu, kuvvetli kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Helikopterin bir an önce bulunması gerekiyor.. Yoksa bu akşam çok geç olabilir...

BAYKAL TEPKİ GÖSTERDİ

13: 58 - CHP lideri Deniz Baykal, BBP Genel Merkezi'ne yaptığı geçmiş olsun ziyaretinde "24 saat geçmesine rağmen hala yer tesbitinin yapılamaması hala eksik birşey olduğunu gösteriyor. Bunu yadırgıyorum. Dünyada var olan bütün teknik imkanların ülkemize de getirilmelidir. Bunun için gereken yapılmalıdır. Konunun önemi bu vesileyle ortaya çıkmıştır. Eğer dünyada varda bizde yoksa gerekeni yapalım. Türkiye bunu 24 saatin içinde bulabilmelidir..” dedi.

22 SAAT OLDU ENKAZ HALA BULUNAMADI

13:00 - Olayın üzerinden 22 saat geçmesine rağmen enkaz ve yaralılara halen ulaşılamadı. Binlerce sivil ve asker görevli arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Hükümetiin yaptığı açıklamada cep telefonu sinyallerinin gece saat 02:00'da kesildiği ve bir daha sinyal alınamadığı da bildirildi.

ENKAZA YAKLAŞILDI
12:24 - Gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarına kartılan bir amatör telsizci, Başbakanlık Kriz Masası'na önemli bilgiler aktardı. Telsizci, enkaza 400 metre yaklaştıklarını bildirdi. Bahsi geçen yer Kurucaova Köyü'nün yakınlarındaki Güneyoluk mevkii. Bölgede görüş mesafesi ise 10 metreye kadar düşmüş durumda..

12:02 - Alperen Ocakları, Kahramanmaraş'a hareket ediyor.

12:00 - Devlet Bakanı Cemil Çiçek, düşen helikopterle ilgili sadece tek bir telefon görüşmesi tespit edildiğini belirtti.

HELİKOPTERDEN SİNYAL YOK

11:45 - Helikopterden bir sinyal yok.. Helikopterde düştüğü yeri tespit için gereken cihazın helikopterde bulunmadığı ve bu yüzden nokta tespiti yapılamadığı açıklandı. İçişleri Bakanı Atalay tarafından yapılan açıklamada telefon sinyali ağırlıklı tespitlerin sürdüğü belirtildi.



11:35 - Türkiye'nin yerel seçim heyecanı yerini acı dolu bir bekleyişe başladı. Geçen süreye rağmen enkaza ulaşılamaması hem moralleri bozuyor hem de endişeleri arttırıyor. Hala Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin sağlık durumları hakkında da net bilgi yok.



11:15 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopterden bir sinyal alınamadığını ve bu nedenle nokta tespitinin yapılmasının zorlaştığını açıkladı. Atalay ayrıca arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. İnsan ısısı algılayabilen helikopterlerin de bölgede kullanıldığı belirtildi.
BBP'LİLER BAŞBAKANLIK'A YÜRÜYOR
10:59 - BBP'de sabırlar tükeniyor. Enkazına bir türlü ulaşılamaması, BBP'lileri isyan ettirdi. 300 kişilik BBP'li grup Başbakanlık Binası'na doğru yürüyüşe geçti.

HEM HAVADAN, HEM KARADAN ARANIYOR
10:51 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay "Burada kar var sis var. Helikopterler buraya nasıl yanaşacaklar. Elden gelen yapılıyor. 5 bölgede çalışma yapılıyor. Verilen her koordinatta hem havadan hem karadan çalışma yapılıyor" dedi.

KAYITLAR NEREDE ?

10:46 - Emekli Hava Kontrolörü İbrahim Özcan, Habertürk'te, hava kontrolüyle ilgili bilgiler verdi: “Bir helikopterin kalktığı alanla ya da varacağı alanla her zaman bir bağlantı olmaz. Ama bu helikopterle ilgili kayıtlar Kahramanmaraş kulede olabilir. Normalde eğer pilot rapor ederse o kayıtlara girer.. Eğer bildirilmiş bir sorun ya da durum raporu varsa bu Kahramanmaraş’tadır. Maraş’ta helikopterin son durumuna ilişkin kayıtlı bilgiler ya da konuşma kaydı olabilir..”

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BÖLGEYE GİDİYOR

10:27 - Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli mitinglerini iptal ederek, Kahramanmaraş'a doğru yola çıktı.


ÇALIŞMALAR DURDU

10:25 - Göksun'da yağmur yağışı durdu. Helikopterler artık arama-kurtarma çalışmalarını daha rahat yapabiliyor.

KARDEŞİ İLE EŞİ BÖLGEDE

10:19 - Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Hanım ile kızı da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi. Gülefer Yazıcıoğlu ile kızının bitkin oldukları gözlendi.


BBP'Lİ ŞANVERDİ İSYAN ETTİ

09:41 - BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Aziz Türk milleti bugün tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır'' dedi. Şanverdi, 14-15 saat önce ''feci bir helikopter kazası geçirmiş olmasına rağmen'' şu ana kadar maalesef bulunamadığını, yanındakilere ve helikoptere de ulaşılamadığını söyledi.

09:37 - Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile 12'şer kişilik 2 özel timin daha bölgeye hareket ettiği bildirildi.

3 BİN ASKER ARIYOR

09:35 - Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün ''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' dedi.

09:00 - BBP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç cep telefonu sinyali ve helikopter sinyali alındığını açıkladı. Ancak Tunç “10 saat önce bize bu bildirildi. Ama henüz hiçbir sonuca ulaşılamadı.” Dedi.

08:10 - Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.



BAKAN ATALAY'IN ÖNÜ KESİLDİ

08:00 – İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın aracıbir grup BBP'li genç tarafından kesildi. ''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti.

KURTARMA EKİBİ DONUYORDU

07:30 - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları, aşırı soğuk nedeniyle ekip değiştirilerek sürdürülüyor. Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin enkazı için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında 2 kişi donma tehlikesi geçirdi.

06:00 - Arama kurtarma ekiplerinde yer alan bir grubun Delikkaya Mevkii'nde donma tehlikesi geçirdiği haberi ulaştı. Gönüllü köylüler olduğu belirtilen 22 kişi bölgeye sevk edilen diğer ekipler tarafından sabah karşı saat 06.00 sıralarında bulunup kurtarıldı.
2 SKORSKY, 1 CASA ARIYOR

04:50 - Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalışmalarına yeniden başladığını belirtti.

03:00 - Çalışmalar Göksun ilçesinde 2 km’lik bir alanda yoğunlaştı.



DUA EDELİM

00:30 – BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili olarak kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesini istedi. Topçu, "Allah'ın izne ve yardımıyla bu krizi aşacağız. Genel başkanımız ve yanındaki yaralılar sağ salim kurtulacaklar inşallah. Biz de millet olarak dua edeceğiz." dedi.
25 Mart Salı Günü yaşananlar:

23:05 - Düşen helikopterinin aranması çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

22:50 - BBP Genel Sekreteri Yaşar Topçu, Türk milletinden Yazıcıoğlu ve diğer yaralılar için dua istedi.

22:49 - Göksun Kırcaova'dan sinyallerin alındığı ve bölgeye CASA uçağının yönlendirildiği öğrenildi.

22:33 - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonlarından sinyallerin alındığını ve koordinatların belirlendiğini söyledi. Yıldırım ayrıca Devlet’in tüm imkanlarının seferber edildiğini söylerken enkaza henüz ulaşılamadığını ifade etti.



22:30 - Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İHA muhabiri İsmail Güneş'in son telefon görüşmesinde bölgedeki yoğun sis ve tipiden bahsettiğini söyledi.



20:30 - BBP Genel Sekreteri Yaşar Topçu 250 kişilik askeri ekip ve sivillerle birlikte çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

19:00 – Başbakanlık’tan BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının koordinatlarının tespit edildiği açıklandı.

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER

18:21 - Çelişkili haberler arka arkaya geliyor. Kahramanmaraş Valisi, “enkaza ulaşılamadı” derken Sivas Valisi, “yaralılara ulaşıldı” dedi.

Ancak bu bilgiler doğrulanamadı.

18:20 – Bölgede olağanüstü zor koşullar var. bulunduğunu ve tahmin edilen bölgenin kar altında olduğunu söyleyen Tanıklar, bölgedeki yerel halkında arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Kendisinin de kaza bölgesine hareket ettiğini ve bölgeye ulaşmak üzere olduğunu söyleyen Tanıklar, İçişleri Bakanlığı'nın kazayla ilgili gereken hazırlıkları yaptığını kaydetti.

YARALILARA ULAŞILAMADI

18:18- Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanıklar, Habertürk'te yaptığı açıklamada, yaralılara henüz ulaşılamadığını söyledi.
18:10 - Ulaştırma Bakanlığı, helikopterle bağlantının tamamen kesildiği ve enkaza cep telefon sinyalleriyle bulunduğu açıklandı.

YAZICIOĞLU'NUN ŞUURU AÇIK

17:15 - Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ''Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık"dedi.

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

16:30 - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu Esas Holding'e ait özel helikopter, dün saat 16.00 sularında, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesi yakınlarında düştü.

* İlk kez helikopter kiralanmıştı
BBP lideri Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş'taki mitingte, Hazine'den yardım almadan siyaset yapan tek siyasi parti olduklarını, ilk defa helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söylemişti.

* Beni öldürecek misiniz?
BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, helikopterin bir hafta önce kiralanması sırasında Yazıcıoğlu’nun helikopterle uçmaya direndiğini açıkladı.
Çayır, Yazıcıoğlu’nun parti yöneticilerine, “Bırakın bu helikopter işlerini, hava koşulları kötü olunca uçamayız. Tehlikeli bir şeyler olur. Beni öldürecek misiniz” dediğini kaydetti.

haber3

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR