30 Ocak 2009 Cuma

Alkollü elbise ile namaz kılınabilir mi?

Alkollü elbise ile namaz kılınabilir mi? Alkollü elbise ile namaz kılınabilir mi?
hikmet
12.06.2006
Soru: Bir Müslümanın Yol Haritası"adlı eserde alkollü parfüm olan kıyafet ve ten ile namazın olmayacağı belirtiliyor. Fakat daha önce güvenilir kişilerin yazdığı eserlerde alkolün uçtuğu, bu yüzden de namazın kabul olacağı belirtiliyordu. Bu konuda bizi net bir şekilde aydınlatabilir misiniz?



Cevap: Evet, ilmihalimizde yazılanlara katılıyoruz. Çünkü kolonyada uçuculuk özelliği olsa da esasen uçan miktar bellidir. Bugün ilim adamlarının söylediklerine bakılırsa, her ne kadar uçma gerçekleşmiş olsa bile, geride necaset eseri kalmaktadır. Şayet kolonyanın uçtuğunu düşünerek meseleye yaklaşmış olsaydık, elbisedeki idrar buharlaşıp kuruduktan sonra da aynı neticeyi çıkarmış olurduk ki, bunun kabullenilir bir tarafı yoktur.

Bilindiği gibi, deri üzerinde gözenekler vardır ve bunlar üzerlerine gelen sıvıyı emme, absorbe etme özelliği taşırlar. Bu durumda bedene değen bu türlü sıvıların vücut tarafından emilmesi de söz konusudur ki, mümkün mertebe böyle bir necasetin vücuda -ağız yoluyla olmasa dahi- sirayetine mani olmak gerekir.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR