26 Ocak 2009 Pazartesi

Ergenekoncu Tuncay'a Koç kıyağı

Ergenekoncu Tuncay'a Koç kıyağı
Koç Holding, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu dönemde, Ergenekon Terör Örgütü'nün sözcülüğünü yaptığı iddia edilen Kanaltürk'e kuruluş aşamasında 8.440.000 YTL (8 trilyon 440 milyar Türk Lirası) ödemiş….


TUNCAY ÖZKAN İLE İLGİLİ HABER VE YORUMLAR

SABANCI KATİLİNİ KOÇ ADASINDA SAKLAMIŞLAR

DEVRİM'İN MOTORUNA KOÇ MU SU KOYDU?

Vakit, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında tutuklanan Tuncay Özkan'ın kurduğu Kanaltürk'e destek veren holding patronunu açıklıyor.

KOÇ HOLDİNG, KANALTÜRK'E 8 TRİLYON 440 MİLYAR ÖDEMİŞ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un sahibi olduğu Beko Ticaret A.Ş'nin, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu dönemde Ergenekon Terör Örgütü'nün sözcülüğünü yaptığı iddia edilen Kanaltürk'e kuruluş aşamasında 8.440.000 YTL'lik (8 trilyon 440 milyar Türk Lirası) ödeme yaptığı ortaya çıktı.

SAVCI İNCELEME BAŞLATTI, İSİM DEĞİŞTİRİLDİ
Koç Holding'in Kanaltürk'e yaptığı ödemeler, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında ele alındı. Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Beko Ticaret A.Ş'nin, Kanaltürk'ün kuruluşu sırasında 8.440.000 YTL'lik ödemesi hakkında Maliye Bakanlığı'ndan bilgi istedi.
Bu sırada, Beko Ticaret A.Ş. 16 Mart 2007 tarihinde isim değiştirerek Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş ismini aldı.

İŞTE O YAZI
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 5 Haziran 2008 tarihinde Maliye Bakanlığı'na yazı yazarak, Beko Ticaret A.Ş. tarafından Kanaltürk'e yapılan ödemeleri sordu.
Mehmet Ali Pekgüzel'in, söz konusu yazısında, aynen şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
(CMK'nun 250/1 Maddesinde Belirtilen Suçlara Bakmakla Yetkili ve Görevli Birim)
Soruşturma No: 2007 / 1536

T.C. Maliye Bakanlığı
Cumhuriyet Başsavcılığımızla yürütülen 2007/1536 sayılı soruşturma çerçevesinde yapılan incelemede, Yaşam Televizyon Hizmetleri A.Ş. ile Gökcan Prodüksiyon A.Ş'nin (Kanaltürk) kuruluş aşamasında ve izleyen dönemlerde Beko Ticaret A.Ş tarafından söz konusu şirketlere 8.440.000 YTL ödemede bulunduğu tespit edilmiştir. (…) Beko Ticaret A.Ş'nin Yaşam Televizyon Hizmetleri A.Ş.'de herhangi bir örtülü ortaklığının bulunup bulunulmadığı, kuruluş aşamasında ödenen tutarlar ile çeşitli tarihlerde yapılan ödemelerin Beko Ticaret A.Ş. ve Yaşam Televizyon Hizmetleri A.Ş. tarafından faturalandırılıp faturalandırılmadığı, söz konusu ödemelerin her iki şirket kayıtlarında yer alıp almadığı, Bakanlığınız denetim elemanları tarafından her iki şirket nezlinde yapılan denetimlerde bahse konu hususlara ilişkin tespit yapılıp yapılmadığı hususları ile yapılan tespitlere ilişkin olarak tüm bilgi ve belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığımıza İVEDİ olarak gönderilmesi hususu ARZ olunur.”

KOÇ HOLDİNG, TOPU ŞİRKETİNE ATTI
Koç Holding Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri, Beko Ticaret A.Ş'nin, Kanaltürk Televizyonu'nun kuruluşunda 8.440.000 TL'lik para desteği vermesi hakkında konuşmaktan kaçındı.

Koç Holding A.Ş. Vekili Avukat Kenan Yılmaz; 15 Ocak 2009 tarihli yazısında, “Müvekkil şirkete yöneltmiş olduğunuz sorularınızın tümü Beko Ticaret A.Ş. (yeni ticaret unvanı “Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.”) ile ilgili olduğundan, söz konusu soruların muhatabının müvekkil şirket değil, doğrudan Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. olduğu hususunu bilginize sunarız” dedi.

Bunun üzerine, Koç Holding'e şirketlerinden Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.'ye, Koç Holding Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne gönderdiğimiz soruları aynen gönderdik.
Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. tarafından 19 Ocak 2009 tarihinde yapılan açıklamada ise; tüm medya kuruluşları ile ilişkilerinin ticari amaçlı olduğu ileri sürüldü, ancak Kanaltürk Televizyonu dışında hangi televizyon kanallarına kurulurken destek verildiği açıklanmadı. Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. açıklamasında; “Şirketimizin ya da Koç Topluluğu'na dahil şirketlerin, yazınızda belirtilen şirketler de dahil olmak üzere tüm medya kuruluşları ile ilişkisi ticari amaçlı olup; şirketimizin ya da Koç Topluluğu'na dahil diğer şirketlerin hiçbir surette herhangi bir medya kuruluşuna finansman sağlaması ya da herhangi bir medya kuruluşu ile ortaklık ya da benzer yapıda ilişkisi bulunmamaktadır” denildi.

Açıklamada; “Yaşam Televizyon Hizmetleri A.Ş ile Gökcan Prodüksiyon A.Ş'ye (“Kanaltürk”) yapılan ödemeler, söz konusu şirketlere finansman sağlanması amaçlı değil, diğer medya kuruluşlarında olduğu gibi, Koç Topluluğu şirketlerinin reklamlarının uygun fiyatlarla Kanaltürk'te yayınlanması amaçlıdır. Tüm ödemeler, Koç Topluluğu şirketlerinin reklamlarının Kanaltürk'te yayınlanması için şirketlere yapılmış ve faturalandırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Beko Ticaret A.Ş'nin 16 Mart 2007 tarihinde isim değiştirerek Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş ismini almasının ticari amaçlı olduğu belirtilerek, “Bu değişikliğin sebebi, şirketimizin eski ticaret unvanının, Beko Elektronik A.Ş ve Arçelik A.Ş'ye ait ‘Beko' markasıyla karışıklığa yol açmasının engellenmesidir” denildi. Maliye Bakanlığı da, Beko Ticaret A.Ş. hakkında yapılan inceleme hakkında açıklamada bulunmadı.

*****
BEKO'DA KİMLER YÖNETİCİYDİ?

Beko Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'nda; Koç Holding A.Ş. Şeref Başkanı Rahmi Koç'un oğlu Mustafa Vehbi Koç, Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Sevgi Gönül, Basri Öztekin, Uğur Ekşioğlu yer alıyordu.
Beko Ticaret A.Ş. 2007 Mart ayında isim değiştirdi ve Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş ismini aldı.
Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'nda ise, Mustafa Vehbi Koç, Suna Kıraç, Ali Y.Koç, Semahat Sevim Arsel, Aka Gündüz Özdemir, Hasan Bengü, Ali Kemal Mete, Hakan Gören, Ercüment Berksu ve Hilmi Murat Menemenli bulunuyor.

*****
RAHMİ KOÇ DA İDDİANAMEDE
Ergenekon Terör Örgütü İddianamesi'nde, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un Ergenekon Terör Örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmeler de yer alıyor.
Rahmi Koç'un, Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile buluşmak istediği, Ergenekon zanlısı Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'la holding binasında sürekli görüştüğü yer alıyor.

İLHAN SELÇUK, RAHMİ KOÇ'A “DOSTUM” DİYE HİTAP EDİYOR
Rahmi Koç, İlhan Selçuk'la özel görüşmelerde bulunuyor ve Cumhuriyet Gazetesi'nin yaşaması için elinden gelen her şeyi yapıyor… İlhan Selçuk da, Rahmi Koç'u, “Dostum” diye tanımlıyor. İlhan Selçuk, Rahmi Koç'un eniştesi İnan Kıraç'ı Cumhuriyet Gazetesi'ne destek veren Cumhuriyet Vakfı'nın Danışma Kurulu'na, Koç Grubu'ndan Hakan Gören'i de Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğine getirmiş!..
İlhan Selçuk, 7 Şubat 2008 tarihinde Koç Holding'in Nakkaştepe'de bulunan binasında Rahmi Koç ile görüşme yaptığı ve söz konusu toplantıda, Cumhuriyet Gazetesi'nin durumu görüşüldüğü, toplantıda, Rahmi Koç'un İlhan Selçuk'a, “Sınır aşıldı mı” dediği yer alıyor.

VELİ KÜÇÜK İLE BULUŞMAK İSTEMİŞ
İddianamede, Rahmi Koç'un, Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın danışmanı vasıtasıyla Veli Küçük ile “Yemek yiyelim” diye haber gönderdiği yer alıyor. Rahmi Koç'un, Veli Küçük'ün, Marmara Denizi'nde bulunan adasını fotoğraflarını çektirmesi üzerine Veli Küçük ile buluşmak istemiş.

KENAN KIRAN (VAKİT)

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR