30 Ocak 2009 Cuma

Kurtulmuş Davos'u değerlendirdi

Kurtulmuş Davos'u değerlendirdi 30.01.2009
Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta gösterdiği tepki ile milletimizin hissiyatına tercüman olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta gösterdiği tepki ile milletimizin hissiyatına tercüman olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Başbakan’ın Davos’ta Peres’e karşı gösterdiği tepkinin kişisel ve duygusal boyutta kalmayarak, diplomatik ve siyasi sonuç almaya dönük bir eylem planına dönüşmesi gerektiğini de vurgulayan Kurtulmuş, bunun için 4 maddelik bir öneri paketini gündeme getirdi.

Numan Kurtulmuş yaptığı yazılı açıklamada konu ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Gazze katliamcısı Peres’in Davos’ta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ortaya koyduğu tavrı nezaket dışı ve diplomatik alışkanlıklara aykırı buluyor; bunlara karşılık Sayın Başbakan’a da, milletimizin hissiyatına tercüman olarak gösterdiği tepkiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sayın Başbakan’ın Davos’ta bu haklı tepkiyi ortaya koyabilmesinin ardında, demokrasimizin ve milletimizin gücü vardır. Çünkü milletimiz, Gazze olayları konusundaki iradesini başından itibaren, tarihine ve misyonuna uygun bir asaletle ortaya koymuştur. Başta, partimiz tarafından düzenlenen Çağlayan Mitingi olmak üzere ülkemizin her yerinde sayısız miting yapılmıştır. Bütün bu mitinglerde ve diğer eylemlerde halkımız İsrail’e karşı sesini yükseltmiş ve başta Hükümet olmak üzere bütün dünyayı göreve çağırmıştır.

Milletimizin bu süreçte gösterdiği hassasiyet ve iradeye karşı kimse duyarsız kalamazdı.

Davos’taki tepki de, bu hassasiyet ve iradenin tezahürüdür.

Şimdi milletimizin asil duruşunu duygusal tepkilerin ötesine taşıma zamanıdır. Bu çerçevede hükümete ve Sayın Başbakan’a çağrıda bulunuyor ve iki önemli konunun altını çiziyoruz;

Birincisi sayın Başbakan bu noktadan hiçbir şekilde geri adım atmamalıdır.

İkinci olarak; bu tepki kişisel ve duygusal planda kalmamalı, diplomatik ve siyasi sonuç almaya yönelik bir eylem planının miladı olmalıdır.

Bir kez daha deklare ediyoruz ki, Mazlum Filistin’le ilgili yapılacak her güzel işte biz arkasındayız, halkımız arkasındadır.

İsrail devletinin yöneticileri, Filistin halkına karşı düşmanca tavırlarını ortaya koyarak binlerce insanı öldürmüş olmanın yanında öyle görülüyor ki uluslararası alanda da kendilerine karşı bir türlü oluşturulamayan diplomatik güç merkezinin eksikliğinden istifade ederek hırçınlaşmaktadırlar.

Gazze olayları başladığı andan itibaren biz hem hükümete hem de BM, İKÖ ve ARAP BİRLİĞİ gibi kuruluşların dikkatine 9 maddelik bir eylem planı sunmuştuk. O dönem bunların bir kaçı uygulanabilseydi, İsrail bu kadar şımaramayacak ve katliamlarda bu kadar cesur olamayacaktı. Ancak tüm dünya ve bölge ülkeleri o dönem maalesef yeterince ses çıkaramadı, İsrail’i durduracak adımı atmadı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve uluslararası kamuoyuna sunduğumuz 9 maddelik teklifin, DAVOS’taki bu olaydan sonra ne kadar önemli olduğu bir defa daha ortaya çıkmıştır.

Şimdi bu vesileyle, Sayın Başbakan’ın Davos’ta Peres’e karşı gösterdiği tepkinin kişisel ve duygusal boyutta kalmayarak diplomatik ve siyasi sonuç almaya dönük bir eylem planına dönüşmesi için 9 maddeden 4’ünü tekrar hatırlatıyor ve yeniden öneriyoruz:

1. Kural tanımayan, BM kararlarını hiçe sayan, zulmü ve öldürmeyi adeta alışkanlık haline getirmiş ve sınırlarını her an genişletme sevdasında olan İSRAİL karşısında çok acil uluslararası diplomatik bir güç merkezi oluşturulmalıdır. Türkiye, Avrupa Birliği üyelik süreci, Birleşmiş Milletler geçici üyeliği ve İslam Konferansı üyeliğini de devreye koyarak bu konuda öncü olmalıdır.
2. Gazze’de katliamın altında imzası bulunan İsrail’in tüm siyasi ve askeri yetkililerinin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmaları için acilen hukuki zeminler oluşturulmalı, bu konuda Türkiye öncü olmalıdır.
3. İsrail ile daha önce yapılmış tüm askeri ve ticari anlaşmalar iptal edilmelidir.
4. İsrail uçaklarının Konya’da eğitim uçuşu yapmasına asla izin verilmemelidir.

Biz, Saadet Partisi olarak Filistin konusunda tarihimiz boyunca duyarlı davrandık, her zaman milletimizin hissiyatına tercüman olduk. Bundan sonra da bu konuda öncü olmaya devam edeceğiz.

Yukarıdaki 4 maddenin gerçekleştirilmesi noktasında hükümete destek vermeye hazır olduğumuzu ve bu süreçlerin takipçisi olacağımızı milletimize ilan ediyoruz.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR