26 Haziran 2008 Perşembe

ABD NİN SİYONİST KÖPEĞİ BİR YAZARININ AÇIKLAMALARI

ABD NİN SİYONİST KÖPEĞİ BİR YAZARININ AÇIKLAMALARI:

"AKP'ye açılan kapatma davası meşru"


AKP’ye yönelik ağır eleştirileriyle tanınan ABD’li düşünce kuruluşu Enterprise Enstitüsü’nün kıdemli uzmanlarından Michael Rubin, AKP hakkındaki kapatma davasını “meşru" olarak nitelendirirken “AKP, dini, hukukun üstüne koydu" iddiasına yer verdi. Rubin, partinin yasaklanması beklentilerine dikkat çekerek, “Anayasa Mahkemesi’nin kararı, Türk demokrasisinin sonu değil, yeniden doğuşu anlamına gelecek" yorumunu yaptı.
Michael Rubin, The American dergisinde yayınlanan makalesinde AKP hakkındaki kapatma davasının açılması için nedenlerin bulunduğunu savunarak AKP için “Laik, liberal veya demokratik değil. Aslında Başbakan Erdoğan, Türk Vladimir Putin oldu" iddiasında bulundu.
AKP hakkındaki davanın, parti yetkilileri ve danışmalarınca “haksız", adeta bir “yargı darbesi" olarak sunulmasına karşın, “meşruö olduğunu savunan Rubin, AB’nin cesaretlendirilmesiyle Türkiye’de önemli reformların yapıldığını kaydetti. Rubin, Brüksel’in, MGK’nın reform edilmesine yönelik baskılarının alkışlanması gerektiğini, ancak AB’nin, ordunun anayasa koruyucusu olarak üstlendiği geleneksel role bir alternatif getirilmesini cesaretlendirmediği için “diplomatik hataö yaptığını yazdı.
Michael Rubin, AKP’nin kendisinin “laik, liberal ve demokratö olarak nitelendirdiğini, ancak gerçekte partinin bunun tam tersi olduğunu iddia ederken de “AKP, dini, hukukun üstüne koydu" savını da dile getirdi. Rubin, bu yöndeki çeşitli savlar arasında AKP’nin “dini okullara kısıtlamaları gevşettiğini" de savundu.
Makalede, Başbakanın “teknokrat kurumlarıö “parti kanatları" haline getirdiğini de öne sürülüyor ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın konuşmalarının dinlendiğine, Anayasa Mahkemesi’nin yetkililerinin kısaltılmasından veya kaldırılmasından söz edildiğine dikkat çekiliyor.
“Anayasa Mahkemesi’nin bu yaz vereceği karar, Türk demokrasisin sonu değil, yeniden doğuşu anlamına gelecek" ifadesini kullanan Rubin, AKP’nın yasaklanması halinde bile Erdoğan’ın bağımsız olarak seçime katılabileceğini belirtiyor. Rubin, burada esas konunun “dokunulmazlık" olduğunu öne sürerek, Erdoğan’ın Parlamento’dan ayrıldıktan sonra “çok sayıda yolsuzluk davası" ile karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR