26 Haziran 2008 Perşembe

'Google davası' sanal alemde dalga konusu oldu

'Google davası' sanal alemde dalga konusu oldu


AK Parti'nin savunmasını Anayasa Mahkemesi'ne sunmasının ardından yapılan pek çok haberde “Google davası” başlığının kullanılması üzerine, guguuk.com isimli bir internet sitesi kuruldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın iddianamesini oluştururken Google arama motorundan sıkça faydalandığının ortaya çıkması, özellikle AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu savunmasındaki "deliller Google'dan toplanmıştır" ifadesi gündemi ateşledi.

Sanal alemde espri konusu oldu

Bir grup internet kullanıcısının oluşturduğu guguuk arama motoru, “kolaya alışanların işini daha da kolaylaştırmak için” tasarlanmış.


Aranacak kelimelerin yazılması gereken yerde ise “lütfen delilinizi seçin” ifadesi ve alt tarafında, “başörtüsü, Kur'an kursu, burası devlet hastanesi, Mesude Ergürbüz, Hatice Sultançiftliği” seçenekleri yer alıyor. Guguuk'un ana sayfasında “Siyasi parti nedir, parti kapatma, google nasıl kullanılır” gibi kısa yollar bulunuyor.

Bu ifadelerden birisi seçilerek, yan taraftaki “delil bul” butonuna tıklandığında, arama motoru google'a yönlenerek, delil yerine geçecek sonuçları ekrana getiriyor.


Google'a benzer şekilde tasarlanan sayfanın üst tarafında “delil bulma”, “parti kapatma”, “suçlama yapma” bölümleri bulunuyor.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR