26 Haziran 2008 Perşembe

SP: ‘Hocanın elini öpenler, cumhurbaşkanı, başbakan oldu’

SP: ‘Hocanın elini öpenler, cumhurbaşkanı, başbakan oldu’
Onur ÇAKIR/İZMİR, (DHA)

SAADET Partisi (SP) İzmir Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Bu ülkede hocanın elini öpenler cumhurbaşkanı, başbakan olmuşlar ama hocayı hapse mahkum etmişler. SP çatır çatır gelecek, hocalarına yapılan zulmün hesabını soracak. Bu da boynumuzun borcu” dedi.
SP İzmir Teşkilatının Genişletilmiş İl Divan toplantısı, Üçyol Semti'ndeki Samanyolu Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Ömer Vehbi Hatipoğlu, Teoman Rıza Güneri, İl Başkanı Şerafettin Kılıç, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda kadınlar ve erkekler ayrı ayrı oturdu. Konuşmasında sık sık AKP hükümetini eliştiren Hatipoğlu, “Milli görüşün iktidar olması için sahte görüşün iktidar olması gerekiyormuş. Biz en zor zamanında ülkemizi çamurun içinden çıkardık. Türkiye ne zaman kaosa gittiyse milli görüş ülkemizi ayağa kaldırdı. Bundan sonra üçüncü defa kurtulması için vesile olacağız” dedi.
Hatipoğlu, ülke ekonomisinin en ufak bir olaydan etkilenerek kötüye gittiğini öne sürerek, tarım, hayvancılık gibi sektörlerin bitme noktasına geldiği söyledi. Hatipoğlu, “Herkes kan ağlıyor. Çiçek satan esnafın yüzü somurtuyor. Bu ülkenin genci geleceğinden emin değil. Türkiye'nin geleceği ciddi sıkıntı içinde. Çalkantılı denizde dümene tecrübeli bir kaptanın geçmesi gerekiyor. Çoluk çocukla bu iş olmuyor” diye konuştu.
AKP'nin kapatılma olasılığına karşı senaryolar yazıldığını iddia eden Hatipoğlu, “Şimdi alternatif enflasyonu yaratılmaya çalışılıyor. ‘AKP kapatılırsa hangi oluşum öne çıkacak’ diyorlar. Başarılı olabileceği söylenen her oluşumun içinde milli görüşçülerin isimleri geçiyor. Sahte milli görüşçü bir partiyi ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Milli görüş öyle bir mübarek hareketki gömleğini çıkarsın çıkarmasın; bu ülkede 2 cumhurbaşkanı, 4 de başbakan çıkarmış” dedi.
Kayıp trilyon davası kapsamında 2 yıl 4 ay ev hapsi cezasına çarptırılan Necmettin Erbakan'a yapılanları ‘zulüm’ olarak niteleyen Hatipoğlu, şöyle konuştu:
“Bu ülkede hocanın elini öpen cumhurbaşkanı olmuş. Elini öpüp cumhurbaşkanı, elini öpüp başbakan olmuşlar ama hocayı hapse mahkum etmişler. Bunu düşünebiliyor musunuz? Milli görüş elbisesi olmasaydı kendi mahallerine muhtar bile olamayacakken, bakan koltuğuna oturmuşlar. Onları oraya getiren insanı hapse mahkum etmişler. SP çatır çatır gelecek. Hocalarına yapılan zulmün hesabını soracak. Bu da boynumuzun borcu.”
SP Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri de kendilerinin dünyadan bir şey beklemediğini, insanların refahı için mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Keşke biri bizi gözetliyor evi gibi bulunduğumuz yerden bütün evlere yayın yapılabilse idi. İnsanlar bizi görsün. Düşüncelerimizi öğrensin. Bizim iki cihan saadetinden başka bir beklentimiz yok” diye konuştu.
SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç partililere Milli Takım'ın Hırvatistan'ı yendiği maçı örnek almalarını tavsiye ederek, “Oyuncularımızı son dakikaya kadar inançlarından bir şey kaybetmedi. Seçimlerde de bizler aynı azmi ve inancı göstererek sandıkta galip geleceğiz. İnanmak başarmanın yarısıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR