26 Haziran 2008 Perşembe

Erdoğan: Türkiye en büyük 10 ekonomi arasına girecek

Erdoğan: Türkiye en büyük 10 ekonomi arasına girecek


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin başarılarının arkasında, demokratikleşme, milli egemenliğe ve halk iradesine duyulan saygının, etkin dış politika, istikrar ve güven ortamı olduğunu" söyledi.
Başbakan Erdoğan, "The Economist Intelligence" biriminin bir bölümü olan Economist Conferences’in Hyatt Regency Oteli’nde düzenlediği 16. Yuvarlak Masa Toplantısı’nda, "Yol ayrımındaki Türkiye" konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı hedeflediklerini bildirdi.
Erdoğan, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde yani 2023’te bunu başarmayı hedefliyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, bugün 277 milyar dolar olan dış ticaret hacmini 2013 yılında 500 milyar dolara yükseltmeyi amaçladıklarını ifade ederek, bütçe disiplininden asla taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini bildirdi.
Mali saydamlığın güçlendirilmesi noktasında çalışmalara devam ettiklerini anlatan Erdoğan, fiyat istikrarını kalıcı hale getirerek ekonomik refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak için mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini kaydetti.
Erdoğan, rekabet gücünü, verimlilik ve teknolojik yenilik ekseninde artırdıklarını ve artırmaya devam edeceklerini belirterek, yatırım ortamını daha da iyileştirmeyi planladıklarını vurguladı. Kamu borçlarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranını ciddi manada düşürdüklerini ve düşürmeye devam edeceklerine işaret eden Erdoğan, özelleştirme programlarının da tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

"DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKEN BAŞARI"

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin çok kısa bir zaman diliminde ekonomide dünyanın dikkatini ve ilgisini çeken bir performans gösterdiğine işaret ederek, bu başarıların kararlılık, samimiyet ve cesaret sayesinde elde edildiğini vurguladı. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Milletimizin bize ve politikalarımıza duyduğu güven, Türkiye’nin başta
ekonomi olmak üzere her alanda farklı bir kulvara girmesine zemin hazırladı. Türkiye’nin başarılarının arkasında demokratikleşme vardır, Türkiye’nin başarılarının arkasında milli egemenliğe, halk iradesine duyulan saygı vardır, Türkiye’nin başarılarının arkasında etkin dış politika vardır, istikrar ve güven ortamı vardır. Demokratikleşme, milli
egemenlik, iç ve dış politikada, şeffaflık, özelleştirme, istikrar ve güven noktasında en küçük sapmaya tahammülümüz yoktur, olamaz. Türkiye o eski günleri artık tarihin sayfalarında bırakmıştır. Çok daha farklı bir geleceğe bakıyoruz. Çok daha aydınlık bir geleceğe bakıyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek ve reformlar noktasında en küçük bir tereddüte dahi prim vermiyoruz. Türkiye’yi yakından takip edenler 5,5 yıl önceki Türkiye ile bugünkü
Türkiye’nin çok ama çok farklı olduğunu görecektir, görmüştür. İnanıyorum ki 5 yıl sonra çok daha farklı, gelişmiş, kalkınmış, dünyaya entegre olmuş bir Türkiye göreceksiniz. Türkiye bunu istiyor. Türk halkı bunu arzuluyor. Millet olarak bunu hedefliyoruz ve iktidarımız aslında bunun bugüne kadar teminatı olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir."

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR