26 Haziran 2008 Perşembe

Hain Olmert Öldürülmeli

"Hain Olmert Öldürülmeli"

Ahmet VAROL

"Sarkozy'nin veda töreninde ilginç bir olay yaşandı. Bir asker kendine kurşun sıktı ve hastaneye kaldırılırken öldü. Bazılarına göre olay kazaydı, bazılarına göre ise intihar. Adam intiharı şova dönüştürmek mi istemişti ki böyle önemli bir tören mekânını seçmişti? Ama kimse "suikast girişimi" demedi. Acaba askerin, Olmert ya da Sarkozy'yi kuvvetli ihtimalle de Olmert'i öldürme teşebbüsünde bulunduğu sırada koruma görevlilerinin müdahalede bulunmuş olmaları ve mermilerin askerin kendi üstüne boşalmış olması muhtemel değil midir? Olaydan hemen sonra Sarkozy'yi apar topar uçağa bindirmeleri, Olmert'in etrafında da koruma görevlisi duvarı örmeleri bu ihtimali akla getirmiyor mu?

Bu kanaati bir komplo teorisi sayabilirsiniz. Ama aşağıda vereceğim bilgiler tamamen doğru. Filistinlilerle anlaşma imzalaması yüzünden Rabin'in öldürülmesi olayıyla bu bilgiler arasında irtibat kurun ve Sarkozy'nin uğurlanması töreninde yaşanan olaydan bir komplo teorisi de siz çıkarın.

İsrail'in "aşırı" diye nitelendirilen kesiminin dinî liderlerinden Haham Şalom Dov Volpe, Tel Aviv'de bir hahamlar toplantısında yaptığı açıklamada aynen şunları söyledi:

"Şu hain Olmert, Nazilerle işbirliği yapıyor. Biz eğer ki gerçekten bir hukuk devletinde yaşıyor olsaydık onun, Haim Ramon, Tzipi Livni ve Ehud Barak ile birlikte asılması gerekirdi… Şu an bunların hepsinin idam ipine bağlanmış olmaları lazımdı. Çünkü bunlar Filistin Özerk Yönetimi'yle anlaşabilmek için topraktan taviz vermeye niyetleniyorlar."

İşin gerçeğinde hukukun icrası açısından bunun gerekliliği konusunda biz de aynı kanaati taşıyoruz. Ama Haham Dov Volpe'nin ileri sürdüğü gerekçeden dolayı değil. Kundaktaki bebekleri katlettiklerinden, sokakta oynayan çocukların üzerine füze fırlattıklarından, yedi çocuk sahibi anneyi katlettiklerinden, kahvaltı sofrasında bir aileyi toptan yok ettiklerinden, insanların ilaç almalarını ve tedavi için dışarı çıkmalarını engellemek suretiyle ölümlerine sebep olduklarından dolayı."

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR