26 Haziran 2008 Perşembe

Orgeneral Başbuğ: Başbakan Erdoğan ile sadece terörü konuştuk

Orgeneral Başbuğ: Başbakan Erdoğan ile sadece terörü konuştuk
ANKARA (ANKA)
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Erdoğan ile dün Başbakanlık Merkez konutunda gerçekleşen görüşmesinde ordunun bazı konularda talepte bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Başbuğ, görüşmenin Başbakan Erdoğan’ın talebi üzerine gerçekleştiğini söyleyerek “Bu görüşmenin yapılmasına ilişkin benden ya da bizden herhangi bir istek gelmemiştir" dedi.
Orgeneral Başbuğ, Malıköy İstasyonu Müzesi’nin açılışında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı. Başbuğ görüşmede terör örgütüne yönelik alınacak tedbirlerin konuşulduğunu belirterek görüşmenin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın bilgisi ve müsaadesi dahilinde gerçekleştiğini söyledi. Orgeneral Başbuğ şöyle konuştu:
“Yapmış olduğumuz görüşmede değinilen konular Başbakanlığın sizlere yapmış olduğu basın açıklamasında açıkça yer almaktadır. Benim bunlara ilave edeceğim bir şey yok. Sadece şunu söyleyebilirim, görüşmemizin ana konusunu önümüzdeki dönemde terörle mücadele kapsamında gerçekleşebilecek durumlar ve buna karşı alınacak tedbirlerdi. Son cümle olarak şunu ifade etmek istiyorum basın bir kamu görevi yapıyor. Biz de buna sonsuz saygılıyız. Ancak şunu da ifade etmekte yarar görüyorum, bazen medyamız kendilerine iletilen bir bilgiyi kontrol etmeden bunu haber olarak yayınlıyor. Bunlar devam ederse zor bir durum yaşayabiliriz. Bizim bu konuda istirhamımız basına bazı kaynaklardan bilgiler gelebilir. Bunların araştırılıp sağlaması yapıldıktan sonra haber yapılmasıdır. Bu bizim faaliyetlerimizi de kolaylaştırır."

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR