26 Haziran 2008 Perşembe

Fischer: İrlanda referandumunun bedelini Türkiye ödeyecek

Fischer: İrlanda referandumunun bedelini Türkiye ödeyecek


Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, İrlanda halkının Lizbon Antlaşmasını reddetmesiyle Avrupa’nın “siyasi felakete" sürüklendiğini, AB’nin yeni üyeleri kabul edemeyeceğini savunarak “Bedelini ilk ödeyenler, Balkanlar ve Türkiye olacak" diye yazdı.
Joschka Fischer, İspanyol El Pais gazetesince yayımlanan makalesinde Fransa ve Hollanda’da Avrupa Anayasası’nın reddedilmesinin ardından Lizbon Antlaşmasının İrlanda halkı tarafından onaylanmamasının, “güçlü ve birleşik Avrupa’ya ikinci ve büyük bir olasılıkla kesin darbeö olduğunu savundu.
Avrupa’nın “siyasi felakete" sürüklendiği görüşünü dile getiren Fischer, AB’nin dünya sahnesinde dış politikasında ciddi bir aktör olmaktan çıktığını belirterek bu gelişmenin, ABD’nin göreli bir gerilime yaşandığı, Rusya’nın yeniden güç kazandığını ve “Türkiye’nin iç politikasının kötüleştiği" bir döneme rastladığını ifade etti.
Fischer, Lizbon Anlaşmasının reddedilmesinin de AB’nin genişlemesini de olumsuz etkileyeceğini belirtirken de “AB bloke olacak. Genişleme süreci, ya ertelenecek yada da tamamen duracak çünkü AB, Nis Antlaşması’nın temelinde yeni üyeleri kabul edemez. Bedelini ilk ödeyenler de, Balkanlar ve ardından Türkiye olacak."

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR