26 Haziran 2008 Perşembe

YÖK'de rektörlük mülakatları başladı

YÖK'de rektörlük mülakatları başladı

Ağustos ayında 21 üniversite rektörünün görev süresi doluyor. 21 üniversitede geçen hafta yapılan rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alan adaylar YÖK’de mülakata girmeye başladı. Bugün, Akdeniz, Ankara ve Atatürk üniversiteleri rektör adayları YÖK’de mülakata girdi.
Bugün başlayan rektörlük mülakatlarına Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi rektör adayları mülakata katıldı. 18 profesör mülakata girerken YÖK, bu adaylar arasından 3 ismi seçerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderecek. Cumhurbaşkanı Gül ise 3 aday arasından birini rektör atayacak.

BUGÜN, 18 PROFESÖR MÜLAKATA GİRDİ

Bugün yapılan ve saat 09.00’da başlayan mülakata Akdeniz Üniversitesi rektör adayları; mevcut Rektör ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın (293), Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe (207), Prof. Dr. Mehmet Baykara (83), Prof. Dr. Oğuz Bircan (41), Prof. Dr. Aziz Kemal Emek (11) ve Prof. Dr. Mahmut Duran (8), katıldı. Mülakata Ankara Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Cemal Taluğ (372), Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu (336), Prof. Dr. Erkan İbiş (329), Prof. Dr.Necati Örmeci (266), Prof. Dr. Taner Demirer (171) ve Prof. Dr. Nezih Erverdi (74) YÖK’de mülakata girdi. Atatürk Üniversitesi rektör adaylarından ise Prof. Dr. Hikmet Koçak (214), Prof. Dr. Muammer Yaylalı (190), Prof. Dr. Enver Altaş (123), Prof. Dr. Ümit Demir (103), Prof. Dr. Turgut Göğebakan (97), ve Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen (93) mülakata girdi. Rektör adayları, aday oldukları üniversitelerle ilgili sorunları çözüm önerileri ve projeleri ile ilgili sunum yaptı.

YÖK, 126 REKTÖR ADAYINI DİNLEYECEK

YÖK, mülakatlar kapsamında yarın Boğaziçi, Cumhuriyet, Dicle Üniversitesi rektör adaylarını, 2 Temmuz’da Ege, Erciyes Üniversiteleri rektör adaylarını, 3 Temmuz’da Fırat, Gazi, Gaziantep ve İnönü rektör adaylarını, 8 Temmuz da İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik ve 19 Mayıs üniversiteleri rektör adaylarını, 9 Temmuz’da ise ODTÜ, Trakya, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversite adaylarını dinleyecek. Bu çerçevede toplam 21 üniversiteden 126 rektör aday adayını dinleyecek olan YÖK, Temmuz ayı sonunda bu isimleri Cumhurbaşkanı’na göndermeyi planlıyor.

ÜAK BAŞKANI AKAYDIN: “YÖK İÇTENLİKLE DİNLEDİ"

Akdeniz Üniversitesi’nde seçimlere katılan ve en yüksek oyu alan mevcut Rektör ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ANKA’ya yaptığı açıklamada, mülakatların çok olumlu geçtiğini söyledi. Akaydın, YÖK’ün rektör adaylarını içtenlikle dinlediğini kaydederek, “Çok olumlu bir mülakattı. Mülakatla ilgili her şey çok güzel geçti" dedi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR