26 Haziran 2008 Perşembe

Askerdeki Demirtaş'a kötü haber

Askerdeki Demirtaş'a kötü haber


Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok, askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak suçundan yargılanırken askere alınan eski DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 70 yükümlünün, 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’ndeki davanın dünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Üçok, yükümlü sanıkların sahte rapor almalarına yardımcı oldukları iddiasıyla yargılanan 22 kişinin, "askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak suçuna iştirak etmek"ten 10'ar yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Davanın kilit ismi Kütahya Askeri Hava Hastanesi'nde görevli Bçvş. Aytekin Demirdaş'ın 71 kişiye sahte askerliğe elverişsiz raporu düzenlediği gerekçesiyle 710 yıla kadar hapse mahkum edilmesini isteyen Üçok, 40 rapor düzenleyen Etimesgut Askeri Hastanesi Sağlık Kurulu'nda görevli Levent Özcan'ın ise 400 yıla kadar hapsini istedi.

Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 70 yükümlünün ise askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak suçundan 10'ar yıla kadar hapsini talep eden Üçok, 2 sanığın ise beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hâkim Albay Ahmet Erdem, 4 sanığın tahliyesine, 11 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Erdem, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamalarını için süre vererek duruşmayı erteledi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR