26 Haziran 2008 Perşembe

Erdoğan Fırat'ı konuşturmadı

Erdoğan Fırat'ı konuşturmadı
ANKA

AKP MYK toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ABD’nin New York Times Gazetesi’ndeki “Atatürk devrimleri Türk halkında travma yarattı" demeciyle ilgili açıklama yapmak istedi. Ancak, Başbakan Fırat’ın konuşmasına izin vermedi ve konunun uzatılmamasını istedi. Başbakan ve MYK üyeleri açıklamaları televizyondan izlediklerini söylediler. Bazı MYK üyeleri ise söz konusu demecin bu süreçte gündeme gelmesinin doğru olmadığını savundular.
AKP’nin önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısında 3 Temmuz’da Anayasa Mahkemesi’ne sunulacak “Sözlü Savunma", Gaziantep’te yaşanan AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ile İl başkanı arasında yaşanan, “İhale Kavgası" Meclis’in çalışma takvimi ve Fırat’ın, “Travma" sözleri gündeme geldi.

FIRAT KONUŞTURULMADI

Edinilen bilgilere göre; MYK toplantısında Fırat, ABD’nin New York Times Gazetesi’ndeki “Atatürk devrimleri Türk halkında travma yarattıö demeciyle ilgili açıklama yapmak istedi ancak, Başbakan ve MYK üyeleri, “Gerek yok, biz gerekli açıklamaları televizyondan izledikö dediler. Erdoğan, bu konunun fazla uzatılmamasını istediği belirtildi. Bazı MYK üyeleri ise söz konusu demecin bu süreçte gündeme gelmesinin doğru olmadığını ve sıkıntılı bir konu olduğunu dile getirdiler.

ERDOĞAN CUMA GÜNÜ SAVUNMA EKİBİYLE BİRARAYA GELECEK

MYK toplantısında, AKP’nin 3 Temmuz Perşembe günü Anayasa Mahkemesi’ne sunacağı “Sözlü Savunmaö içinde hazırlıklar gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, Cuma günü savunmayı hazırlayan hukukçu kurmaylarıyla bir araya gelerek “Sözlü savunmaö hazırlıklarına katılacak.

BAŞBAKAN “İHALE KAVGASINA" EL KOYDU


Bu arada MYK toplantısında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Asım Güzelbey ile AKP il Başkanı Ökkeş Eruslu arasında yaşanan “ihale kavgasınaö Erdoğan el attı. Erdoğan AKP Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ile Hüseyin Tanrıverdi’yi olayı yerinde incelemek üzere görevlendirdi. Genel Başkan Yardımcıları İpek ile Tanrıverdi Gaziantep’e giderek AKP’li belediye başkanı ile il başkanı arasındaki sorunu çözmeye çalışacak.

MECLİS ÇALIŞACAK, TÜRK TİCARET KANUNU’NDA GERİ ADIM

AKP MYK toplantısında Meclis’in çalıştırılması konusu yeniden gündeme geldi ve Başbakan Erdoğan "Bu konuda taviz yokö dedi. Bu hafta Genel Kurul gündemine inmesi beklenen Türk Ticaret Kanunu’ndan ise şimdilik geri adım atıldığı öğrenildi. Önceliğin gündemde bekleyen yasa tasarı ve tekliflere verileceği, Türk Ticaret Kanunu’nun ise zaman alacağı, muhalefet partilerinin Meclis’i çalıştırmamak için tasarıya engel olacağı görüşü dile getirildiği öğrenildi.

BAHÇELİ NİYE ISRARLI?

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kapatılma sürecinde AKP ve Erdoğan’a yaptığı çağrılarda gündeme geldi. MYK’lı bazı üyelerin, Bahçeli ile “görüşelim belki bir önerisi varö talepleri ise Erdoğan tarafından onay görmedi. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, bazı üyeler ise bu süreçte görüşmenin yanlış anlaşılacağı görüşleri dile getirildi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR