1 Ocak 2009 Perşembe

GÜNEY GEORGIA VE SANDWICH ADALARI

Coğrafi Verileri


Konum: Güney Amerika'nın Güneyinde, Güney Atlas Okyanusunda adalar. Güney Georgia Falkland Adaları'nın yaklaşık 1300 km doğu-güneydoğusunda yer alır. Güney Sandwich Adaları ise Güney Georgia'nın yaklaşık 640 km güneydoğusunda bulunmaktadır.
Coğrafi konumu: 54 30 Güney enlemi, 37 00 Batı boylamı
Haritadaki konumu: Antarktik Bölgesi
Yüzölçümü: 3,903 km²
Sınırları: 0 km
İklimi: Çeşitlilik göstermektedir. Batıdan esen rüzgarlar yıl boyunca çeşitli aralıklarla görülmektedir. Bütün yağışlarla birlikte, adalara kar da düşmektedir.
Deniz seviyesinden yüksekliği: en alçak noktası: Atlas Okyanusu 0 m; en yüksek noktası: Paget Dağı (Güney Georgia) 2,934 m
Doğal kaynakları: Balık (Adaların toprakları ya koruma altında alanlar ya da özel bilimsel bölgelerdir; dört özel fok türü ve dört özel penguen cinsi yaşamaktadır.
Doğal afetler: Volkanik aktivite ve gemiler için zor deniz şartları.

Sayfa başına dönüş

Nüfus Bilgileri


Nüfus: Issızdır. (Temmuz 2006 verileri)

Sayfa başına dönüş

Yönetimi


Ülke adı: Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları
ingilizce: South Georgia and the South Sandwich Islands
Bağımsızlık durumu: Birleşik Krallıklara bağlıdır. Adalar şimdi aynı zamanda Falkland Adaları'nın valisi de olan bir Komisyoner tarafından yönetilen bir Birleşik Krallık Denizaşırı Toprak alanıdır.
Milli bayram: Liberasyon Günü, 14 Haziran (1982)
Anayasa: 3 Ekim 1985
Hukuk sistemi: İngiltere hukuku

Sayfa başına dönüş

Ekonomik Göstergeler


Ekonomiye genel bakış: Ekonomi balıkçılık ve çevre turizmi güdümlüdür. Güney Georgia'yı ziyaret başvuruları, ziyaretçilere bir enformasyon bülteni sunan Komisyoner'e yazılı olarak yapılmaktadır. Grytviken'da bir balina avcılığı müzesi mevcuttur. Isles Koyu fok ve kuş gözlemciliği için pek çok fırsat sunar.

Sayfa başına dönüş

İletişim Bilgileri


İletişim notu: Bütün telefon, faks ve e-posta iletişimleri uluslararası uydu sistemleri vasıtasıyla kullanılmaktadır. Halka açık telefon ve faks imkanları yoktur. Güney Georgia'yla yapılacak telefon görüşmelerinin uluslararası operatör tarafından kaydının alınması gerekir. Güney Georgia pulları kullanılarak posta gönderilebilir, fakat postanın ulaşması iki aya kadar uzayabilir.
Internet kısaltması: .gs

Sayfa başına dönüş

Ulaşım ve Taşımacılık


Su yolları: yok
Limanları: Grytviken
Hava alanları: yok

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR