17 Ocak 2009 Cumartesi

Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz!

Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz!
15 Ocak 2009 Perşembe 11:47
Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, Mazlumder ve AGD'nin oluşturduğu Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz Platformu", Pazar günü Ankara'da dev bir miting düzenleyecek.

HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, MAZLUMDER ve AGD’nin oluşturduğu “Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz” Platformu, Pazar günü saat 13’de Sıhhıye’de miting düzenleyecek.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, MAZLUMDER ve AGD’nin oluşturduğu “Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz” Platformu dev bir miting düzenlenecek. Memur-Sen Genel Merkezde platform adına yapılan açıklamada ‘yüreğinde insan sevgisi olan tüm vatandaşlarımızı 18 Ocak Pazar saat 13’te Sıhhıye Meydanı’na bekliyoruz’ denildi.

Memur-Sen Genel Merkezde toplanan platform üyeleri, birer açıklama yaptılar.
“AKAN KAN DURANA KADAR HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ”
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Sözün bittiği yerdeyiz. Eyleme geçmenin tam zamanı diyoruz. Gecekondu terörist devlet İsrail elçisinin Türkiye’den kovulmasını, İsrail ile yapılan askeri anlaşmaların kaldırılmasını, İsrail’li pilotların kovulmasını, terör devletinin hava sahamızı kullanmamasını, katliama ortak olan Yahudi mallarının boykot edilmesini isteyeceğiz. Bundan sonra her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz. Akan kan durana kadar her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz.

“VİCDAN VE MERHAMET SAHİBİ HERKESİ MEYDANLARA BEKLİYORUZ”
Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu: Filistin bir vicdan davasıdır. Vicdanı titreyen, yüreği acıyan, bu kadarda olmaz diyen herkesi Pazar günü Sıhhıye meydanına bekliyoruz. Pazar günü dünyalık ne varsa bir kenara bırakıp meydana gelmek tarihi bir sorumluluktur. Vicdan ve merhamet sahibi herkesi bekliyoruz. Tarihi mirasımızın bize verdiği sorumluk ile hareket etmek zorundayız. Ey barış ve özgürlük adına kurulduğunu ileri süren uygar dünya; akan kanlardan utanmıyor musunuz?

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır: İnsanlık tarihinin ender rastlanan soykırım ve imha hareketi gerçekleştiriliyor. Kardeşlerimiz katlediliyor. Sessiz kalamayız. Emperyalist Batı’nın uygulamalarını Irak’ta ve Afganistan’da görüyoruz. Gazze’nin İslam dünyasının kenetlenmesine vesile olmasını umuyorum. Sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız.

İSRAİL Mİ, İNSANLIK MI KAZANACAK?
Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu:
“İsrail mi yoksa insanlık mı kazanacak? İnsanlığın kazanması için elimizden gelen maddi ve manevi desteği vereceğiz. Sivil toplum ve millet olarak meydanlara ineceğiz ve idare edenleri uyaracağız. Hükümet İsrail ile ilişkiler konusunda somut adım atmalıdır.

“ALLAH MÜSLÜMANLARIN YANINDA”
AGD Genel Sekreteri Ali Özdemir: “Müslümanlar kardeştir. Birisinin başına bir şey geldiği zaman Müslümanlar onlara yardıma koşar. Biz de Pazar günü kardeşlerimizin yardımına koşacağız. Onların yanında olduğumuzu göstereceğiz. Allah bizimledir”

“AKAN KAN DURANA KADAR EYLEME DEVAM”
Konuşmaların ardından ortak bir bildiri yayınlandı.

Bildiri şu şekilde:
HER YER FİLİSTİN, HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ
HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, MAZLUM DER ve AGD olarak bir araya geldik, güçlerimizi birleştirdik, İsrail vahşetine karşı, akan kan durana kadar ortak eylem kararı aldık. 18 Ocak Pazar Günü Ankara Sıhhiye Meydanı’nda saat 13.00’de gerçekleştireceğimiz mitinge yüreğinde insan sevgisi olan tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.
Dünyanın sessizliğine karşı,
Emperyalizmin acımasızlığına karşı,
Fosfor bombasına karşı,
İnsanlık suçuna karşı,
Vicdansızlığa karşı,
Akan kana karşı Sıhhiye’de olacağız.
Filistinli çocuklara destek vermek için,
Mazlumlar için,
Barış için
Yaşama hakkı için,
İnsanlık için
Gözyaşı ve akan kanın durması için
Filistinli kardeşlerimizi yüreklendirmek için
Filistin direnişini desteklemek için Sıhhiye’de olacağız.
“Akan kan durana kadar her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz” sloganıyla tek yürek, tek vücut, tek ses olarak haykıracağız, haykırmaya devam edeceğiz. Sivil toplum örgütlerimizin ve halkımızın duyarlığını ve katılımını bekliyoruz.

HER YER FİLİSTİN, HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ PLATFORMU ÇAĞRICILARI
HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, MAZLUM DER, AGD

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR