17 Ocak 2009 Cumartesi

Hilmi Özkök ilk kez konuştu

Hilmi Özkök ilk kez konuştu
"Görev yaptığınız dönemde Ergenekon diye bir örgütlenmeden bilgi sahibi oldunuz mu?" sorusuna Genelkurmay eski başkanı Hilmi Özkök'ün cevabı...

Millyet'ten Fikret Bila, bugünkü köşe yazısında Özkök'e yönettiği Ergenekon sorusunu ve cevabını yayınladı. İşte o yazı...

ÖZKÖK: BIRAKALIM SORUŞTURMAYI YARGI YAPSIN

Ergenekon soruşturmasının kaynaklarından biri olarak görünen, Tuncay Güney'in 2001 yılında yapıldığı söylenen sorgusu televizyonlarda yayımlandı. Güney, bu ifadelerini "işkence" gördüğü iddiasıyla kabul etmiyor. Ancak, sorgunun rahat bir ortamda, sohbet biçiminde geçtiği de gözleniyor.

Ergenekon örgütüyle ilgili ilk saptamaların 2001 yılına ait olduğu bu sorgudan da anlaşılıyor. Ayrıca MİT, bu konuda bir kaset de dahil olmak üzere gelen istihbaratın ve değerlendirmenin 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e iletildiğini açıklamıştı.

MİT'in ciddiye alarak Başbakan'a ve Genelkurmay Başkanı'na 2003 yılında ilettiği Ergenekon örgütüyle ilgili bilgi ve belgeler üzerine yıllarca işlem yapılmamış olması dikkat çekiciydi. Ergenekon soruşturması 2007 yılında başladığına göre, 2003'ten sonra 4 yıl neden soruşturma açılmadı, bir işlem yapılmadı?

'Yorum yok'

Bu konuyla ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Org. Hilmi Özkök'e bazı sorular yönelttim.

MİT tarafından Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın bilgilendirilmiş olmasına karşın neden işlem yapılmadığının tartışıldığını belirterek, "Acaba" diye sordum, "Böyle bir bilgi ve belgenin tarafınıza iletildiğini hatırlıyor musunuz? Eğer hatırlıyorsanız, nasıl bir işlem yaptığınızı söyleyebilir misiniz? Siz, görev yaptığınız dönemde Ergenekon diye bir örgütlenmeden bilgi sahibi oldunuz mu?"

Özkök Paşa, bu sorularıma çok kısa ama anlamlı bir yanıt verdi:

"Sorunuza cevabım 'yorum yok'tur. Süregiden soruşturmayı bırakalım yargı yapsın. Her konuşma yargıyı şu veya bu istikamette yönlendirir ki, bu etik olarak doğru olmaz. Hukuken de yanlıştır." Özkök Paşa, darbe günlükleri, Ergenekon soruşturması gibi konularda başından beri bu tutumunu sürdürüyor. Ne evet ne hayır, diyor. Yargı sürecine müdahale sayılabilecek ifadelerden kaçınıyor. Ancak gündeme gelen bazı iddiaları ne doğruluyor ne yalanlıyor.

Bu kez de "Yorum yok" diyerek benzeri bir tutum sergilemiş oldu. Özkök Paşa'nin birçok olayın gerçek yüzünü bildiği açık. Yargı sürecini beklediği de anlaşılıyor. Hatta bir soru üzerine mahkeme gerek görürse tanıklık yapıp yapmayacağını da o aşamada değerlendireceği yönünde mesajlar vermişti.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR