12 Ocak 2009 Pazartesi

KUNUT DUASI SÜNNETİ

erörist İsrail ordusunun Gazze’de yaptığı hunharca katliama karşı Müslüman dünyada tepkiler giderek yükseliyor.

Türkiye’de 2006’dan itibaren “Namazla Diriliş Seferberliği” başlatan ve yüzlerce program düzenleyerek halkımızı namaza teşvik eden Namaz Gönüllüleri Platformu, Gazze katliamı vesilesiyle, milletimizi ve tüm İslam alemini, unutulan bir sünneti ihya etmeye çağırdı.

Bir basın bildirisi yayınlayan Namaz Gönüllüleri Platformu, milletimizi ve tüm Müslümanları, Peygamberimizin hayatı boyunca birkaç kez yaptığı üzere, özellikle sabah namazında Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize dua etmeye ve zalim İsrail güçlerine ise beddua etmeye davet etti.



Hanefi ve Hanbeli mezhebinde, normal zamanlarda Vitir namazının son rekatinde okunan Kunut duası, bize sahih rivayetlerle ulaştığına göre Peygamber Efendimiz (s) tarafından sıkıntı zamanlarında, sabah namazlarında okunur. (İkinci rekatın sonunda rüku’dan doğrulunca eller kaldırılarak dua ve beddua edilir, cemaat de ‘amin’ der; sonra tekbir alınıp secdeye gidilir. Şafii ve Maliki mezheplerinde normal zamanlarda da kunut bu şekilde sabah namazında okunur.)


NAMAZ GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU’NUN BASIN BİLDİRİSİ

“Terörist İsrail ordusunun Gazze’deki mümin kardeşlerimize karşı başlattığı katliam, tarihte eşine az rastlanan bir hunharlıkla devam etmektedir. Dünyanın maalesef sessiz, tepkisiz ve seyirci kaldığı bu vahşi katliam karşısında İslam ümmeti olarak sesimizi daha çok yükseltmeli ve kardeşlerimize dualarımızı, düşmanlarımıza da beddualarımızı çoğaltmalıyız.

Tüm Müslümanların yüreklerini dağlayan bu olay karşısında, bir yandan tepkilerimizi çeşitli biçimlerde ortaya koyup maddi yardım kampanyaları düzenlerken, bir yandan da dualarımızı ve beddualarımızı süreklileştirmeli ve daha derinden yapmalıyız.

Bu çerçevede biz, “Namaz Gönüllüleri” olarak, Peygamberimiz’in(s), Müslümanlar katliam ve sıkıntıya uğradığında uyguladığı Kunut Sünneti’ni yeniden hatırlatmak istiyoruz.

Bilindiği gibi; Peygamberimiz (s.) çeşitli zamanlarda Müslümanlara yönelik saldırı, katilam ve tutuklamalar olduğunda sabah namazında (bir rivayete göre bütün namazlarında) ellerini açarak düşmanlara beddua etmiş, Müslümanların sıhhat ve selameti için de dua etmiştir. Yetmiş Kur’an öğretmeninin şehid edildiği Bir’i Maûne Faciasında, bu katliamı yapan Benî Suleym, Rial, Zekvan, Usayye kabileleri aleyhine bir ay boyunca sabah namazında beddua okumuş, arkasında bulunan sahabiler de “âmîn” demiştir. Peygamberimizin başka zamanlarda da kunut okuduğuna dair rivayetler vardır.

Şimdi, Gazze’de her gün yaklaşık yetmiş müslümanın katledildiği bir ortamda, biz, tüm halkımızı ve İslam alemini, bu katliam sona erinceye kadar sabah namazlarında camilere giderek hocalarımızın okuyacağı kunut dualarına amin demeye çağırıyoruz. Hocalarımızı da bu konuda halkımıza öncülük etmeye davet ediyoruz.

Bu vesileyle, tüm Müslümanları İsrail terör şebekesine karşı birlik olmaya çağırıyoruz.


NAMAZ GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR