17 Ocak 2009 Cumartesi

SİBEL CAN VE ALİŞANI İZZET VE MERHAMETE, DUYARLILIK VE İNSÂFA AÇIK DAVET!

İZZET VE MERHAMETE,
DUYARLILIK VE İNSÂFA
AÇIK DAVET!

Şanlıurfa’lı ilkokul birinci sınıf öğrencisi elindeki mandalinayı öğretmenine uzattı:
“Al öğretmenim!” dedi, “Bunu Gazze’deki kardeşlerime gönder!”

Bu olay 13 Ocak 2009/16 Muharrem 1430 günü, Gazze şehitleri için ülke çapında bütün okullarda Millî Eğitim Bakanlığımızın yönlendirmesiyle yapılan saygı duruşu eylemi ve gönüllü yardım toplama kampanyası sırasında yaşandı.
Anacığının beslenme çantasına koyduğu bir tanecik mandalinayı Gazze’deki kardeşlerine göndermesi içim öğretmenine veren yedi yaşındaki öğrencinin gönüllü bağış zarfının içine koyabileceği bir harçlığı yoktu - besbelli hiç olmamıştı! Parası yoktu, evet, ama izzeti ve merhameti vardı, elhamdulillâh! Duygulu ve duyarlıydı!
Bu olay basına yansımadı. Benzeri incelik ve asâlette başka nice olay gibi.

Ama aynı gün, basınımızın önde giden gazetelerinde çıkan başka bir haber bangır bangır sesleniyordu olanca görgüsüzlüğü, vurdumduymazlığı ve yüzsüzlüğüyle:
“SİBEL CAN KENDİNE 180 BİN EUROLUK SON MODEL BİR CİP ALDI!”

Muhtereme Sibel Can hanımefendi,
Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın, azze ve celle, lütuf olarak bahşettiği fıtrî kabiliyetinizin dışında, böyle kolayca ve sırf keyfiniz için göz kırpmadan harcayabildiğinize bakılacak olursa akıllara durgunluk veren seviyede olan servetinizden, ününüze kadar sahip olduğunuz her şeyi, yalnızca sizi samîmîyetle seven, beğenen insanlara borçlu olduğunuzu unutmayın! Onlara güzel bir örnek olun!
Sizden beklenen budur!

Biz KAVLİ LEYYİN HAREKETİ olarak sizi, Gazze’de oluk oluk masûm Müslüman kanı akarken sergilediğiniz bu duyarsızlıktan ayıltıp, izzet, merhamet, duyarlılık ve insâfa dâvet etmeyi sizi samîmîyetle seven, beğenen insanlar ve bütün Mü’min/Mü’mine Müslümanlar adına boynumuzun borcu ve görev biliyoruz!
Muhtereme Sibel Can hanımefendi,
Siz, herşey bir yana, önce bir Müslüman bir kadın, bir eş ve bir annesin

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR