11 Ocak 2009 Pazar

Muktedir siyasetin adresiyiz!

Muktedir siyasetin adresiyiz! 09.01.2009
Kurtulmuş, Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’nda İstanbul’daki Askon Genel Merkezi’nde 300’ün üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu ile buluştu. Sivil Toplum kuruluşları ile Türk siyasetinde ortaya çıkan yeni gelişmeleri ve Saadet Partisi’nin geleceği yönelik planlarını anlatan Kurtulmuş, Sivil Toplum kuruluşlarının da taleplerini dinledi sorularını cevaplandırdı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının önemli olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, Saadet Partisi’nin projeleri ile halkın karşısına çıktığını belirterek, “Bize oy vermek zorunda değilsiniz. Ama ben sizlerden müspet yönlerimizi alıp, menfi yönlerimizi ise eleştirmenizi bekliyorum” dedi.

Toplantıya kısa bir giriş konuşması ile başlayan Kurtulmuş, daha sonra toplantıya katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini dinledi. Toplantının sonunda soruları tek tek cevaplayan Kurtulmuş, “Saadet Partisi’nin bir ayağı her zaman değerler sistemi üzerinde sabit kalacak. Kendi değerlerimizi yeniden üreterek evrenselleştirerek bugünün üslubu ile yeniden halka anlatmak zorundayız. Partimiz bundan sonra her zaman etkin bir siyaset izleyecek. Hiçbir zaman çatışmadan ve gerginlikten yana olmadığımız gibi, tam tersine uzlaşmacı bir siyaset yolunu tercih ediyoruz. Üslubumuz her zaman toparlayıcı ve yol gösterici olacaktır.” dedi.

İddia ve irade sahibiyiz
Saadet Partisi’nin sonuç alan bir siyaset tarzını benimsediğini belirten Kurtulmuş, “İktidar olmakla muktedir olmak aynı şey değildir. Biz her zaman muktedir bir siyaset tarzı benimseyeceğiz. İktidara gelen yöneticiler her zaman risk alabilmeli ve cesur olmalıdır. Çünkü iktidar icraat yeridir ve bu fırsat her zaman gelmez. Biz iddia ve irade sahibi olan bir hareket olarak sonuç alan bir siyaset üslubu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz her zaman doğru bildiğimizi söyleyeceği ve yanlışların peşini asla bırakmayacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında bürokratik oligarşi ve mecliste halkın yeterli derecede temsil edilememesi olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bugün Türkiye’de sivil siyaset maalesef rant üretiyor. Çünkü bürokratik oligarşi sivil siyasetin rant üretmesine göz yumuyor ve rant üreten siyaset de bürokratik oligarşinin karşısına dikilemiyor ve dik duramıyor” dedi.

Hükümetin Filistin’de son dönemde yaşanan saldırılar karşısında Türkiye’nin yeterli siyasal kararlılığı göstermediğini belirten Kurtulmuş, “Biz milyonlarca kişinin katıldığı Çağlayan mitinginde 9 maddelik bir öneri sunduk ve hükümete çağrıda bulunduk. Maalesef hükümet bunların hiçbirini yapmadı. Üstelik biz Çağlayan mitingi ile hükümetin elini güçlendirdik. İktidar bu milyonları arkasına alarak daha kararlı adımlar atmalıydı” dedi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şeref Malkoç, Teoman Rıza Güneri, GİK Üyesi Mehmet Batuk ve İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman da katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Kendi değerlerimizi yeniden üreterek evrenselleştirerek bugünün üslubu ile yeniden halka anlatmak zorundayız. Partimiz bundan sonra her zaman etkin bir siyaset izleyecek. Hiçbir zaman çatışmadan ve gerginlikten yana olmadığımız gibi, tam tersine uzlaşmacı bir siyaset yolunu tercih ediyoruz. Üslubumuz her zaman toparlayıcı ve yol gösterici olacaktır.” dedi.

Hükümetin Filistin’de son dönemde yaşanan saldırılar karşısında Türkiye’nin yeterli siyasal kararlılığı göstermediğini belirten Kurtulmuş, “Biz milyonlarca kişinin katıldığı Çağlayan mitinginde 9 maddelik bir öneri sunduk ve hükümete çağrıda bulunduk. Maalesef hükümet bunların hiçbirini yapmadı. Üstelik biz Çağlayan mitingi ile hükümetin elini güçlendirdik. İktidar bu milyonları arkasına alarak daha kararlı adımlar atmalıydı” diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları buluşmasına IHH, CANSUYU, DENİZ FENERİ gibi yardım kuruluşlarının yanısıra İmam Hatip Lisesi mezun dernekleri, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e bağlı sendikalar, AGD başta olmak üzere çok sayıda gençlik ve kadın derneği de katıldı.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR