11 Ocak 2009 Pazar

Beyanlara dikkat edilmeli

Beyanlara dikkat edilmeli 10.01.2009
Kurtulmuş, özellikle siyasi partilerin, Ergenekon davasını etkileyecek beyanlardan kaçınmasını istedi.

Videoyu sitenize ekleyin

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'de bazı önemli davalar nedeniyle ile yargının siyasallaşması gibi bir tartışmanın gündeme getirildiğini söyledi. Adana'ya gelen Kurtulmuş, Mavi Sürmeli Oteli'nde sanayici ve işadamları ile bir araya geldi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından basın mensupları ile davetlilerin sorularını cevaplandırdı.

Yeni dalgalarla büyüyen Ergenekon davasına ilişkin bir soruya Kurtulmuş, hiç kimsenin bu dosyanın 'yanında veya karşısındaymış' gibi kamplara bölünerek, fikir beyan etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli davalarından birisi olan Ergenekon konusundaki tavırlarını başından beri çok net bir şekilde ortaya koyduklarına işaret eden Kurtulmuş, özellikle siyasi partilerin, davayı etkileyecek beyanlardan kaçınmasını istedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi: "Ortaya bir iddianame konulmuş. Öyle görünüyor ek iddianamelerle dosyanın kapsamı genişleyecektir. Burada 'Türkiye'de bazı kamu görevlilerinin yasaların kendilerine tanıdığı sınırların dışına çıkarak, bazı gayr-i resmi ve karanlık işleri yaptıkları' iddia ediliyor. Bu dava, bize İtalya'daki Temiz Eller Operasyonu'nu' hatırlatıyor. Saadet Partisi olarak bizim bu davaya söz söyleme hakkımız yoktur. Doğru da değildir. Ama ümit ederiz ki; Ergenekon davası sonuçlandığı zaman Türkiye bir döneme ait karanlık ilişkilerini temizlemiş, bir takım karanlık çetelerin gün yüzüne çıkartıldığı bir ülke olsun."

Türkiye'nin siyasi sistemini temizlemiş bir ülke olması temennisini yineleyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, davanın çok uzatılmamasını istedi.

Bu süreçte hiç kimsenin davaya siyasi olarak müdahil olmaması uyarısında bulunan Kurtulmuş, "Ucu nereye kadar uzayacaksa uzasın, Türkiye'nin davanın sonuçlarına saygı göstermesini bekliyoruz. Burada sınav veren A veya B partisi, yargı, TSK, istihbarat teşkilatı vs. değildir. Bütün ülke sınav vermektedir. Eğer biz demokrasiden yanaysak, Türkiye'de millet tarafından denetlenemeyen hiçbir kurum ve kuruluşun olmaması gerekir. Dolayısı ile Ergenekon davasının -bürokratik oligarşi dediğimiz - denetlenmeyen, halka hesap vermeyen birimlerinin, hesap verebilir hale gelmesinin zemini olmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Davanın üzerinde siyasi spekülasyon ve kavga ile kamplaşmaya karşı olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, mahkemenin sonuna gelindiğinde, "Dağ fare doğurdu" dedirtmemesini beklediklerine işaret etti.

Kurtulmuş, gerçek suçluların ortaya çıkartıldığı bir davadan yana olduklarını sözlerine ekledi

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR