24 Ocak 2009 Cumartesi

Saadet Partisi, Genel Başkanlığa Numan Kurtulmuş'un gelmesiyle neler oldu?

Saadet Partisi, Genel Başkanlığa Numan Kurtulmuş'un gelmesiyle neler oldu?

Birkaç ay öncesine kadar % 2'lik oy oranı ancak olur, denilen Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş'un Genel Başkanlığı ile birlikte, bugün itibariyle % 6-7 arasında bir oy oranı ile ön saflara doğru çıkmaya başladı...

Bu noktada AKP merkezi, daha önce Abdüllatif Şener için başlattığı yakın takibi, şimdi de biraz daha detaylı olarak Numan Kurtulmuş için yapmaya başladı, Ankara'dan gelen duyumlar bunu işaret ediyor.

Aslında Numan Kurtulmuş isminin üzerinde AKP yeni durmuyor. Söylenilene göre, daha önceki yıllarda KURTULMUŞ'a, AKP'den; siyasi ikbal adına büyük teklifler bile gitmiş...

Ama KURTULMUŞ'U kimse ikna edememiş. Siyasi çevre diyor ki, KURTULMUŞ, ERDOĞAN'IN rakibi... Eee KURTULMUŞ'UN Genel Başkan olduğu parti de dolayısıyla AKP'nin rakibi... İyi de nedir bu öne çıkışın sebebi? Ya da KURTULMUŞ'UN farkı ne ola? Başbakan ERDOĞAN ile mi kıyaslayalım bu farkı?

Yok, takip ettiğim, Elazığ'da Kanal E televizyonun da yapılan program da fark ettiğim kadarıyla NUMAN KURTULMUŞ, kendisinin ERDOĞAN ile kıyaslanmasına pek de sıcak bakmıyor.

Kıyaslamayalım...

Gördüğümüz, takip ettiğimiz ve hissettiğimiz kadarıyla farkını ortaya koyalım...

* Akademik ünvanıyla birikimli bir insan olan KURTULMUŞ, doğal etkileyici ve temiz geçmişiyle dikkat çekiyor.

*Bir lider olarak, samimi bir yapıya sahip olduğunu, sözleri ve sorulara verdiği cevaplarıyla ortaya çıkarıyor. Kanal E televizyonunun yaptığı programda da bunun belirtilerini fazlasıyla verdi. Konuşmalarıyla etrafına "kin" gütmeyen bir siyasetçi olduğunu gösteriyor.

* İlkeli, uzlaşmacı yaklaşımını eylemleriyle gösteriyor. Mesela Malatya Belediye Başkanlığına rahatlıkla MHP'nin bir önceki adayı ÇERÇİ'Yİ gösterebiliyor. Milli ve manevi değerlere önem veriyor ama bir o kadar da istismardan uzak kaçıyor. İstismarcı olmadığını da ispatlıyor. Slogancı siyaseti değil reel siyaseti takip ediyor.

* Bazı siyasiler gibi gürleyip, sonra sessiz kalacak bir havaya girmiyor. Şuan ki görüntüsüyle sindire sindire yağan bir yağmuru andırıyor.

*Siyasetin başlangıç noktasını uzak ülkelerin teveccühüne bırakmak yerine halka koşuyor, Anadolu ile kucaklaşıyor.

*İslâm'ı vasıta olarak görmüyor, tanımına uygun bir laiklik çizgisinde yürüyor. Ilımlı İslâm fikrine sıcak bakmıyor...

* İsrail'in yaptığı canilik ve canavarlığa, laf olsun diye tepki gösterip, Yahudi düşmanlığını körüklemek yerine, çözüm adına yapılması gerekenleri dillendirerek, tam bir Devlet adamı profilini çiziyor.

* Şu an sade ama etkileyici bir muhalefeti halkla paylaşarak inandırıcılığını öne çıkarıyor...

* Saadet'in ve Erbakan Hoca'nın siyasi kültürünü redetmeden, kırmadan, incitmeden yeni ve etkileyici bir yol izleyerek, karizmatik lider yapısına artı bir puan daha ekletmiş oluyor.

***

Bu halleriyle ilgi çeken, seçmenin dikkatini çeken KURTULMUŞ, dahilinde Saadet Partisi; tahminlerin üzerinde bir oy alarak, belki de tahminlerin üzerinde Belediye Başkanlığı alarak, çıkışını yükselteceğe benziyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Elazığ'a geldiği gün, Kanal E televizyonunda yapılan programın hemen akabinde ve sonraki günler, arkadaşlarla paylaştığım düşüncemi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

"Görünen o ki; KURTULMUŞ ile Saadet çok öne çıkacak ve mahalli seçimlerin ardı sıra, belki olağanüstü belki olağan olarak yapılacak genel seçimlerde Saadet, mecliste yerini almış olacak"

***

Numan Kurtulmuş isminden ve Saadet'ten bahsetmişken, Elazığ'daki durumlarını da değerlendirmiş olalım.

Numan KURTULMUŞ'UN Genel Başkanlığı ile Saadet elbette Elazığ'da da bir çıkış yakaladı...

Saadet Partisi'nin kemik oyuna ek olarak; Numan Kurtulmuş'un gelişini ve duruşunu olumlu görenler, başka partide dahi olsalar, umut, noktasında Saadet'e çok sıcak bakanlar ve yuvadan uçmasalar da geri dönmek için fırsat arayanların dönüşleri Saadet'in oylarını elbette ki artıracaktır.

Dâhilinde; Elazığ Belediye Başkanlığı için Saadet'ten adaylığını koyan, sorduğum-öğrendiğim kadarıyla ve ortaya koyduğu tavrıyla temiz-dürüst ve çalışkan görüntüsüyle seçmenden puan toplamaya başlayan ALTINGÖK; bu olumlu görünen havaya artı puan ekleyecek gibi...

Tabi şu anda bütün partilerin adayları, daha doğrusu Elazığ için iddialı olan partilerin adayları, tetikte bir duruşla siyasi bir takip sürecine girmişler.

Altıngök de bu takibi iyi değerlendiriyor. Partinin canla başla çalışan İl ve İlçe teşkilatları, İl Başkanı KESKİN'in öncülüğünde siyasi gezi programına çoktan hız vermiş ve ALTINGÖK'Ü ön saflara taşımaya çalışıyorlar...

Bu noktada hem KESKİN'İN hem de ALTINGÖK'ÜN; Genel Başkanları Numan KURTULMUŞ'UN ılımlı ve yapıcı siyasetini takip etmeleri, siyasi gidişata artı puanlar getirecektir. Ayrıca tetikte siyaset yürüten diğer partilerden olduğu gibi kamuoyu ve Elazığ seçmeni Saadet'in ve ALTINGÖK'ÜN Elazığ adına hizmet kervanına neyi dahil edeceklerini merakla beklemektedir...

"Yıkmak yerine yapmak, yani akılcı projelerle Elazığ'ın önünü açmak, çözüm önerileri sunmak" bu beklentilerin en önde gelenidir.

Mart ayına kadar uzun bir zaman var gibi görünse de; bu zamanın göz açıp kapayıncaya kadar geçeceğini kimse unutmadan siyasi perçinleri atmalıdır.

Elazığ'da seçimin sonucunu bu şartlarda bugünden tahmin etmek zordur...

AKP mi Saadet mi?

Saadet mi MHP mi?

MHP mi AKP mi?

Saadet mi MHP mi?

Ya da, CHP ne yapar, oyunu artırabilir mi? Ya da aday mı parti mi?

Aslında bu soruların net cevabı, elbette ki seçim sonrası çıkacak ama Şubat ayında tahmin edilebilecek bir yapı da ortaya çıkacaktır sanırım.

Bu aşamada Saadet adına yola çıkan ALTINGÖK'ÜN samimi, içten tavırlarına dâhil, Elazığ adına projelerinin de olduğuna inanıyor, kamuoyu olarak beklediğimizi belirtiyoruz.

milli gazete

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR