24 Ocak 2009 Cumartesi

Spor camiası, Filistin için bir araya geldi

Spor camiası, Filistin için bir araya geldi. UltrAslan, Çarşı ve Genç Fenerbahçeliler gibi taraftar grupları programa destek verdi. Anadolu Gençlik Derneği’nin önceki gün Edirne’den start verdiği Filistin’e destek koşusunun İstanbul etabı Edirnekapı’daki Mihrimah Sultan Camii önünden başladı. Saraçhane üzerinden Beyazıt’a ulaşan Anadolu Gençlik ekibi Çemberlitaş’taki Sultan II. Abdülhamid’in kabrine kadar koştu. Burada Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı M. Kerem Öncel bir basın açıklaması yaptı.

“İsrail, kanlı ellerini ateşkes sabunuyla yıkamaya çalışıyor”

Öncel, basın açıklamasında; ırkçı, emperyalist ve işgalci İsrail devletinin bütün dünyanın gözleri önünde Gazze’de gerçekleştirdiği vahşeti kınamak, Filistinlilerin acılarını paylaşmak ve milletimizin Filistin halkının yanında olduğunu tüm dünyaya duyurmak amacıyla “Filistin’e Özgürlük Koşusu” organize ettiklerini belirtti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şube Başkanı M. Kerem Öncel, Filistin halkına da seslenerek şunları söyledi: “Ey mazlum Filistin. Kan ve gözyaşının diyarı. Küresel denilen namert dünyanın gözü önünde, son asrın eşkıyaları tarafından ambargoya, vahşete ve katliama tabi tutuldunuz. Günlerce havadan, denizden ve karadan atılan bombaların hedefi oldunuz. Eli kanlı Siyonist İsrail, şimdi ateşkes sabunuyla kirli ve kanlı ellerini yıkamaya çalışıyor. Ancak bunu başaramayacaklar. İsrail, bize gerçekleştirdiği zulmü asla unutturamayacak. İsrail’i ve sebep olduğu kıyımı her zaman ve zeminde lanetlemeyi sürdüreceğiz”

İktidara “suskun” eleştirisi

Filistinlilere “Millet olarak iktidarın suskunluğuna inat günlerce meydanlarda, salonlarda “Hamas’a selam direnişe devam”, “Yaşasın Filistin direnişimiz” diye haykırdık. Şimdi de milletimizin bu hassasiyetine inanarak yeni bir projeye imza atıyoruz” şeklinde seslenen Öncel, bu amaçla Türkiye’nin en batısından en güneyine kadar halkın da desteğini alarak Filistin’in yanınızda yanında olduklarını gösterdiklerini kaydetti. Öncel, “Edirne’den Hatay’a kadar sizler için koşuyoruz. Hepinizi bağrımıza basıyoruz, kucak dolusu selamlarla size geliyoruz” dedi.

Öncel basın açıklaması sonrası Anadolu Gençlik Derneği’nin koşusu için Edirne’den gelen Milli Atlet Ali Turan; Koşu Organizatörü Yasin Taslak; diğer atletler Ahmet Genç, Harun Koç, Serkan Can, İslam Özçelik, Yunus Özçelik ve Ümit Turhan’a Filistin’e iletilmek üzere bir mektup verdi. Mektup verilirken “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Kahrolsun İsrail” gibi sloganlar atıldı. Bu arada koşuya Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Hapkido Federasyonu Başkanı Şükrü Kınataş, Fenerbahçe taraftarları “Genç Fenerbahçeliler”, Galatasaray taraftarları “Ultra Aslanlar”, Beşiktaş taraftarları “Çarşı” Grubu, Dünya Kick Boks Şampiyonu Uğur Aydoğdu, Uluslararası hakem ve antrenör İbrahim Hamdemir ve Hamdemir Spor Kulübü, Türkiye Milli Takım Antrenörü ve Teknik Komite Başkanı Sadık Oflu, Dünya Kick Boks şampiyonluğuna 5 kez imza atmış Serkan Yılmaz, Dünya Kick Boks şampiyonluğuna 5 kez imza atmış Hüseyin Oflu, Karete-Do Antrenörleri Zikri Kılıç ve Ekibi, Futbol antrenörleri Teknik Direktör Erol Servet Bağlar ve Ekibi, Türkiye atletizim birincileri genç atletler, Sakaryalı ve Ankaralı milli atletler, pek çok il, ilçe ve köy dayanışma dernekleri, özel spor klüpleri ve başkanları, Uludağ Yamaç Paraşüt Kulübü, izci kulüpleri ve başkanları, pek çok sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR