24 Ocak 2009 Cumartesi

BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMIZA ZULÜM DEVAM EDİYOR YIL 2009

Kiremithane Anadolu Meslek Lisesi'nde yapılan açık lise sınavlarında yaşanan olay başörtülü öğrenci ve velileri çileden çıkardı.

Okul Müdürü Ersan Yılmaz, sınava başörtülü giren öğrencileri tam sınav başlamak üzereyken salonları tek tek dolaşarak çıkarttı. Bütün itirazlarına rağmen Okul Müdürü Yılmaz tarafından zorla sınav salonlarından çıkarılan başörtülü öğrencilerin birçoğu gözyaşlarını tutamadı.

Okul bahçesinde bekleyen öğrencileri yaklaşık 1 saat sonra sınava alan Yılmaz, bu kez de öğrenciler hakkında sınava geç geldiklerini gerekçesiyle tutanak tutturdu.

Kızını sınava getiren Mehmet Kartal, okul müdürünün çocuğuna haksızlık yaptığını ifade ederek, "Kızım sınava girdi. 20 dakika sonra ağlayarak çıktı. Ne olduğunu anlamadık. Okul müdürü başörtülü olduğu için zorla kızımı çıkartmış. Biz tepki gösterdik. Bir saat sonra evlerine gitmeyen kızları tekrar sınava aldılar. Bu seferde sınava geç geldikleri gerekçesiyle haklarında tutanak tutturmuş. Böyle bir rezalet olabilir mi? Hem kızları zorla sınavdan çıkartıyorsun sonra içeri alarak geç geldiler diye tutanak tutturuyorsun." diye konuştu.

Öğrencilerden Saliha Aydemir ise kendilerine yapılanlara bir anlam veremediğini belirterek, okul müdüründen şikayetçi olduğunu söyledi.

Evli çoluk çocuğu olan birçok kadının lise diploması almak için sınava girdiğini ifade eden Aydemir, "Ancak bunu bile bize çok görüyorlar. Üstelik bizi sınavdan kendileri zorla çıkardılar, bir saat sonra içeri aldılar sonra da geç geldiğimizi söyleyerek hakkımızda tutanak tuttular." diye konuştu.

Konuyla ilgili haber yapmak isteyen gazetecileri okuldan uzaklaştıran Müdür Yılmaz, iddialar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR