11 Ocak 2009 Pazar

Söz sırası Milli Görüş'te

Söz sırası Milli Görüş'te 10.01.2009
İyi bilinsin ki Şabra katliamı nasıl Filistin davasını güçlendirdi ise Gazze katliamı da Filistin’in kurtuluşuna vesile olacaktır.


‘Saadet Türkiye Buluşmaları’ çerçevesinde Adana’ya giden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. NUMAN KURTULMUŞ:



—SÖZ SIRASI MİLLİ GÖRÜŞ’TE

—SUÇLULAR KARADZİÇ GİBİ YARGILANMALI





Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Saadet Türkiye Buluşmaları’ programına binlerce Adanalı iştirak etti. Kurtulmuş buradaki konuşmasında da Gazze dramına değindi. Programa on binin üzerinde vatandaşın yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Devlet Eski Bakanlarından Musa Demirci, Saadet Partisi GİK Üyesi Yakup Budak, Saadet Partisi İl Başkanı Sıtkı Cengil ve çevre illerden gelen parti il başkanları da iştirak etti.



Burada konuşan Saadet Lideri Kurtulmuş, Gazze saldırılarında üç kesimin ortaya çıktığını söyleyerek, “Birinci grup, Gazze’deki masum, mazlum insanları katleden, onları yok eden, onların üzerine bomba yağdıran İsrail Hükümetidir. Sizin elleriniz kırılsın. İkinci grup ise bu saldırılarda seslerini alçak çıkaran, kimse duymasın diye konuşmayan, işbirlikçi ülkelerin yönetimleri ile Batı ülkeleridir. Sizlere yuh olsun. Bir diğer grup olan üçün grup var ki onlar bu vahşete sonuna kadar hayır diyen Milli Görüş mensubu milletimizdir. Sizlere de selam olsun” dedi.



Gazze’deki saldırıların son bulması için Türkiye Hükümeti’ne büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Kurtulmuş, “Gazze’deki olayların 15’inci günü dokuz maddelik bir programın hükümet tarafından uygulanmasını istedik. İsrail’deki büyükelçimizi derhal geri çekmeliyiz. Türkiye uluslar arası kamuoyunu İsrail’in karşısına çıkarabilir. Erdoğan BOP Eş başkanlığından istifa etmeli, Suriye ve İsaril arasındaki arabulucu durumdan Başbakan ayrıldığını ilan etmelidir. Bu suçlular Karadziç gibi uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmalıdır. Yaralıların Türkiye’ye taşınması konusunda çalışmalı. İsrail dostluk grubu fesh edilmelidir. Filistin’in tapusu bizimdir demek yetmez. Burası ile bizim gönül bağımız var. İstanbul ne ise Kudüs de odur. Filistin meselesine sonuna kadar sahip çıkmak gerekir” değerlendirmesinde bulundu.



SÖZ SIRASI ARTIK MİLLİ GÖRÜŞ’TEDİR

Saadet Lideri Kurtulmuş, iyi bilinsin ki Şabra katliamı nasıl Filistin davasını güçlendirdi ise Gazze katliamı da Filistin’in kurtuluşuna vesile olacaktır. Siz sadece Türkiye’nin tarihine sahip çıkmıyorsunuz, geleceğine de sahip çıkıyorsunuz. Kendi gücüyle bütün mazlumlara el atan bir siyasi kararlılığı gösteren Milli Görüş’e ihtiyaç var. Biz sadece yapılan haksızlıkları ortaya koymayacağız. Yapılan haksızlığı engellemek için büyük bir siyasi kararlığı da göstereceğiz. Nasıl ki Çağlayan’da bütün millet Saadet çatısı altında bir araya geldi ise bunu her zaman gerçekleştireceğiz. Artık söz sırası Milli Görüş’tedir.





ZAMANE PARTİLERİNİN GİTME ZAMANIDIR

Önümüzdeki dönemin Türkiye’nin üçüncü şahlanış dönemi olacağını da dile getiren Kurtulmuş, tarihten gelen siyasi partiler arası kavgalara değindi. Kurtulmuş, “Bu millet CHP’yi sevmedi. O milletin inançları ile oynan Milli Şef dönemini unutmadı. CHP karşısında kimi gördü ise ona oy verdi. Menderes, Demirel iktidara geldi. 1969 yılında Milli Görüş siyaset sahnesine çıktı. 12 Eylül döneminde hakem düdüğü çalarak maça ara verdi. Sonrasında ise konjönktür partileri çıktı. Bu partilerden biri ise ANAP idi. 54’üncü Erbakan Hükümeti başarısız olduğu için değil, başarılı olduğu için iktidardan uzaklaştırıldı. Sonrasında yine bir parti çıktı. Yine bir zamane partisi ortaya çıktı. O da AKP idi. Millet konjönktür partilerine bu zaman dilimi kadar kredi verdi. İki dönem başbakanlık bir dönemde cumhurbaşkanlığı elde ettiler. Türkiye siyasetinin ömrü budur. Zamane partilerinin sonu zaman değişince biter. Bu gün ANAP’ın yerinde yeller esiyor. Şimdi 28 Şubat sonrası ortaya çıkan zamane partileri artık gidecektir. Bunun da ilk örneğini 29 Mart seçimlerinde göreceğiz. Niçin konjönktür partileri başarılı olamaz. Bu partiler oyu fakirden alırlar, giderler egemenlerle işbirliği yaparlar. Vatandaş, meydanlarda milleti refaha kavuşturacağız, başörtüsü, İHL, özgürlük alanlarının açacağız, mevcut statükoyu değiştireceğiz diyerek oy verdi. Ama maalesef bunların hiç birini yapma kudretini gösteremediler. Yaptıkları tek şey CHP ile çatışma ve kavga siyasetidir” dedi.



29 MART TAMAM İNŞALLAH SEÇİMLERİDİR

Maneviyatçı olan, adaletten yana olan yeni bir sesin Anadolu’da yankılandığını söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye’nin dört bir tarafından Karadeniz ve Akdeniz’in dalgaları gibi yeniden bu ateş alevleniyor. Kongre ile birlikte Anadolu yeniden kendi ruhunu tutuşturmuştur. Kongre ile birlikte dünyanın gözü yeniden Saadet Partisi’nde idi. Kongrede söylemiştik, ‘Türkiye’nin ana muhalefet partisi biziz’ demiştik. Şimdi diyorum ki Saadet Partisi, Türkiye’nin yegane iktidar partisidir. 29 Mart seçimleri Saadet Partisi için bir işaret fişeğidir. Çok gürültülü bir şekilde rampadan fırlayacaktır. Atmosferde geçildikten sonra sürtüşmede ortadan kalkar, artık iktidar olur. 1994 seçimlerinde İstanbul’da insanlar bir sabah uyandığın da ‘Tamam inşallah’ pankartlarını gördü ve Refah Partisi iktidara geldi. Bizim için 29 Mart seçimleri de ‘Tamam inşallah’ seçimidir.



‘Hamas’a selam, direnişe devam’ sloganları ile sık sık Kurtulmuş’un konuşması kesildi. Konuşmasının sonunda herkesi ayağa davet eden Kurtulmuş, iktidara geldiklerinde yapacaklarına ilişkin partililere söz verdi.



Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Torosların kaplanlarına selam olsun diyerek başladığı konuşmasında ABD ve İsrail’e ateş püskürdü. Yülek, Irak’ta ABD conilerinin ayakkabılarının camileri kirlettiğini söyleyerek, dünyadan yapılan zulümlere, haksızlığa karşı büyük bir ses ile karşı olduklarını söyledi. TBMM’deki millet vekilerine de seslen Yülek, bir delikanlı milletvekilinin ortaya çıkıp, ‘eli kanlılar artık durun’ demelerini beklediğini söyledi.



Saadet Partisi İl Başkanı Sıtkı Cengil dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlumun ayağına diken battığı zaman onun yanında yer aldıklarını söyleyerek, “Milletimizin sesi olan teşkilatlarımızın sesi ile herkese teşekkür ediyoruz” dedi. İnsanlıktan az bir nasibi olanların bu zulme kayıtsız kalmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Cengil, Filistinli çocukların yaşadığı vahşetin içler acısı olduğunu söyledi. Gazze’de çocukların okulların bahçesinde nasıl sıralandığını da belirten Cengil, tabutları ile sergilenen binlerce Filistinli çocuğu unutmadıklarını dile getirdi.



TOPLANTIDAN NOTLAR….



Yoğun bir program ile Adana’ya gelen Kurtulmuş, sabah saatlerinden itibaren katıldığı onlarca programda birçok konuşmalar gerçekleştirdi. Kurtulmuş Adanalı iş adamları ile bir araya geldikten sonra, yerel kanalların canlı yayın programlarına konuk oldu. En son ise Adana Adnan Menderese Kapalı Spor Salonu’nu dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Kurtulmuş, Pazar günü ise düzenlenen kahvaltı programına katıldı.



Gecede birçok partili de Saadet Partisi’ne iltihak etti. Salih Aras başkanlığındaki 500 kişi de Saadet Partisi’ne iltihak etti. Saadet Partisi Adana Gençlik Kolları ile Kadın Kolları Gençlik Teşkilatı de Genel Başkanları’na çiçek takdim etti.



Filistin konulu sinevizyon gösterimi ise salonda büyük bir duygu seline neden oldu. Gazze’de ölen yüzlerce masum insanın görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminde özellikle partili bayanların gözyaşları dikkat çekti.



Konuşmalardan sonra kürsüye gelen Sanatçı Umut Mürare büyük bir heyecan yarattı. Seslendirdiği eserler ile salonu adeta coşkuya boğan Mürare bir ilke de imza attı. ‘Saadet şimdi’ isimli parçasını seslendiren Mürare seyirciden büyük beğeni aldı. Mürare ayrıca kaleme aldığı Filistin ile ilgili yazısı da seyircilerden alkış aldı.



Adanaspor Kulübü taraftarlarının da salonda yer alması büyük bir coşkuya vesile oldu. ‘Diren Filistin’ diye büyük bir bez afiş de asan taraftar topluluğu geceye sloganlarla eşlik etti. Adanaspor Taraftar Topluluğu Lideri Mesut Canyülek ise Kurtulmuş’a Adanaspor atkısı ve forması hediye etti.

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR