16 Ocak 2009 Cuma

Yer Gök Şehit Kanlarına Boyandı!

Yer Gök Şehit Kanlarına Boyandı!
İsrail´in Gazze Şeridi´nin kuzeyinden başlattığı kara saldırısı sürerken, hava saldırıları da devam ediyor.

BİR ANNE VE 4 ÇOCUĞU ÖLDÜ
İsrail´in Gazze Şeridi´ndekara saldırılarında, Gazze kentinin Tuffah mahallesinde bir anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti.


Filistinli yerel kaynaklara göre, İsrail bombardımanında evleri hedef olan aileden 5 kişi aynı anda ölürken,çocukların birinin bir, diğerinin iki yaşında olduğu belirtiliyor. Çocukların cesetlerinin parçalanmış halde hastaneye getirildiği de kaydedildi.

Böylece dün akşam başlayan kara saldırılarının ilk 24 saatinde ölen Filistinlilerin sayısı 35´i bulurken, 9 gündür devam eden "Dökme Kurşun" operasyonu sırasında ölenlerin sayısı da 505´e ulaştı. Operasyonda yaralananların sayısının ise 2300 civarında olduğu ifade ediliyor.
İKİ İSRAİL ASKERİ REHİN ALINDI
İsrail ordusunun Gazze Şeridi´ne yönelik dün gece kara harekatı başlatmasının ardından Hamas iki
İsrail askerini rehin aldığını açıkladı. Reuters, İsrail tanklarının 12 Filistinli´yi vurduğunu duyurdu. Son gelişmeye göre Gazze kentindeki bir alışveriş merkezi vuruldu. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Gazze´de yayın yapan Hamas´ın El Aksa radyosuna, çatışmaların sürdüğü Gazze´nin Zeytun mahallesinden sabah saatlerinde bağlanan bir kadın, ağlayarak, "Pencereden baktım... Cesetler sokaklarda..." dedi. Çok korktuğunu, tir tir titrediğini anlatan kadın, etraflarındaki evlerin bombardımanda isabet aldığını da belirtti.
Kerem Şalom kapatıldı
Gazze Şeridi´ne son bir haftadır Kerem Şalom geçişinden sağlanan insani yardımların nakli de durduruldu. Bu kararın, İsrail´in kara saldırısı başlatması nedeniyle Filistinli militanların geçiş noktalarına saldırı düzenleyebileceği ihtimaline karşı alındığı belirtildi.

Hamas roketleri bir kadını yaraladı

İsrail´in Gazze Şeridi´ne kara saldırısı sürerken, Filistinli militanların İsrail tarafına attığı roketlerden biri, sınırın hemen yakınındaki Sderot kentinde bir eve isabet etti.

İsabet alan evde, bir kadının hafif yaralandığı bildirildi. Sderot´a sabah saatlerinde 5 Kassam roketi fırlatılırken, roketlerden ikisinin kente düştüğü belirtildi.

"İki hamas lideri Şehit edildi"

Bu arada öğle saatlerinde İsrail ordusundan yapılan açıklamada iki hamas liderinin öldürüldüğü duyuruldu.
"Mısır Refah kapısını hala açmadı"
Gazze İsrail´in yoğun baskısı altında kıvranırken Mısır´da Filistini arkadan vurdu. İnsani bir krizin yaşandığı Gazze´de insani yardım kuruluşları tarafından gönderilen yardımların Gazze´ye girişine izin vermiyor.
"İki İsrail askeri rehin alındı"

İsrail Gazze saldırısının 8´inci gününde kara harekatına başladı. 10 binlerce yedek asker silah altına çağırıldı. Gazze´nin farklı bölgelerinde Hamas militanları İsrail ordusuyla çatışıyor. Hamas 2 İsrail askerini rehin aldığını duyurdu.
İlk çatışmalarda İsrail 5´i silahlı 8 Filistinliyi öldürdü. Böylece ölen
Filistinli sayısı 460´a yaklaştı. Bunların en az dörtte biri sivil. Yaralı sayısı ise 3 bine yaklaştı.

İsrail ordusu çatışmalarda 2´si ağır 30 askerinin yaralandığını duyurdu.

´´Hamas´a destek olmayın´´

İsrail Gazze saldırısının 8´inci gününde kara harekatına başladı. 10 binlerce yedek asker silah altına çağırıldı. Gazze´nin farklı bölgelerinde Hamas militanları İsrail ordusuyla çatışıyor. Hamas 2 İsrail askerini rehin aldığını duyurdu.

srail, Gazze halkına broşürlerle evlerinde kalmaları ve Hamas´a destek olmamaları çağrısında da bulunuyor.

Harekatın, kısa ve kolay olmayacağını belirten İsrail Savunma Bakanı
Ehud Barak, "Başka alternatifimiz yoktu" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev de, operasyonun amaçlarına ulaştıklarında sona ereceğini belirtti ve "Amacımız Gazze´de rejim değişikliği değil, halkımızı korumak" dedi.

Türk Dışişleri´nden kınama

Bu arada Türk Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada da ´´Kara harekatını kabul edilmez buluyor ve kınıyoruz" denildi.

"İsrail Gazze´de doktorları öldürdü"
İsrail ordusu piyadelerinin Gazze Şeridi´nin kuzeyinden ve Gazze Alınan bilgiye göre, dün geceki ağır bombardımanlar sırasında Gazze kenti ve kuzeyindeki Cebaliye´de ambulanslarla yaralılara ulaşmaya çalışan doktorlardan, Gazze´nin en büyük hastanesi olan Şifa hastanesi doktorlarından İhab Medhun ile Muhammed Ebu Hasira´nın da aralarında bulunduğu 5 doktor ve ambulans şoförleri, ambulansların hedef alınması sonucu öldü.

Şifa hastanesi doktoru, A.A muhabirine sık sık kesilen telefonda, "Ambulanslar rahat hareket edemiyor. Onlar da bombalanıyor. Şu anda, (kuzeydeki) Beyt Lahya´nın güneyinde bir evde, sivillerden 20-25 kadar yaralı var. Ama ambulanslar bombardıman altında oraya gidemiyor" dedi.

Durumu, "Savaş durumu, bir savaşta ne yaşanıyorsa o" diye özetleyen doktor, "her şey her yer bombalanıyor" diye konuştu.
http://www.habervakti.com/?page=news_details&id=3258

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR