16 Ocak 2009 Cuma

MİLYONLARCA LANET

MİLYONLARCA LANET

MİLYONLARCA LANET

Milletimiz katliama kayıtsız kalmadı. Ama yapacak daha çok şey var.

İstanbul Çağlayan Meydanında bir araya gelen 2 milyona yakın insan, İsrail´in Gazze´ye yönelik hava ve kara saldırılarını "Kahrolasın İsrail ve siyonizmin işbirlikçileri" diyerek lanetledi. Saadet Partisi tarafından düzenlenen ´´Filistin´le Dayanışma Mitingi´´ne katılan inanılmaz kalabalık, soğuk hava ve yağmura rağmen Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını tekrarlamak için Çağlayan Meydanı´nı doldurdu.

FİLİSTİN BİZİM MEMLEKET

Mitingde bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Türkiye sıradan bir ülke değildir. Bir büyük medeniyetin birikiminin özetidir. O özetin ruhu da bugün burada Çağlayan Meydanındadır. Filistin´in tapuları bizde midir? Tapuları bizdeyse, Filistin´e kendi memleketimiz gibi sahip çıkmamız lazım. İstanbul gibi, Diyarbakır gibi, Bursa gibi sahip çıkmalıyız, çıkıyoruz. Filistin´in tapularına sahip olan bir ülke olarak, iktidardan yüksek sesle konuşmasını ve icraat yapmasını bekliyoruz" dedi.

ARTIK SÖZ SIRASI BİZDE

"BM, Avrupa Birliği susabilir. Amerika susabilir. Hatta zulme destek verebilirler. Ama insanların kalpleri burada, duaları burada" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş "Filistin´deki bebeklerin çığlıkları, dünyanın dört bir yanına yayıldı. Zalimler, doğurdukları bu kan denizinde boğulacaktır. Çünkü Gayretullaha dokunmuştur" dedi ve şöyle devam etti: "Artık yeni bir dönem başlamıştır. Bugün, siyonizmin yıkılışa geçtiğinin işareti veriliyor. Ey Gazze halkı sabredin, direnin. Allah sizinledir zafer sizindir."

İstanbul Çağlayan Meydanı´nda bir araya gelen 2 milyona yakın insan, İsrail´in Gazze´ye yönelik hava ve kara saldırılarını "Kahrolasın İsrail ve siyonizmin işbirlikçileri" diyerek lanetledi. Saadet Partisi tarafından düzenlenen ´´Filistin´le Dayanışma Mitingi´´ne katılan yüzbinlerce Müslüman, soğuk hava ve yağmura rağmen Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını tekrarlamak için Çağlayan Meydanı´nı doldurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, mitingde yaptığı konuşmada, "Rabbinin Mescid-i Aksa´dan Mescidi Haram´a gönderdiği kutlu Peygamberi´n ümmeti, Filistin topraklarını Müslümanlara açan Hazreti Ömer´in torunları, Selahaddin-i Eyyübi´nin torunları, Osmanlı beş parasızken kendisine borçlarını ödemeyi taahhüt eden Siyonistleri yıkılın karşımdan, şehit kanıyla alınan topraklar para ile satılmaz diyen Abdülhamit´in torunları, adaletten yana olan aziz insanlar, kalbi daima orada atan aziz Müslümanlar hepinize selam olsun."

Seyredenlere yazıklar olsun

"Bizzat siz vakarınızla tarih yazıyorsunuz, hepinizden Allah razı olsun. Dünyanın neresinde olursa olsun yeter artık bu zulmü durdurun diyen herkese selam olsun. Gazzeyi savaş alanına çeviren, ana kuzusu yavruları katleden bebek katilleri. Yeni yüzyılın soykırımcıları, size de lanet olsun, elleriniz kurusun, geleceğiniz kahrolsun. Bu vahşete ürkek seslerle arka çıkan kendisini gelişmiş zanneden ülkelerin yöneticileri, her vesileyle insan haklarından, demokrasiden, bu vahşice insanlık suçunu seyreden gelişmiş ülkelerin yöneticileri, koltuklarını korumak uğruna, Müslüman kardeşlerinin katledilmesine seyirci kalan bazı İslam ülkelerinin yöneticileri, sizlere de yuh olsun, yazıklar olsun."

Yahudilere kucak açmıştık

"Çocuklar niçin ölüyor Filistin´de? Neden Batı Şeria bu ateşin altında kalıyor. Nerde BM, nerde AB, nerde İKÖ, nerde insanlık, nerde Müslümanlık. Yazıklar olsun. Ey İstanbul, ey Çağlayan, sizin bu sesiniz bütün dünyada çağlıyor. Bugünden sonra hiç bir hükümet bu sese sessiz kalamayacak ve Filistin´deki zulme müdahale etmeye mecbur kalacak inşallah. Bu vahşetten anlamakta zorlandığımız şudur, tarih boyunca ne zaman Yahudi milleti soykırımla karşı karşıya kalsa onları Müslümanlar kurtardı. Şarkın büyük komutanı Selahaddin Eyyübi, geldi ve onları kan revan içinde olmaktan kurtardı. Kiliseleri açtı, sinagogları, havraları açtı. 401 sene 3 ay 16 gün Osmanlı... Bir tek Yahudi ve Hıristiyan´ın kılına dokunmadı. Ve sonra İngilizler geldi. Almanya´da Hitler Yahudileri kesti, fırınlara doldurdu. Hepsine Osmanlı kucağını açtı. Yahudi milletini bizim ecdadımız kurtarmıştır, şimdi nasıl oluyor?"

Filistin İstanbul´dur

"Ama gelin görün ki, kendilerine yapılan bütün zulümlerin acısını Filistin´deki masum halktan çıkartıyor. Elleri kurusun. Bugün burada bir tarih yazıyorsunuz ve diyorsunuz ki, ´Dayan ey Filistin. Biz geliyoruz. Yeniden geliyoruz inşallah.´ Türkiye, sıradan bir ülke değildir. Bir birikimin özetidir. O özetin ruhu da bugün burada Çağlayan meydanındadır. Biz olayları sadece televizyon ekranından seyredemeyiz. Filistin´in tapuları bizdedir biliyoruz. Filistin´in tapuları bizdeyse bize de Filistin´e kendi memleketimiz gibi sahip çıkmak düşer. Biz Türkiye´den basit sözlerle değil, bu meselede taraf olan Filistin´in tapularına sahip bir ülke olarak yüksek sesle konuşmasını ve icraat yapmasını bekliyoruz."

9 maddelik acil plan

"Türkiye ne yapmalı. İnanıyorum ki sizin bu kararlılığınız Türkiye´nin elini kuvvetlendirecek. Hükümet İsrail´deki Büyükelçimizi derhal bugün geri çekmeli. Millet burada, cumhur burada. Milletin tamamı Büyükelçinin çekilmesini istiyor. Suriye-İsrail barış görüşmelerinden derhal geri çekilmeli. TBMM´deki İsrail dostluk grubundaki vekiller istifa etsinler dedik. Dün itibariyle grubun tamamı istifa etti. İstifa edip alınlarındaki bu üyeliğin tarihi bir kara leke olarak kalmasına müsaade etmeyen vekillere teşekkür ediyorum. Türkiye, BM Daimi Konseyi´ndeki geçici üyeliğini de kullanarak uluslararası camiayı harekete geçirmeli. Şu anda Gazze´de devam eden olaylar açık bir soykırım, bir savaş suçudur. Bir zamanlar Karadziç ve Miloşeviç de diyordu ki Batı dünyası arkamda. Nereye gittiler... İsrail´in bu savaş kararındaki bütün isimlerin uluslararası arenada yargılanması için Türkiye bütün altyapıyı hazırlamalıdır. Gün gelecek bütün bunların hesabını soracağız. Kimsenin yanına kar kalmayacak. Türkiye yardım faaliyetlerine öncülük etmeli ve koordinasyonu sağlamalıdır. Şu anda Gazze´de yardım götüren bütün yardım kuruluşlarına yürekten teşekkür ediyorum. İsrail ile ilgili askeri anlaşmaları iptal ettiklerini derhal açıklamalıdır. Konya´da eğitim uçuşu yapan İsrail uçaklarına asla izir verilmemelidir. Konya´mızın semaları katil İsrail´in savaş uçaklarının asla uçuş alanı olamaz. Türkiye şu anda İsrail´de İsrail´in saldırılarıyla en azından 4 binin üzerinde yaralı kardeşimiz vardır. Bunların bir an evvel Türkiye´ye taşınması için de mutlaka bir hava köprüsü kurulmalı. Bunlar mutlaka yerine getirilmeli. Buradaki mahşeri kalabalık bunu gösteriyor."

Siyonist rejim dize getirilecek

Kurtulmuş, son olarak, bu katliamın durdurulması siynist rejimin dize getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu bölgede Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler birlikte yaşıyor. Sorun bu değildir. Müslümanlar ne zaman bu bölgelere egemen olduysa barış geldi. Sorun bütün insanlara tepeden bakan Siyonist zihniyettedir. Sorunun kaynağı da çözümü de basittir. Yeniden bu topraklarda herkes için adalet diyen bir zihniyetin bizim sesimizin yeniden hâkim olmasıdır. Diyoruz ki, dayanın mazlum halklar, yeniden biz geliyoruz. Biz ancak ve ancak zalimlere düşmanlık ederiz. Kahrolsun zalimler. Sizin ayağa kalktığınız gibi bütün zalime karşı olanlar ayağa kalkacak. Bu böyle olmadıkça asla zalimler diz çökmeyecektir. Önce Müslümanlar arasında birliği sağlayacağız. Filistin mücadele saflarında yer alan bütün kardeşlerimiz, hepiniz bir safa geçiniz. Hepiniz katil Siyonist rejimi diz çöktürmek için bütün gücünüzle mücadele ediniz" şeklinde konuştu.

Liderlerimiz ne yapıyor?

Mitingde konuşan Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, "İsrail bütün gücüyle saldırıyor. Dünya, AB ve BM duruma kayıtsız kalıyor. Onlar susma görevini yerine getiriyor. Ya bizim Müslüman liderlerimiz ve Arap Şeyhlerimiz neden suskun? İsrail de bundan yüz bularak katliam üzerin katliam gerçekleştiriyor" dedi. Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, "Biz sustukça İsrail can üstüne can alıyor. Biz sustukça İsrail daha da azıtıyor. Şimdi konuşma zamanı susmayalım ve haykıralım. Şimdi İsrail´le mücadele edecek yeni bir çığır açmalıyız" şeklinde konuştu.

İsrail pilotları Konya´dan atılmalı

Televizyon programcısı ve gazeteci Banu Avar da, "Sizi kim temsil ediyor bir bakın, bunların İsrail ilişkilerine iyi irdeleyin. Derhal Konya´da eğitilen İsrail pilotları dışarı atılmalı ve İsrail dostluk birlikleri bozulmalıdır" ifadelerini kullandı. Yönetmen Gani Şavata ise "Bu katliamı biz durduracağız. Sesimizi yükseltmenin zamanı gelmiştir ve durmadan haykıracağız" dedi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman ise insanlık tarihinin bir dönüm noktasında olduğuna dikkat çekerek, "Dünya bu katliamı maç seyreder gibi kayıtsız kalıyor. ABD, BM ve AB de sadece seyrediyor. Müslüman ülkelerin dağınıklığı ise bizleri derinden yaralıyor. Dünyada ezilenlerin yüreği sizlersiniz" şeklinde konuştu. Hak-iş Başkanı Salim Uslu ise "Dünyanın çeşitli bölgelerinde savaştaki mağdur insanlara ulaşan Mehmetçik bugün Gazze´ye gitmelidir" dedi.

Hamas temsilcisi Aram Bilal, bütün Türkiyeli kardeşlerim diyerek alanda toplananları selamladı ve şunları söyledi: "Burada bugün bu kalabalığı gördükten sonra zaferin kesinlikle yakın olduğunu söylemek istiyorum. Bugün itibariyle Siyonist çetelerin Gazze´ye bomba attığı ikinci haftaya girdi. ABD ve Avrupa´nın en büyük silahlarını kullanıyorlar. Ama yine de mücahitlere güçleri yetmiyor".

05 OCAK 2009 PZT/Milli Gazete

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR